Fede kæledyr koster dyrt

Fede kæledyr koster dyrt

27. nov 2017

Flere studier viser, at overvægt hos husdyr har konsekvenser for både kæledyret og ejerens pengepung. Hvordan kan du undgå, at dit kæledyr skraber din bankkonto?

Over en halv million hunde løber rundt i de danske hjem. Det er bare et af mange forskellige kæledyr, der befinder sig under trygge rammer hos en dansk familie. Ligesom os mennesker skal dyrene have mad, drikke og kærlighed for at overleve. Som ejer til et kæledyr er du altså tvunget til at købe foder og tage dig af dit husdyr.

I Danmark er næsten hver femte hund overvægtig. Det skyldes, at de bliver overfodret eller får for lidt motion. Det er med andre ord typisk ejernes egen fejl, at deres hunde skal til dyrelægen lidt oftere end andre. Overvægt hos hunde giver nemlig adskillige følgesygdomme som gigt og kræft. Og en tur på dyrehospitalet er ikke dækket af en sygesikring, ligesom det er for os mennesker. Tværtimod er det ejerne, der må hoste op med en stor bunke penge, hvis deres hund skal tjekkes eller fixes på det nærmeste dyrehospital. Men er det bare sådan landet ligger, eller er der noget du kan gøre for at undgå at spendere hele opsparingen på dyrlægeregninger?


Ingen mad fra bordet

Først og fremmest har danske hundeejere en dårlig tendens til at fodre deres hunde med rester fra aftensmaden. Når vi hygger, skal hunden jo også hygge sig. Men det er en stor fejl, som hundeejere ikke selv tænker over. For det første er hundene ligeglade om det er tørkost eller resterne fra vores tallerken, som de får kylet i hovedet. For dem er mad lig med mad. For det andet er resterne utroligt usunde for hundene i længden. Hvorfor tænker du måske? Jo, hunde er simpelthen ikke bygget til at spise ligesom os. Når de spiser resterne af vores aftensmad, kan de ikke forbrænde det hele på samme måde som os. Det vil sige, at de tager på i vægt, hvis de får for meget mad fra spisebordet.


Pas på med godbidderne

Godbidder er vejen til hundenes hjerter. De elsker mad, og hundeejere elsker at gøre dem glade. I sig selv er godbidder ikke en dårlig ting. Godbidder kan både anvendes til at træne hunden og til at forkæle den. Men når det tager overhånd, er det en anden sag. Overfodrer du din hunde, så den bliver overvægtig, risikerer du at skulle på besøg hos dyrlægen – lidt for ofte. Ekstra kropsvægt hos hunde betyder nemlig langt mere belastning for hundenes ben, hofter og krop i helhed. Belastningen kan fremkalde gigt og andre følgesygdomme, som hundene i sidste ende kan dø af. Derfor foreslår mange hundeeksperter, at når det blandt andet kommer til godbidder, at det bliver en del af hundens kost. Altså er det en fordel, hvis du tager en håndfuld eller to til side fra enten morgenmaden eller aftensmaden, og bruger dem som godbidder i løbet af dagen.


Motion, motion og motion

For at holde vægten nede skal vi mennesker forbrænde ligeså mange kalorier, som vi indtager. Det er ikke anderledes for hunde og andre kæledyr. Lån penge og invester i en god hundesnor til de mange gåture. Motion er vigtigt for både dig og din hund, så du kan ligeså godt komme i skoene og afsted. Ved siden af en kontrolleret kost kan motion være med til, at du undgår overvægt hos din hund, hvilket i sidste ende kan spare dig for en del dyrlægebesøg og ikke mindst en masse penge. Det er i forvejen ikke billigt at holde husdyr, så hvorfor gøre det dyrere end højst nødvendigt. Er du ikke sikker på, hvor meget du skal fodre eller motionere din hund, så vær ikke plej for at kontakte din dyrlæge. De er mere end interesseret i at hjælpe dig med at holde din hund sund og rask. De kan også være med til at rådgive dig om, hvilken foder der passer din hund.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce