Forbered dig selv og din jagthund på jagt

Forbered dig selv og din jagthund på jagt

22. mar

Når du og din veltrænede jagthund skal på jagt, er det vigtigt at forberede jer begge grundigt. Dette indbefatter både de fysiske og mentale krav, som en vellykket jagt kræver. Hunden skal selvfølgelig have et langt træningsprogram bag sig, før den er klar til jagt. Desuden skal du huske al udstyret, som du og din hund behøver på selve dagen. Northern Hunting og jagttøj sikrer dig, at du kan være ude i mange timer uden at fryse. Det er vigtigt aldrig at gå ned på god jagtbeklædning. Desuden skal du have styr på dit våben, dine forsyninger, og du skal vide, om andre end dig eller din hund skal med på jagt.

Forberedelse af en jagt med din hund

Når du skal ud på jagt med din hund, er det vigtigt at forberede sig godt. Som nævnt skal din hund være veltrænet: du skal altså tage dig tid til at træne sin hund grundigt fra den er en lille hvalp. Dette kan omfatte alt fra lydighedstræning til træning af jagtfærdigheder som apportering og markeringer. Det er især vigtigt, at ens hund har en god kontrol over sit temperament. Endelig bør du huske på forsyninger: herunder mad og drikkevarer til både dig og hunden samt jagttøj fra northern hunting, som faktisk tilbyder hele 5 års garanti på deres jagtbeklædning.

Vælg mellem mange specialiserede racer af jagthunde

Der findes mange forskellige racer af jagthunde, som alle har deres egne specialiserede kvaliteter. Nogle af de mest populære racer er Labrador Retriever og Weimaraner. Labradorer er kendt for deres evne til at hente vildt i vand, hvilket gør dem til en ideel jagthund. Weimaranere er kendte for deres hurtighed og styrke, hvilket gør dem til en fremragende jagthund. De kan løbe meget hurtigere end andre racer og har en stor udholdenhed. Som du kan se på northern hunting hjemmesiden, så bruges ruhårede hønsehunde også til jagt.

At lave skudøvelser med din hund

Skudøvelser er en god måde at træne din hund på, da det både styrker jeres samarbejde og tillid til hinanden. Gentagelse og kontinuitet er nøglen. Med god jagtbeklædning på kan du være ude og træne hunden i timevis efter behov. Har du en race, der er avlet til jagt, vil du også opleve, at du får en gladere hund, når du intentionelt træner den.

Forberedelse er nøglen til en vellykket dag på jagt. Sørg for, at du og din veltrænede jagthund har de rigtige værktøjer, udstyr og kommunikationsfærdigheder. Hav det rigtige jagttøj på, så du ikke fryser, og hav mad med, så I ikke går ned på energi.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce