Gode opskrifter med vin

Gode opskrifter med vin

27. nov 2019

Dette er sponsoreret indhold 

En af de drikkevarer som danskerne nyder allermest, uafhængigt af både årstider og festligheder, er vin. Og det er vin i alle afskygninger. Vi drikker nemlig rigtig meget vin i Danmark, og nyder det i rigtig mange forskellige sammenhænge. Men vin behøver ikke bare at være vin i sig selv. Vin er nemlig en af de ting, som kan bruges til rigtige mange forskellige ting, da det er en fantastisk smagsgiver i både drinks og madlavning. Derfor får du her nogle lækre idéer til, hvordan du kan bruge vin i din hverdag, og måske får du endda nogle råd, som du ikke kendte til før. Og leder du efter en lækker vin, som er både økologisk og høj kvalitet, kan du besøge SPS Wine og bestille lige præcis de vine hjem, som du ønsker. 


Vin i madlavning 

Vin er en af de mest fantastiske smagsgivere, når det handler om madlavning. Det kan rigtig meget, og kan derfor også bruges på mange forskellige måder. Mange kender den klassiske rødvinssauce, som laves med rødvin, fond og fløde. Den er helt fantastisk, og kan gøre mange retter både lækre og smagfulde. Men en anden måde at bruge rødvinen på, er at lave det der hedder en rødvins gastrik. En gastrik har en form for sirup agtig konsistens, og laves ved at koge rødvin, sukker og sherryvinaigre sammen i en gryde. Herefter hælder man den på et glas, og så benytter man den til at tilsmage saucer og sovser med.  Det er nemlig en helt fantastisk smagsgiver, hver eneste gang du laver sovs, som mangler dybde og kærlighed. Og så er det så nemt, fordi det kan gemmes i meget lang tid, hvis bare der sættes låg på glasset, og det opbevares i køleskabet. Et forslag til en lækker ret med vin, er den klassiske franske ret cock au vin. Cock au vin er en ret med rødvin, kylling og masser af grøntsager og svampe, som skal stå og simre i en gryde i flere timer og få rigtig lækker smag. Dette er en utrolig nem ret, da den bare skal stå og passe sig selv, og så smager den bare himmelsk. Få vinen til at smage mildere 

Hvis man nu ikke er lige så glad for vin, som alle andre omkring en kan man godt tilsætte andre ting til vinen, for at få den til at smage anderledes. Det mest almindelige problem, som folk har med vin, er at de synes, at det smager for surt eller for kraftigt. Her kommer der to forskellige måder, hvorpå du kan gøre din vin nemmere at drikke. Det første forslag handler om hvidvin. Hvidvin kan i mange tilfælde have en mere syrlig tone. Derfor er en lækker måde at drikke hvidvin på, at tilsætte hyldeblomst saft. Hyldeblomstsaft er både aromatisk og sød, og giver følelsen af, at man drikker en lækker læskende sød og frisk drink. 

Det andet forslag vil for rigtig mange lyde både mærkeligt og måske også lidt ulækkert. Men det kan du være sikker på, at det er det ikke. Det handler nemlig om at blande rødvin med cola. Her tager man simpelthen bare sit glas med rødvin og tilsætter den samme mængde cola. Og det smager fantastisk. Selvom det måske lyder mærkeligt, kan det virkelig være en lækker måde at få rødvin på, hvis man ikke er vild med den klassiske måde at drikke rødvin på. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x