Få din hund tilbage til normalvægt

Få din hund tilbage til normalvægt

27. nov 2018

Der kan være mange grunde til, at din hund enten vejer for meget eller for lidt. Og der er også meget forskelligt, fra race til race. Hvordan hundene bør se ud, og hvor let de taber sig eller tager på. Men det er vigtigt, at man f.eks. ikke bare stopper med, at give din hund mad fordi den vejer for meget.


Hvis din hund skal tage på


Hvis du har en hund som er meget afmagret, og som skal tage på må du ikke blot sætte den op til dobbelt maddosis f.eks. Og det er vigtigt, at man sørger for at få hunden tilbage til normalt vægt hurtigt. For hvis en hund går og er afmagret for længe, vil man opleve at den kan få varige skader på knogler og legemer.

Mange tænker helt logisk, at hvis deres hund er for tynd eller ikke vil spise. Så giver de den noget menneskemad, med masser af kalorier og fedt. Dette er en helt naturlig tankegang, fordi vi jo ved for os selv. At hvis man er for tynd så skal man spise mere, og hvis man er for tyk, skal man spise mindre. Men din hund har altså ikke godt af, at blive fodret med sovs og kartofler.

Hvis du fodrer din hund med din menneskemad, vil din hund også vænne sig til dette. Og hun lærer hurtigt, at hvis de så lader vær med at spise deres tørkost. Så kommer der et godt sted, med brun sovs og kartofler i skålen i stedet. Og dette vil gå hurtigere end man lige skulle tro, og kan have den modsatte effekt at det ønskede. For din hund kan ende ud i, af den simpelthen sulte strækker.

Og selvom din hund helt sikker synes, at din lækre mad smager bedre end dens egen. Så er det rigtig vigtigt for hunden, at den får den rigtige næring igennem sin mad. For din hunds tørkost, er sammensat efter hundens næringsbehov det er din mad ikke. Og du kan risikere, at din hund i stedet begynde at fælde, få dårlig mave, og ikke kan optage de nødvendige vitaminer og mineraler. Dette kan på længere sigt, give din hund problemer og sygdomme med knogler og led.

I stedet bør du sørge for, at din hund får faste måltider 1-2 gange om ugen. Hvis din hund ikke er så meget til, at spise mad. Så nøjes med at fordre din 1 gang om dagen, også får den et stort måltid. Også sørg for, at den mad du giver den er ordentligt kvalitetsfoder. Hos forhandleren Gilpa, kan du finde et stort udvalg af kvalitetsfoder der kan dække din hunds næringsbehov.  Og husk at når hunden skal tage på, så skal den ikke have andre alternativer imellem måltiderne.


Hvis din hund skal ned i vægt


Hundene er på mange måder ligesom os selv. Og hvis du ligger på sofaen hele dagen, og fylder din krop med chips og sodavand så tager du på. Det samme gælder dig din hund, hvis den får for mange godbidder og for lidt ture eller aktiviteter. Og for mange mennesker, er hunden ligesom et familiemedlem. Så når du får lidt ekstra, så får hunden også lidt ekstra. Og dette er en af de hyppigste årsager til at hunden bliver overvægtig.

Så nogle af de råd der er, hvis du ønsker at din hund taber sig. Er at du skal gå nogle flere eller længere ture, eller lave mere aktivitet med din hund. Det kan være leg i stuen, eller boldkast i haven. Derudover er det også vigtigt, at man er mere konsekvent med fodringen. Hunden skal ikke have godbidder i løbet af dagen, eller mad hver gang du selv får mad. Derudover bør du hvis hunden skal tabe sig, begynde at måle dens mad op så det passer til størrelsen. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce