Det er da helt sort

Det er da helt sort

5. sep 2018

Vi har så småt bevæget os ind i de mørkere efterårs- og vintermåneder. Dagene bliver kortere, og temperaturen falder. Men den nye sæson bringer også muligheder med sig.


Når de lyse timer bliver en mangelvare

Dagene føles kortere, når antallet af lyse timer falder, og det kan være svært at nå det hele. Du kan måske også føle, at energi-niveauet daler sammen med de lyse timer, men det gør din hunds behov desværre ikke.

Din hunds behov for fysisk og mental stimulering er det samme sommer og vinter. Derfor er her nogle tips til at få vinterhalvåret til at fungere for både dig og din hund:

  • Længere gåture

Sommerens varme plager ikke mere, så det er oplagt at gå nogle lidt længere ture. Motion og frisk luft giver energi, så en god gåtur med din firbenede ven kan være en god måde at få et energiboost. Kan det ikke fungere i hverdagen, så sørg for at sætte tid af i weekenden


  • Tid til hygge og lidt ekstra nærvær

De mørke aftener indbyder til lidt ekstra hygge og nærvær mellem dig og din hund. Brug de lange aftener til at få nusset din hund lidt ekstra bag ørene – det vil den helt sikkert nyde :-)


  • Gør træningen til en del af de daglige gåture

Det kan være svært at vedligeholde udendørstræningen, når dagene bliver korte. Du kan ved at inkorporere træningen i gåturen spare noget tid, og dermed undgå at træningen går helt i stå over vinteren. Du kan fx øve spring over en træstamme, eller tage din hunds yndlingslegetøj eller en godbid med og lade den søge efter den i skovbunden.


  • Bliv set i mørket

De korte dage betyder også, at mange af de daglige gåture foregår i mørke. Det er derfor meget vigtigt, at både du og din hund er til at se i vintermørket. Husk at anvende refleks og lys. Du kan købe lys og refleks til din hund hos din lokale dyrlæge eller online her: https://butik.netdyredoktor.dk/toj


  • Aktiver din hund hjemme i stuen

Du kan udnytte de flere timer indendørs til at aktivere din hund mentalt. Det behøver ikke kræve meget tid eller plads.

Du kan fx lege gemmeleg med godbidder eller lege bægerspillet med din hund. Til bægerspillet skal du bruge et par godbidder og 3 kopper. Få din hunds opmærksomhed og gem en godbid under en af kopperne. Skift koppernes plads og se, om din hund kan holde styr på, hvilken kop godbidden er under. Det er ret underholdende for begge parter :-)


  • Logrende hundehaler + levende lys = dårlig kombination

Efteråret betyder for mange, at vi begynder at tænde levende lys, når vi skal hygge om aftenen. HUSK at en logrende hundehale nemt kan ramme et lys på et lavt sofabord. Stil derfor altid levende lys i en højde, hvor din hund ikke kan nå dem.


  • Brug ekstra tid på at børste din hund

Mange hunde fælder ekstra meget om efteråret. Det skyldes, at din hund skifter fra sommer- til vinterpels. Du kan forhindre alt for mange hundehår i krogene ved at børste din hund grundigt. Tag eventuelt en børste med på gåturen og hold en lille børste/nusse-pause. Så undgår du også, at de mange hundehår hvirvler rundt indendørs.


Skoven er smuk om efteråret

En gåtur i skoven om efteråret er ren velvære. Tag din hund med i skoven i weekenden. Den vil helt sikkert nyde de ændrede omgivelser, og de mange nye ting, der skal snuses til. Lad den få ekstra god tid til at snuse og gå på opdagelse, og du vil med sikkerhed få en træt og veltilfreds hund med hjem.

Efter en gåtur i skoven skal du huske at tjekke din hund for flåter. Vi anbefaler, at du giver din hund forebyggende flåtmiddel, især hvis du ofte er i skoven med din hund. Spørg din dyrlæge til råds om, hvilket flåtmiddel du skal anvende.

Læs mere om flåter og se en video af, hvordan du fjerner en flåt korrekt her:https://www.netdyredoktor.dk/hund/tema/def/flaater-og-flaatbid/


Fra beskidt til blød

Især en tur i skoven om efteråret kan betyde, at din hund trænger til et bad. En våd skovbund og en hund, som elsker at rulle sig, er altid en beskidt kombination. Du kan sagtens vaske din hund, når det er nødvendigt, så længe du bruger en god hundeshampoo. Din egen shampoo er uegnet til at vaske din hund i, da der er forskel på hundehud og menneskehuds pH-værdi. Se et lækkert udvalg af kvalitetsshampooer til din hund her:https://butik.netdyredoktor.dk/kosttilskud-og-plejemidler/hud


Er du ikke super trænet i at give din hund et bad, så se her en video, som guider dig igennem at vaske din hund på den mest hensigtsmæssige måde: https://www.netdyredoktor.dk/hund/faq/vask/


Efteråret en dejlig tid. Vi håber, at du efter at have læst med her, føler dig godt rustet til at gå de mørke, men hyggelige måneder i møde.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


LasseJohan
LasseJohan (Kommerciel blogger)
Oprettet 11. jan
LasseJohan
LasseJohan (Kommerciel blogger)
Oprettet 11. jan
x