ESSENTIAL FOODS fylder rundt!

ESSENTIAL FOODS fylder rundt!

17. jan 2018

–Vi taler med stifteren om de første 5 år og hvad fremtiden skal bringe …

Sted:      

Københavns Centrum i ESSENTIAL FOODS hyggelige, lille men stilfulde hundefoder hovedkontor

Hvem:      

Betina von der Matz, Interviewer Christian Degner-Elsner, Stifter af ESSENTIAL FOODS

Anledning: 

ESSENTIAL FOODS har lige haft 5års jubilæum.

 

Hvorfor stiftede du ESSENTIAL FOODS, de fleste troede jo at du var gået på pension ovenpå sidste eventyr?

Hahaha! Det kan jeg sørme godt forstå at du siger, det troede jeg også jeg var, i hvert fald for en stund. Mange kender jo mig fra mit tidligere virke, og da den hundefoder virksomhed blev solgt til en kapitalfond, så var min første tanke da ej heller, at mit næste eventyr skal være indenfor samme metier, hundefoder!
Men efter et år, hvor jeg tænkte længe og dybt over formålet i livet, og hvorledes man mon kunne starte med at bidrage til en bedre verden, begyndte jeg at få flere og flere beskeder på min private Facebook. Christian ”for syv søren”, du kan da ikke bare stoppe! Selv om opfordringerne alle var respektfulde, så var flere af dem også meget direkte og tvang mig til at overveje, om jeg nu også var helt færdig med måltider til hunde. Svaret kender du og mange nu, det var jeg så slet ikke!

 

Hvad er de største bedrifter efter 5år?
Der er 3 ting jeg vil fremhæve.
Hundefoder uden korn var allerede på vej til at blive normalen, da jeg stiftede ESSENTIAL FOODS, men opfattelse var stadig at rigtigt kvalitets hundemad, det skulle komme fra USA eller Canada.

Så det at ESSENTIAL FOODS i dag anses og har bevist at være fra allerøverste hylde, trods at vi producerer i UK er en bedrift.

Mængderne af C02 vi har sparet kloden for, ved at ESSENTIAL FOODS i dag er et af de mest solgte typer af hundefoder, og dette på bekostning af amerikanske og canadiske mærker, må man godt være stolt over.


De resultater vi skaber for vores kunder. Vi har EN mission i ESSENTIALS, det er at forbedre og forlænge hundes liv. Det opnår vi med vores hundemad og igennem blandt andet at skabe løsninger med hundefoder uden korn for hunde plaget af allergi.
Det er ingen overdrivelse, at vi hver dag lærer om en ny hund hvis liv er forandret, efter den er skiftet til vores hundemad.

 

Sluttelig vores velgørenhedsprogram, hvor vi uden smålig skelen til, hvad der er gængs tankegang indenfor drift af virksomheder, donerer det vi kan for at gøre verden til et bedre sted for hunde, vilde dyr og naturen vi alle skal bo i. Alene i år sender vi mere end 600.000kr afsted. Alt dette muligt fordi flere og flere vælger vores hundefoder.
Hvad har overrasket dig mest?

Trods alle de nye værktøjer man i dag har adgang til, social media, og temaer som distruption, så handler succes med at få hundefoder anerkendt blandt entusiaster og hundeelskere, som jeg selv, stadig meget om gamle dyder. Om at ville være og gøre en forskel. Om ikke at være for fin til at levere den enestående service. Og så er jeg vel overrasket over hvor mange helt fantastiske søde, dejlige mennesker vi har som kunder. Var alle sådanne overfor hinanden, havde vi ingen problemer i dette land.


På produktsiden havde jeg ikke turde regne med, at vi ville blive så betydningsfulde for alle dem der leder efter et hvalpefoder. Hver 5. pose vi leverer er enten vores hvalpefoder til små racer the BEGINNING eller vores hvalpefoder til store racer LARGE BREED the BEGINNING.

 

Hvad skal de næste 5år bringe?
Hold op, jeg kan næste ikke vente, men jeg ved jo også hvad vi har på tegnebrættet indenfor vores verden af hundefoder uden korn.

Rent forretningsmæssigt leveres mere end halvdelen af alt vores hundefoder nu udenfor Danmarks grænser, og jeg vil tro at vi om 5år står med en virksomhed der har en eksportandel på mere end 75%, så det er en meget, meget spændende udvikling vi har gang i her, med vores serie af hundemad.

 

Der vil også komme mere om mere og mere fokus på forholdene produktionsdyrene der indgår i hundefoder har haft. Her står vi allerede meget skarpt, men der er ikke et endemål, det vil hele tiden flytte sig til fordel og glæde for netop landbrugsdyrene.

 

Slutteligt tror jeg på et bredt gennembrud for BOF (red.: Behavioural Optimizing Foods), altså princippet om at et stabilt blodsukker markant påvirker hundes livskvalitet, mentalt og fysisk. Det er den nye standard for hundefoder uden korn.
Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce