De perfekte vinduer til dit hjem

De perfekte vinduer til dit hjem

7. aug 2019

Har du problemer med at det er koldt i dit hjem, eller går du med en lille drøm om at få en lille smule mere lys ind i dit hjem, så er det måske på tide at skifte dine gamle vinduer ud med nogle nye. Der er også mange overvejelser der skal gøres, når du skal vælge de helt rigtige vinduer til dit hjem. Så hvis du står og skal have nye vinduer i dit hjem, så læs med her. 


Hvorfor vælge nye vinduer? 

Der kan være mange grunde til at skulle have nye vinduer til dit hjem. Hvis du har problemer med at det er koldt i dit hjem, så kan det være fordi det trækker fra vinduerne. Derfor kan det være en god ide at vælge og skifte de gamle vinduer ud til nogle nye. Hvis dine gamle vinduer ikke holder tæt, så siver der en masse varme ud. Med nye vinduer undgår du den slags og du spare desuden en hel masse penge på varmeregningen. Det kan også bare være, at du gerne vil skabe noget mere lys i dit hjem, og så nye vinduer også være en mulighed. 


Overvejelser ved udskiftning af vinduer 

Der er selvfølgelig en række overvejelser der skal gøres, når du skal have nye vinduer i dit hjem. Du skal først og fremmest overveje hvor mange penge du vil bruge på at udskifte dine vinduer. Det er vigtigt at have budgettet på plads før du vælger hvilke vinduer du vil have. Dernæst skal du vælge hvilke vinduer du vil have og hvilken farve de skal have. Hvis du har et større hus med flere etager, så skal du også overveje om vinduerne på alle etager skal skiftes ud eller om det kun er nogle af dem trænger. 


Typer af vinduer 

Ved JVK vinduer findes der forskellige typer af vinduer til dit hjem. Der findes overordnet fire typer af vinduer, som findes i mange forskellige variationer. Alle typerne er opdelt efter hvordan du kan eller ikke kan åbne. Det første type vindue er et topstyret vindue, som åbner nedefra og ud. Vinduet har et greb i bunden af vinduet, som gør det let at åbne på klem. Det anden type vindue er et dreje-kip vindue, som åbner indad og kan kippe udad. Det betyder, at der er mulighed for at vende vinduet samt sætte vinduet i en hel masse positioner, som gør det let at lufte ud. 


Det tredje type vindue er et fastkarm vindue. Et fastkarm vindue kan slet ikke åbnes og har derfor ikke noget greb. Et fastkarm vindue benyttes ofte i forbindelse med et stort vinduesparti eller dørparti, hvor der ikke skal luftes ud. Sidste type vindue er et sidehængt vindue, også kaldt et Dannebrogsvindue. Vinduet er inddelt i fire vinduer, som hver kan åbnes enten mod højre eller venstre. 

Fem gode råd til når du vælger vinduer 

Hvis du stadig er lidt i tvivl om vinduerne til dit hjem, så kommer der her fem gode råd. 

  • Overvej hvor mange penge du vil bruge på dine vinduer.  

  • Overvej om alle vinduer i hele huset skal skiftes ud. 

  • Vælg den type af vindue der passer til dit behov. 

  • Til allersidst skal du vælge hvilken farve vinduerne skal have.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce