Den velbalancerede hund

Den velbalancerede hund

8. aug 2019
Hunden siges at være menneskets bedste ven. Og det er ikke helt tilfældigt. En hund er som regel loyal, trofast og altid ufattelig glad for at se dig når du kommer hjem. Den bærer aldrig nag, og har også sin egen personlighed som vi mennesker kan forelske os i. Det er dog ikke kun sjov og glade dage med en hund. Hundens adfærd afspejles meget i menneskets, og derfor betyder din interaktion med hunden mere end de fleste hundeejere først antager. At opdrage sin hun indebærer en række ting som sammensættes med balance, hvor for meget og for lidt af noget styrer din hund ud af balance. Følg med nedenfor hvor der uddeles lidt erfaringer.


Hundetræning helt fra hvalp af

Hundetræning er altid en god idé når man erhverver sig en lille hvalp. Der findes mange dygtige hundetrænere der kan hjælpe dig med at opdrage din hund og indlære positive tendenser helt fra hvalp af, som også kan vejlede i forhold til lejetøj og foder. Det kan være en jungle at navigere i alle de forskellige fodertyper og legetøj, hvor internettet også med fordel kan benyttes. Den danske hundewebshop Canem.dk faktisk skaber en fint overblik – også for nybegyndere.

Selvom du mener, at du har hunde erfaring nok til at opdrage en hvalp, så kan det være en god idé at komme til hundetræning og få hvalpen socialiseret og brugt noget hvalpe-energi. Og så kan man altid lære mere, og derfor er det også vigtigt at komme ud og snakke med andre hundeejere og trænere. Det er også vigtigt at komme afsted til hundetræning for at skabe et bånd mellem dig, hunden og træningen.Hvordan skal du afrette din hund?

Der har med tiden (og er stadig) været mange synspunkter på, hvordan man skal afrette sin hund ved dårlig opførsel. Nogen mener at en hård hånd er nødvendigt for at lære hunden hvad den må og ikke må, og andre går udelukkende ind for positiv afrettelse, hvor man udelukkende opdrager gennem godbider og rosende ord. Men hvad er så den korrekte og mest effektive måde at få din hund til at adlyde?

Jo, det kan såmænd være en svær mission man bliver sat på – og i realiteten er det måske bedst at indse at du ikke kommer til at få en hund der lytter til 100% af hvad du siger. Men nærmere acceptere at lidt ballade også skaber hundens personlighed og gode historier.

Det vigtigste i hundens opdragelse er, at den forbinder dig (ejeren) som det bedste i verden. Du går tur med den, du fodrer den, du leger med den, du er der når den er utryg osv. Hvis den forbinder dig med leg og godbider, vil det helt sikkert være den bedste måde at få din hund til at adlyde. Det kan dog også være nødvendigt at være en smule hård i visse situationer, hvor hunden træder åbenlyst ved siden af, så den ved at det var forkert. Det er dog vigtigt ikke at være for hård, men en smule fysisk kontakt (uden at det skal gøre ondt) med en hård stemme kan være effektiv. Det er vigtigt at tænke på, at det også er måden hunden snakker på i naturen – de napper lidt ud efterhinanden efterfulgt at lyd.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce