Er du blevet skruk i sommervarmen?

Er du blevet skruk i sommervarmen?

6. jul 2018

Solen viser sit smukke ansigt disse dage. Mange begynder at drømme sig til ferie, afslapning og lange dage på terrassen og i haven. Derfor er sommeren også højsæson for firbenede familieforøgelser. Få her nogle tips til, hvad du skal overveje, når du er kæledyrsskruk.


Er der plads i budgettet til et ekstra familiemedlem?

Først skal du overveje, om du har økonomi til en hund. Det er ikke billigt at have en hund, og du skal huske, at ud over engangsydelsen ved købet af hunden, er der hver måned udgifter. Du skal påregne udgifter til mad, hundeudstyr, vaccinationer, loppe- og ormemidler, regelmæssige og uventede dyrlægebesøg, træning, pelspleje, ophold på pensioner og diverse forsikringer.

Det løber op, og du skylder både din familie, hunden og dig selv at sikre, at du har råd til en familieudvidelse de næste 10-15 år. Læg derfor et budget, hvor de nye udgifter er medregnet. Her kan det være en fordel at sætte nogle udgifter i system ved at tegne en AniPlan til din hvalp. AniPlan er et sundhedsprogram, hvor du betaler et fast månedligt beløb, og så får din hund sundhedsundersøgelser, vaccinationer, negleklip, tandtjek, flåtmidler og store rabatter på foder. Hver dyreklinik har skruet sin AniPlan forskelligt sammen, så forhør dig på din klinik om deres AniPlan. Læs mere om sundhedsordningen.


Dejligt med lange spadsereture i solen – men hvad med vinterkulden?

Ja, den er god nok, din fremtidige hund skal også luftes om vinteren. Og selvom du måske tænker:Selvfølgelig! – så overvej en ekstra gang, om du er klar til tidlige morgengåture før arbejde i den kolde vinter. For det tager tid at få en hund – nok mere end de fleste regner med. En hund er et ekstra familiemedlem, der skal tages hensyn til. Spontan eftermiddags-rosé på terrassen ligger ofte ikke først for, når du har en hund, som tripper efter en hel dag alene hjemme. Så husk at gennemtænke alle de tidspunkter, hvor du nyder at være uafhængig af nogen, og overvej om en lille pels-guldklump er det hele værd.


Træning og motion til både dig og din hund

Du får et mere aktivt liv med en hund i familien. De daglige gåture skal passes, og alt efter hvilken race du falder for, kan motionsbehovet hos hunden være stort. En sund og veltilpasset hund skal trænes både mentalt og fysisk, og du skal sørge for, at den bliver socialiseret som hvalp. Så et par daglige gåture med din hund er ikke nok. Læs mere om hundens mentale og fysiske udvikling


Ferietid er lige med familieforøgelse

Mange ønsker sig en hvalp, når de skal have et nyt firbenet familiemedlem – og nååårhh… de er da heller ikke til at stå for! Men en hvalp kræver meget opmærksomhed og træning – især i den første tid. Det er derfor vigtigt, at du har ekstra tid og overskud i den første tid med hvalpen. Mange vælger derfor at få hvalpen i sommerferien, både fordi man kan være mere hjemme med den nye hvalp, men også fordi man har mere overskud til at give hvalpen den bedste start i de nye omgivelser.


At give en hund som gave

Selvom om børn kan være meget ivrige efter at få en lille hundehvalp, siger erfaringen, at uanset hvor sød hvalpen eller hunden er, så skal de daglige gåture nok blive en sur pligt på et eller andet tidspunkt. Børn fra 12 år og opefter kan derfor være store nok til at passe en hund, men der skal stadig være opbakning og lyst fra resten af familien til at dele ansvaret. Derfor er det også meget vigtigt, at det er en fælles beslutning i din husstand. Læs mere om at give dyr i gave til børn.


Dyrlægen er en uundgåelig del af hundes liv

Besøg hos dyrlægen kan forhåbentligt begrænses til den halv- eller helårlige sundhedsundersøgelse. Faktum er dog, at din hund skal være tryg ved at besøge dyrlægen i løbet af dens liv. Du kan derfor med fordel træne din hund i at besøge dyrlægen, så den ikke udvikler en dyrlægeskræk, som kan forfølge den resten af livet.

Katrine Hammer er veterinærsygeplejerske, hundetræner og Fear-Free certificeret. Hun kommer med dette råd til nye hvalpeejere: “Besøg din dyrlæge inden første vaccination. Langt de fleste hvalpe kommer på deres allerførste besøg hos dyrlægen, når de skal have deres 12-ugers vaccination med undersøgelse og nålestik. Kommer du derimod inden den første konsultation, kan I opbygge nogle positive associationer hos dyrlægen, og det vil minimere stress og utryghed hos hunden. Jo flere positive oplevelser hvalpen får hos dyrlægen, inden der kommer en negativ, jo bedre rustet er den mod at udvikle fremtidig dyrlægeskræk.”  Læs mere om, hvordan du undgår, at din hund udvikler dyrlægeskræk på www.dyrlægeskræk.dk


Er du stadig hunde-skruk?

Hvis ja, så kan vi godt forstå dig. For hunde er skønne. Finder du ud af, at en hund er det helt rigtige for dig, så har du også en ven for livet. Selvom hunde kræver meget pleje og ansvar, giver de også igen på livskvalitetskontoen.

Er du stadig lidt i tvivl, om du er helt klar til det store spring, så smut ind på Netdyredoktor.dk, hvor du kan få en mere udpenslet version af de overvejelser, du bør gøre dig: https://www.netdyredoktor.dk/hund/hundeskolen/foer-du-koeber-hund/. Og ender det med en firbenet familieforøgelse, så tjek lige temaet om “Tips til en god start


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce