Hundetegn: Alt, du skal vide

Hundetegn: Alt, du skal vide

19. mar

Annonce fra Jydsk Emblem Fabrik A/S

Er dagen, hvor du skal være hundeejer, endelig kommet? Som førstegangsejer skal du tage stilling fra alt fra foder til dyrlægebesøg, og en af de ting du måske glemmer, er alt det, der involverer hundetegn. Herunder kan du blive klogere på reglerne omkring hundetegn, så både du og din hund bliver godt klædt på til en hverdag med masser af gåture og hyggelige stunder.

 

Er det obligatorisk at have hundetegn?

Svaret er faktisk ganske simpelt. Ifølge hundeloven skal alle hunde, der er over 4 måneder gamle, bære et halsbånd med hundetegn. På hundetegnet er der også krav til, hvad der skal stå på skiltet. Ejerens navn og adresse skal som minimum stå på skiltet, og det kan også være en fordel at have hundens navn på skiltet, i tilfælde af at nogen har brug for at kalde den til sig. I mange tilfælde kan det også være yderst relevant at have telefonnummer på skiltet – eksempelvis i tilfælde af at hunden er løbet væk.

 

Ifølge hundeloven skal denne tekst være minimum 2 mm høj, og desuden skal skiltet være fremstillet i rustfrit metal eller et materiale med tilsvarende styrke – hård plast eller træ er eksempelvis ikke tilstrækkeligt. Hvis din hund ikke bærer et lovpligtigt hundetegn, kan du i værste fald risikere at få en bøde.

 

Skal et hundetegn have en bestemt form?

Når det kommer til formen af dit hundetegn, er der en del mere frihed. Der findes nemlig ingen regler for, hvordan dit hundetegn skal være formet, så længe der er plads til teksten på tegnet. Så uanset om du drømmer om et hjerte, et kødben eller blot en helt almindelig cirkel, kan du let få dine drømme om dit ideelle hundetegn opfyldt.

 

Hvor kan jeg købe et hundetegn?

Heldigvis findes der mange måder at få fat i et hundetegn på. Hvis du gerne vil have et stort udvalg, kan det anbefales at kontakte en professionel emblemfabrikant, da det typisk er her, du vil finde den bredeste vifte af designs, materialer og størrelser. Hos en professionel fabrikant vil du ofte opleve, at udvalget er en del større end ved en traditionel dyrehandel, og det er heller ikke altid, at dyrehandler tilbyder indgravering af skilte på stedet. Så hvis du ønsker et holdbart, stilrent hundetegn til din nye hund, er en professionel fabrikant uden tvivl et godt sted at starte.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce