Dan fællesskab i gruppen

Dan fællesskab i gruppen

1. jul 2019
Når man som gruppe mødes en gang om ugen eller endnu sjældnere, kan det være svært at danne og styrke et fælleskab. Det kan nemlig være svært at komme ind på hinanden, når relationerne udelukkende baseres på den ugentlige hundetræning, møder i foreningen eller andet. Hvad end det er i hundeklubben, fodboldklubben eller andre foreninger eller grupper, har flere medlemmer rigtig ofte lyst til at gøre noget mere ud af fælleskabet. Her kan du hente ideer til aktiviteter, som kan styrke fælleskabet i Jeres gruppe.
 
Udflugter ryster flokken sammen
En måde at komme tættere ind på folk og give anledning til, at der kommer noget helt andet på tale i gruppen, end det sædvanlige, er ved at tage gruppen ud af de faste omgivelser og opleve noget andet sammen. Ved at tage væk fra de rammer, som gruppen normalt mødes i, får gruppen oplevelser sammen. Det kan være meget styrkende for et fælleskab at have fælles oplevelser. I kan med fordel sammenstrikke jeres egen tur. Blandt andet kan i finde leje af bus uden chauffør hos Østjydsk turistbusser. Hvad end jeres gruppe er stor eller lille, kan i finde en bus, som passer til Jer. Når i lejer bussen uden chauffør, kræves det, at en iblandt Jer har kørekort til bus. Den helt store fordel er her, at I selv afgør hvor bussen kører hen, hvornår I stopper og i hvor lang tid. Selvom det virker oplagt at køre i egne biler, må busturen ikke undervurderes. Den samler nemlig flokken både før og efter udflugten. Det giver flokken mulighed for at udveksle forventninger og begejstring, og for at få det optimale ud af udflugten ved at lære hinanden ekstra godt at kende.
 
Forlæng det ugentlige møde og sæt tid af til kaffe
Folk har travlt i hverdagen, og det kan være svært at finde tid til at blive længere eller komme før det oprindelige mødetidspunkt, hvis det ikke er aftalt i gruppen på forhånd. Derfor er det en god ide at melde ud, at du gerne ser hele gruppen før eller efter Jeres mødetidspunkt til en kop kaffe eller en hurtig snak. Til det kan I med fordel indføre kage- eller frugtordning, så I har noget at samles om.  
 
 
Hold en sommerfest
Sommeren giver især anledning til at mødes til god mad, kolde drikkevarer og sjove indslag. Fælleskabet styrkes ved at gruppen ser hinanden og laver noget sammen, som er uden for den vanlige kontekst. Følelsen af, at de fremmødte har valgt at komme på grund af fælleskabet, og ikke gruppens praktiske funktion, er nemlig med til at give gruppemedlemmerne lyst til at gøre en større indsats for at lære hinanden at kende. Det er en god ide at arrangere menuen så I har noget mad med hver især, som tilsammen giver en lækker menu. De sjove indslag er også en god ide at sætte på dagsordenen for aftenen. Det kan give Jer noget at grine af i fælleskab, og samtidig kan det være udfordrende og godt til at lære hinanden at kende, hvis gruppens medlemmer inddrages og fælles skal være aktive i underholdningen. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce