Hunde skal også kunne være alene hjemme

Hunde skal også kunne være alene hjemme

23. aug 2022

Under den seneste tids mange nedlukninger, har mange haft meget mere fritid på hænderne, og det har betydet, at mange har haft mulighed for at prøve nye ting og hobbyer af, som de før har syntes, at de havde for travlt til, fordi de ikke har haft mulighed for at være så meget hjemme. En af de mest populære ting, mange familier har anskaffet, er en hund. Det er forståeligt, for hvem kan stå imod små hundehvalpe? Men ved at have adopteret en hvalp midt i en nedlukning, har man i nogle tilfælde, gjort hunden en bjørnetjeneste.

Hunden kan ikke være alene hjemme

Har din familie adopteret en hvalp under nedlukningen, har der sandsynligvis altid været en eller flere personer sammen med hunden, i løbet af dagen. Derfor ved din hund ikke, hvad den skal gøre, når der pludselig ikke længere er nogen hjemme i huset, når I alle er vendt tilbage til skole, uddannelsen eller arbejdet. Hunden er jo vokset op med, at du for eksempel sidder inde på hjemmekontoret ved dit hjørneskrivebord og arbejder i en række timer, men den har altid kunnet høre dig. Det er derfor mærkeligt, ja nærmest fortvivlende, at den ikke længere kan høre, at du er der, så tror den, at I har forladt den.

Hav flere hjemmearbejdsdage ved dit hjørneskrivebord

Står du i den situation, at hunden ikke har lært at være alene hjemme endnu, bliver træningen sandsynligvis en længere proces, og det kan være kompliceret at balancere, når der også er et arbejde at tage sig af. Hvis du har mulighed for at arbejde hjemme et par dage om ugen, og ellers sørger for, at hunden ikke er alene for længe ad gangen de andre dage, kan du udnytte dette til at træne din hund. Måske kan du få en mere permanent installation af kontoret derhjemme, for eksempel ved brugen af et hjørneskrivebord, til at udnytte pladsen bedst muligt. Her kan AJ Produkter være med til at give hjemmekontoret en mere professionel fornemmelse. På den måde kan du få arbejdet gjort og samtidig få trænet din hund til at være alene hjemme.

Træn hunden til at være alene

Når man får en hvalp, er det en god ide at begynde at træne den, i at være alene hjemme, umiddelbart efter, at den er faldet til i det nye hjem. Det skal ske langsomt og gradvist, så du ikke er væk fra den i for lang tid ad gangen. Det giver dårlige oplevelser og har en negativ effekt på hunden. Jo ældre hunden er, jo sværere bliver det, at træne den, men så længe du er vedholdende i træningen, kan det lade sig gøre at vænne den til en hverdag, hvor du eller I, alle er væk i en rum tid.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce