Ferie med hund: hvad gør du?

Ferie med hund: hvad gør du?

6. okt 2019

Dette indhold er sponsoreret

Snart nærmer vi os efterårsferien, og måske du har overvejet at benytte dig af denne uges fri, og tage en tur på ferie. Men hvad gør du med din hund? Når sommerferien rammer, kommer problemet igen. Hvad gør du? Kan du tage din hund med på ferie, og i så fald hvordan? Hvad gør du, hvis hunden ikke må komme med? Det prøver vi at gøre dig klogere på med denne artikel.


Tag en tur i sommerhus

En god og nem løsning er at tage en tur i sommerhus. Det bliver mere og mere populært at holde ferie inden for landets grænser, og her er et sommerhus perfekt. Her gælder det bare om, at du finder nogle hundevenlige sommerhus at vælge mellem. Et god tip er også, at du finder et sted med en have. Med en have kan du sørge for, at din hund får godt med luft om dagen. Det kan også være et tip, at du finder et sted med gode ruter, hvor I kan gå lange ture med hunden. For at hunden også skal få en god oplevelse, bør du tage nogle af dens ting med hjemmefra. Det gælder eksempelvis hundekurv, yndlingslegetøj, madskål, vandskål og foder. På den måde har din hund nemmere ved at føle sig hjemme og tilpas i nye og uvante omgivelser.


Skal hunden med sydpå?

Det kan også være, at du gerne vil udenfor Danmarks grænser, når du skal på ferie. Her er der dog flere ting, du skal være bevidst over. Først og fremmest skal din feriebolig være hundevenlig, ligesom det gælder sommerhuset. Du skal også have styr på, hvordan du vil transportere din hund, og reglerne herom, om du vælger bil, tog eller fly. Dermed skal du også være bevidst om, hvordan reglerne er med udenlandske hunde i det land. Først og fremmest skal du have styr på din hunds vaccinationer. Du skal også have styr på din hunds pas. Dette får du hjælp til hos din dyrlæge.


Overvej en hundepasser eller pensionat

Kan det ikke lykkes med en tur til udlandet eller en tur i sommerhus med din hund, så har du to muligheder tilbage. Enten finder du en hundepasser eller du tager din hund på et lokalt pensionat. Det kan være, du har en person i dit netværk, som har lyst til at få din hund forbi. Det kan også være, at du har en som kan flytte hjem til dig i den uge. 

Måske du har en nabo, som kan kigge ind til din hund og gå med den tre til fire gange om dagen, og ikke mindst sørge for frisk vand og mad. Dog er det ofte synd, hvis din hund ikke bliver aktiveret godt nok. Derfor kan du i stedet finde et godt hundepensionat. Det lyder måske synd, men her er det professionelle som passer godt på din hund, mens du er væk, og det er i selskab med andre hunde. Dog koster denne løsning penge. Du kan altid forhøre dig hos din dyrlæge, om han eller hun kender til et godt pensionat. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce