Gode råd til dig, som vil have hunden med i bilen

Gode råd til dig, som vil have hunden med i bilen

17. apr
For mange er hunden en del af familien. Den bliver en del af de aktiviteter, som familien skal ud på, og den er lige så stor en del af udflugterne. Det kan dog være en forhindring at være sikker på, at hunden er sikret i bilen i tilfælde af ulykker, og derfor får du i denne artikel gode råd til, hvordan du på bedste vis sikre din hund, når den skal med på stranden, i skoven eller til familiefødselsdag i den anden ende af landet. Det første skridt mod en mere sikker bil er dog at besøge en synshal Randers SV, hvor du kan få tjekket din bil for eventuelle fejl og mangler. Så har du sikret dig selv, din familie og den firbenede, når vejene kalder. 

Buret er din ven
Når det kommer til sikkerhed i bilen, så skal du først og fremmest huske, at buret her er din ven. Det er ikke synd for din hund at være i bur i den tid, som i bruger på vejene, da det er den sikreste måde at transportere på. Buret skal dog købes efter hundens størrelse, og det er derfor vigtigt, at har du en stor hund, at bilen så har plads i bagagerummet eller bagsædet til den størrelse af bur, som hunden har brug for. Skal buret være sikkert, så skal det sikres fast til bunden af bilen. Dette kan ske på mange forskellige måder, og det er alt afhængigt af buret. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvilken type af bur, som kan være i din bio, og hvordan det på bedste vis kan sikres i bunden. Har du en mindre hund, så kan du eventuelt anskaffe dig en transportkasse. Disse er også gode til at transportere din hund, og der er flere måder, hvorpå disse kan spændes fast. Du kan for eksempel spænde buret fast med seler, eller du kan fastgøre transportkassen ved at skrue den fast til bunden af bilen på samme måde som med et større bur. 

Selen er det næstbedste valg
Har din bil ikke plads til de ovennævnte dele til sikring af din hund, så kan du også købe en sele til bilens normale selespænde, som du kan sætte i hundens halsbånd eller sele. Dette er ikke den sikreste måde at transportere din hund på. Der er her stadig mulighed for, at hunden kan bevæge sig, og dette kan være farligt, skulle der ske en ulykke. Der er også mulighed for, at hunden bliver bange eller nervøs og dette kan forstyrre dig som fører. Dog er selen et alternativ til buret, når der ikke er plads nok i bilen. Her holder selen hunden på sædet, og den gør, at den ikke kan springe mere rundt i bilen, end selen er lang. Når du benytter dig af hundeselen i bilen, så skal du huske at placere hunden på bagsædet. Dette er for at undgå, at hunden kommer til skade på grund af bilens airbags ved forsæderne.

Hundegitter
Er der kun plads til hunden i bagagerummet, hvor der ikke er plads til bur, så kan du eventuelt anskaffe dig et gitter, som kan sættes mellem bagagerummet og passagersæderne. Dette gør, at skulle der ske en eventuel kollision, at hunden ikke vil ramle ind over passagerne og være til fare for andre. Du skal dog huske, at hvis du vælger denne løsning, så er hunden ikke sikret ved kollision. Der er ikke noget, som vil hjælpe på stødet, og hunden er dermed i fare, skulle der ske en ulykke. Derfor er gitteret en løsning, når de andre løsninger er udelukket. Gitteret er en metode for dig, som ikke har en stor bil, og som skal køre med flere passagerer. Pladsen til hunden kan altså kun findes i bagagerummet.

Der er altså flere forskellige metoder til, hvordan du kan sikre dig selv og din hund, når i skal på farten. Det sikreste valg er hundeburet, som er solidt spændt fast til bilen, hvor du ikke skal bekymre dig ved en eventuel kollision. Det næstbedste valg er hundeselen, som giver hunden bedre sikring til bilens sæder, men husk her at spænde hunden fast på bagsædet. Det sidste valg er hundegitteret, som beskytter dig og din familie under kollision, men hunden er ikke spændt fast. Det er altså op til dig og størrelsen på din bil, når det kommer til, hvordan du bedst sikrer din hund. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


LasseJohan
LasseJohan (Kommerciel blogger)
Oprettet i går kl. 10:21
LasseJohan
LasseJohan (Kommerciel blogger)
Oprettet 16. sep
x