Hvilken kost er god for din hund og hvad tåler den ikk...

Hvilken kost er god for din hund og hvad tåler den ikk...

11. dec 2018

Man kan nærmest ikke blive andet end glad af at se en logrende hunde-hale, og fordi hunde skaber så meget glæde og giver os så meget kærlighed, ønsker vi selvfølgelig det aller bedste for vores trofaste, firbenede ven.

Det kan godt være svært at regne ud hvad hunde kan tåle og hvad de ikke kan tåle, men én ting er sikkert - de ved det ikke ihvertfald ikke selv, og de er typisk ikke så kræsne. Derfor er det en god idé at have godt styr på hvilken kost der gør din hund sund og forhøjer dens livskvalitet.


Til en start kan det understreges at hverken hunde eller katte kan tåle chokolade. Det er stoffet theobromin, som findes i kakao, der er det farlige. Faktisk kan en hund, hvis den får spist for meget chokolade, i værste fald gå i koma eller dø. Derfor er dette altid godt at huske på, hvis man stiller en skål med godter i hundehøjde.


Derimod er peanutbutter både sundt og et stort hit hos hunde generelt. Det indeholder nemlig både E- og B-vitaminer og en masse sunde fedtstoffer. Et godt trick er fx at fylde et kødben op med peanutbutter. Så er der tilmed god underholdning i flere timer, og det er smart, hvis du har travlt og hunden mangler underholdning.


Hunde kan faktisk næsten tåle alt frugt, på nær undtagelser som fx avocado. Både frugtkødet, stenen og avocado-planten indeholder nemlig stoffet persin, som er giftigt for hunde og kan give akut celledød i hjertemuskulaturen.

Derimod kan hunde både lide og tåle æbler - husk blot at pille kærnene fra først. Dem kan de nemlig ikke tåle.


Derudover er det selvfølgelig vigtigt at hunden får det helt rigtige kvalitetshundefoder, baseret på naturlige råvarer. Vil man supplere med lidt ekstra protein så give gerne din hund et hårdkogt æg. Lad dog være med at give den et blødkogt af slagsen, da dens mave ikke tåler dette.


Selvom valnødder er noget så sunde for os mennesker, er de det stik modsatte for din hund. Spiser din hund valnødder kan den både få lammelser og dø, og symptomerne kan være opkast og svækket balanceevne. Har hunden fået nødder sammen med chokolade er det dobbelt slemt, så vær obs på dette.


Laks er rigtig sund for din hund, så du kan sagtens lade den ‘spise med’ når det er på aftensmads-menuen. Bland evt laks med ris, hunde er vilde med ris og så er det billigere med halv/halv end at servere en hel laks til din hund, selvom den måske får lov på sin fødselsdag.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce