Din hund skal spise godt

Din hund skal spise godt

6. nov 2018

Det er en udbredt misforståelse, at en hund har det bedst med at spise det samme mad som et menneske. Det har den ikke. Bestemt ikke.

Det er muligt, at hunden med stor appetit guffer resten fra middagsmaden i sig, men det betyder ikke nødvendigvis, at det er sundest for den.

Menneskemad og hundemad er ikke det samme. Din hund skal have et foder, som er udviklet til en hund, så den får de næringsmidler, som en hund har brug for.


Det bedste hundefoder

Hundefoder er specialfremstillet til at indeholde nøjagtigt de næringsmidler, som er bedst for den enkelte hund. Det kan variere fra hunderace til hunderace, og det kan variere i forhold til hundens alder og sundhedstilstand.

Det er ikke synd for hunden at give den tørkost. Hvis denne tørkost er af en god kvalitet, så kan det faktisk være endnu bedre end dåsemad og ”menneskemad”.

Sæt dig ind i, hvad det enkelte produkt indeholder og sammensæt en varieret menu ud fra det. Det er absolut det bedste for dit kæledyr.

I forhold til at kunne vælge det bedste produkt, så kan du få rigtig god information er på https://testmagasinet.dk/diverse/hundefoder-test.html, som netop har testet noget af det bedste hundefoder.


Sørg for god variation

Ensidig kost er ikke godt. Derfor bør du af og til skifte hundefoderet ud, så hunden får en god variation i kosten. På den måde kan du sikre dig, at din hun får den bedste kostsammensætning som muligt.

Det er selvfølgelig stadig tilladt at give hunden en godbid og et lille stykke råt eller tilberedt kød ind imellem, men det skal kun lige være en lille haps i ny og næ.

Giv den ikke så gerne resterne fra middagsmaden. Menneskemad er generelt mere fedt og krydret end god hundemad. Dermed kan hunden blive overvægtig på grund af fejlernæring. Og det er jo egentlig synd for den.


Vælg tørkost af en god kvalitet

Tørkost findes i forskellige prislag, og det forholder sig typisk sådan, at pris og kvalitet hænger sammen. Det kan også være forskelligt, hvad hunden er mest glad for at spise. Der er jo ingen grund til at vælge det foder, som den synes mindst godt om.

Sørg for at vælge noget, der er godt, sundt og nærende, så hunden bliver mæt og tilpas af at spise det. Spis ikke hunden af med altid at vælge det samme discountfoder, det kan den ikke klare sig med alene. Det er for ensidig kost, og det indeholder ikke den nødvendige næring på længere sigt.

Så hellere ofre lidt mere og give hunden noget bedre og sundere foder.


Se på hunden

Selv om du elsker din hund, præcis som den er, så er det vigtigt, at du holder øje med dens udseende. Den skal først og fremmest se sund og rask ud, men du skal også være opmærksom på at holde øje med, om pelsen er blød og skinnende, som den plejer, og om den holder sin vægt.

Taber den i vægt, eller tager den på, så kan det være, at du skal ændre på foderet. Tag eventuelt dyrlægen med på råd. Skyldes ændringerne noget sygdomsmæssigt, så må dyrlægen under alle omstændigheder kontaktes.

I visse perioder kan hunden have godt af lidt ekstra eller særkost. Det kan være, hvis den er med hvalpe, lige har født, er blevet gammel eller syg eller stadig er en unghund.

Se på posen, hvad foderet indeholder, og giv hunden mulighed for at smage på lidt forskelligt. Bare den får det, den har brug for - for at klare sit hundeliv bedst muligt.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce