Halsbånd til dine hunde

Halsbånd til dine hunde

3. jan 2019
Mange hundeejere vil kunne nikke genkendende til de genstridigheder, som deres foretrukne følgesvende kan udvise, i forbindelse med påtvungen aktivitet. De fleste hunde, selv de mindre agile af slagsen, er ikke desto mindre aktive dyr. Det er igennem deres lugtesans, at de, ligesom du, læser avisen. Tilmed i en typografi der er naturens egen, som der ikke er os mennesker, men tværtimod vores hund forundt. Det siger nærmest sig selv, at skal du og din hund kunne færdes i skøn endrægtighed i skoven, på forstadsgaden eller andetsteds, kræver det et ordentligt halsbånd. Halsbåndet kommer i mange varianter og med forskellige formål. Det er ikke udelukkende formålstjenstligt som en identitetsmarkør, så den bortløbne hund kan finde hjem, men kan også anvendes til didaktiske formål.
 
Vælg et halsbånd eller andet udstyr, der passer til det givne formål
Ved valg af halsbånd er der derfor forskellige overvejelser, du kan gøre dig. Ét er eksempelvis hvad vi kunne kalde det æstetiske præg. Hunden, for nogle, betragtes i overvejende grad ikke blot som et kæledyr, men i tilsvarende grad som en kunstgenstand – eller et barn. Og ingen retskaffen forælder ville nogensinde være komplet indifferent over for, hvilke klæder de iklædte deres børn. Der hører et vist ansvar for det ydre præg, for de mennesker eller væsner, som man via sit formynderskab over dem varetager. Hos dogstyling finder du ikke blot halsbånd, men også seler, snor og alskens legetøj. Mere specifikt kan du dog sondere det halsbåndsmæssige terræn ved at tilgå følgende side, der direkte præsenterer det tilgængelie opbud af hundehalsbånd. Her finder du en interessant blanding af halsbånd ikke blot til æstetiske, men i særdeleshed også til de praktiske formål, som halsbåndet tjener.
 
Om fordelen ved de respektive remedier
Forskellen på enkelte genstande varierer nok sjældent i forhold til deres konkrete udformning. De enkelte typer af halsbånd, seler og øvrig paraphernalia, er dermed inden for sin egen gren forholdsvis homogen. Der bør derfor lægges en forholdsvis kraftig emfase på, at det er dig som hundeejer, der skal anvende de respektive genstande til dit særlige formål. For disse mange anordninger er aldrig noget værd i sig selv, men afhænger helt og holdent af den brug, som den kyndige eller ukyndige gør af dem.
 
Et såkaldt kvælerhalsbånd, som strammer om hundens hals, dersom den forsøger at trække afsted med sin ejer, kan derfor tjene et didaktisk formål. Hunden kan lære, at det volder den en del besvær at være for fremafstormende, når den skal spadsere med sin ejer. Det samme kunne siges at gøre sig gældende for eksempelvis selen, der for nogle foretrækkes navnlig fordi det i visse sammenhænge er mere skånsomt for dyret, men tillige fordi en mere udtalt kontrol kan tilvejebringes ved, at anordning omslutter en stor del af korpus. Hvorom alting er, vil valget af den konkrete genstand ikke afstedkomme ubetinget succes, hvis du ikke selv gør en ihærdig indsats for at anvende den ordentligt. God fornøjelse med din hund.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce