Få den optimale motion med din hund

Få den optimale motion med din hund

25. okt 2022

Som hundeejer ved du helt sikkert at det er vigtigt ikke at negligere din hunds behov for at få motion, men har du en hund der skal brænde meget energi af, kan det være svært at nå helt i mål med at køre din hund træt inden dagen er omme, hver eneste dag. Det er der heldigvis råd for.

Kom op i tempo på en cykel

Din hund har brug for at blive rørt. Nogle hunderacer har et større behov for motion end andre og har du fået en energisk firbenet ven, hjemme under dit tag, så kan det hurtigt virke som en opgave der ikke alle dage kan lykkes dig, når hunden skal virke træt og mættet for motion og stimuli ved dagens ende. 


Ligesom med os mennesker, vil der være forskel på træthed i hundeverdenen. Du kan køre din hund mentalt træt med en masse stimuli og du kan køre din hund træt rent fysisk med en masse motion. Nogle personer har fundet ud af at det er en god løsning når de cykler sammen med deres hund. På denne måde kommer man som hundeejer selv op i et tempo, der passer bedre til hundens tempo. 


I og med at det er smart at cykle med hunden, hvis hunden vel og mærket er trænet til at løbe ved siden af en cykel, så er der også mange der har stor glæde af 

elcykler til dette formål. 

Kombiner mental og fysisk træning af din hund

Det er vigtigt at påpege, at det ikke er alle hunde der vil få den bedste motion, i form af løb ved siden af cyklen. Det kræver først og fremmest træning med hunden at kunne cykle sideløbende og selv med træning kan det blive en farlig situation, hvis du har en hund der virker nervøs eller på anden måde ikke altid er til at regne med, når I er på tur sammen. 


Mange gange kan det heldigvis lykkes at trætte hunden med en god kombination af motion og træning af hundens sanser. Har du en hund der bruger snuden meget, vil træning af lugtesansen være en rigtig god idé og hvis du ovenikøbet kombinerer sansetræningen med motion ved at gå eller cykle frem til et sted hvor det er oplagt at træne med hund, så kan du forhåbentlig hurtigt mærke en træt hund hver aften, når hele huset går til ro, for at lade op til en ny dag.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce