Det giver pote at passe på sine fødder

Det giver pote at passe på sine fødder

4. jan 2019
Mange aktive hundeejere kan med garanti finde det vældigt frustrerende, hvis de oplever ikke at være i stand til på samme måde som tidligere, at varetage deres hunds tarv. Specielt kvinder bliver ramt af knyster, det er en af de hyppigste fodlidelser, og op imod en tredjedel af Danmarks befolkningen har store problemer med dette. Den typiske årsag er for stramt og/eller spidst fodtøj, hvilket også er netop derfor tilstanden oftest ses hos kvinder. Denne lidelse kan give alvorlige fodsmerter. Det er denne lidelse som kaldes knyster (også kendt via det lægefaglige term Hallux Valgus).
 
En knyst kan betegnes som en fod mæssig deformitet, hvor storetåen på foden bøjer i den gale retning, dvs. indad mod lilletåen. Årsagen kan skyldes enten genetisk prædisposition, eller særdeles dårligt fodtøj, der som følge af langs tids brug fremkalder denne uønskelige virkning. Når først denne gene er indtruffet, er det svært at lindre helt og holdent uden kirurgisk indgreb, men der findes dog et mindre drastisk alternativ, som vi vil skitsere nedenfor.

Knystbeskyttere kan lindre dine daglige fodsmerter
Som nævnt vil den indtrufne knyst være svært at få bugt med, men du kan heldigvis tage dig visse betimelige, og billige forbehold, der i nogen grad kan formindske smerterne fra knysten. Der findes navnlig forskellige former for beskyttende protese lignende anordninger, eller skjold som de også kaldes, til dine knyster. Af de mere kendte kan mærket Compeed nævnes, der er et af de mildere men ikke desto mindre effektive værn, til fodtøj der skarver, klemmer eller på anden vis beskadiger din fod. Som et i forholdsvis billigt middel til at bringe glæden tilbage til din aktive hverdag med hunden, er denne form for løsning blandt de mest attråværdige.
 
Afhængig af det smerteomfang som din knystskade vil forårsage, vil et midlertidig værn dog i alle henseende vise sig at være yderst behjælpelig. Om det består i at løbe en tur med sin firbenede kompagnon, den præcise og til tider intense agility træning, eller noget helt tredje, kan disse knystskader virke hæmmende i ganske betragtelig grad. Der vil derfor være megen ræson i at pålægge sig til den pligt, at tage vare på sit eget ve og vel, inden man kan være i stand til at tage vare på sin hund. Så ved at benytte sig af meget simple hjælpemidler, vil man fortsat kunne nyde sin hund på de daglige gåture i såvel skoven som på stranden. 
 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce