Hundevæddeløb - alt om den fede og oversete sport

Hundevæddeløb - alt om den fede og oversete sport

20. maj

De fleste danskere kender nok til hestevæddeløb og hestesport generelt, hvor professionelle ryttere i hele verden konkurrerer i forskellige discipliner med deres heste. Ligesom tilfælde er med hestesport kan man sommetider også finde gode odds forslag på hundevæddeløb, selvom det forekommer sjældnere end på hestesporten. Men faktisk er dette ikke den eneste væddeløbssport, hvor der indgår dyr. Hundevæddeløb er nemlig også en fantastisk sport med dyr, omend den ikke er så udbredt som hestesporten. I Danmark er der også hundevæddeløb, hvor folk konkurrere om at træne deres hunde til at løbe så hurtigt så muligt og komme først over målstregen. Normalt er det de såkaldte “Greyhounds”, der bruges i hundevæddeløb grundet deres adrætte form og facon, men der er også løb med andre hunde, som løber mod hinanden.


I denne artikel tager vi et hurtigt kig på hundevæddeløb og sporten bag, for at blive klogere på,  hvad det egentlig vil sige at være hundeejer til en væddeløbshund. Læs med og bliv klogere på hundevæddeløb og bliv måske selv inspireret til at træne din hund til væddeløb.

Stor sport i Storbritannien og USA

Hundevæddeløb er en sport, som har lange og stolte traditioner i gennem generationer. Sporten startede oprindeligt i den amerikanske stat Californien, hvor den første bane blev anlagt til at hunde kunne løbe om kap og konkurrere om at få den hurtigste mulige tid på banen. Siden har sport bredt sig ud, og har siden sin oprindelse i 1920’erne vundet indpas mange steder i hele verden - også i Danmark. Det er dog primært i USA, Australien og Storbritannien, hvor hundevæddeløb virkelig er en professionel sport og en levevej for hundetrænere. Faktisk er et af de mest kendte hundevæddeløb i Liverpool i Storbritannien, hvor der hvert år afholdes et derby, som trækker flere tusinde tilskuere. 

Hundevæddeløb i Danmark

I Danmark er hundevæddeløb stadig blot en hobbysport, og er ikke på samme måde professionel konkurrencepræget som tilfældet er i USA eller England. Den første og største bane i Danmark blev anlagt i 1968 og er Kallerupbanen ved Hedehusene. Det andet store hundevæddeløbsstadion er Midtjysk Greyhound Stadion i Bjerringbro. Det er dog muligt at begynde på hundevæddeløb i Danmark, hvis man ejer en Greyhound og har mod på at træne med den på et af de store stadions i Danmark. Der afholdes også løb i Danmark, omend det ikke er ligeså stort som i de engelsktalende lande.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


LasseJohan
LasseJohan (Kommerciel blogger)
Oprettet i går kl. 10:21
LasseJohan
LasseJohan (Kommerciel blogger)
Oprettet 16. sep
x