Hvilket foder mærke skal jeg vælge til min hund?

Hvilket foder mærke skal jeg vælge til min hund?

21. feb 2018

Når du skal vælge et hundefoder til din hund, så kan det være svært

Fordi der findes rigtig mange mærker og varianter at vælge imellem.

Jeg håber at jeg med denne artikel kan hjælpe dig

Til at træffe et kvalificeret valgt, når du skal vælge

hvilket hundefoder din hund trives bedst på.

Der er nogle helt grundlæggende ting som du skal tage stilling til inden du vælger hvilket fodermærke eller foder ideologi til din hund.

 


Hvor i livet er din hund?

Er den hvalp, voksen eller senior

Men før du kan besvare dette spørgsmål er det vigtigt at vide hvilken hund du har da der er stor forskel på en lille Chihuahua og en Labrador.

Tjek i nedenstående skema

 

Vægten er altid voksen vægten (normal vægten for din hund)


Der kan være små afvigelser men ovenstående passer godt med den gænse opfattelse af hvornår hunden er hvalp, voksen og senior.

Har din hund nogle specielle behov?

  • Skæl og glansløs pels
  • Kløe
  • Har hunden allergi eller er foder intolerant for noget (test altid hunden da du ellers ikke ved om den har allergi)
  • Mave/tarm problemer: meget hård eller løs mave
  • Led problemer
  • Din hund er syg eller har en diagnose (søg rådgivning hos dyrlægen da der kan være specielle behov i forhold til indholdet af proteiner og fedtstoffer)

 

Har du nogle særlige krav til foderet ud fra din egen ideologi?

Når du har svaret på disse spørgsmål er du klar til at gå ud og finde et hundefoder som er tilpasset netop din hund og det som er vigtigt for dig som hundeejer.

 

Hvad er forskellen fra billigt og dyrt hundefoder?

Den største forskel på foderet er at billig hundefoder det ofte kun indeholder meget lidt rigtig kød hvor du kan se hvad type kød der er anvendt.

Nogle af de ting du kan kigge efter er proteinindholdet (kød)

 

Protein kilder (kød)

Animalsk protein fra fjerkræ = du ved det er fra fjerkræ, men protein kan være alt på fuglen som ikke er knogler. Fx fjer

Kød og animalske biprodukter = Du ved ikke hvilket dyr kødet stammer fra om det er svin, okse, kylling eller noget helt andet. Du kender intet til kvaliteten af det kød der er i foderet, dette vil ofte være det ringeste kød/fjer/brusk/afskæringer (affald) som ikke kan bruges til andet.

Hvedegluten og Majsgluten disse produkter er ændret så de har et højt proteinindhold og derfor mere tæller som protein(kød) end som et kulhydrat


Forskel i kulhydrater

Hvede, Majs, Majsgluten, Soya, Kartofler, sød kartoffel, Brune ris, ærter. Der er flere slags end nævnt her, disse er blot de mest almindelige.

Det er svært at vurdere hvilke kulhydrater der er rigtige eller forkerte, da der findes mange kvaliteter af hvede fra rigtig ringe til høj kvalitet og her skal man stole på det fodermærke man vælger at de har valgt en kvalitet som man som kunde kan stå inde for.

Man kan ikke sige at et foder ikke må indeholde fx hvede, majs eller Soya for disse ingredienser kan være værdifulde hvis de anvendes rigtigt og ikke kun som billigt fyld.

Man kan vælge kulhydrater uden gluten hvis man synes at dette er vigtigt eller det rigtige for ens hund. Her kan man vælge kartoffel, sød kartoffel, Brune ris og ærter.

Der er selvfølgelig forsket på hvordan de forskellige ingredienser reagere i kroppen men det vil jeg ikke komme yderligere ind på her. Men jeg vil altid selv vælge Brune ris/sødkartoffel frem for en almindelig kartoffel da dens stivelses indhold er højt.

 

Koldpresset eller ekstrudret hundefoder

Der findes ikke ret meget koldpresset hundefoder og jeg vil gerne nævne Farm Food som et rigtig godt Holistisk hundefoder som er testet og brugt siden 1982 med stor succes hos både opdrættere og hundeejere.

Koldpresset hundefoder er godt til hunde der er stresset da en nem fordøjelse er med til at reducere stressen inde i hundens krop. Man bibeholder også en stor del af ingrediensernes natulige vitaminer og mineraler da de ikke bliver ødelagt i produktionen.

Ekstruderet hundefoder: her bages foderpillerne ved høj varme. Dette giver knasende foderpiller. Efter bagning så sprayes fedtstoffet på foderpillerne for at give smag og for at fedtstofferne ikke forsvinder/ødelægges i bagningen.

Valg af Naturea naturals eller Naturea Grain Free ud fra ovenstående kriterier


Fælles for Naturea Naturals og Naturea Grain free er følgende


Dette fodermærke kan du bruge til din hund uanset hvilken race (vægt) din hund har

En del af det kød som anvendes i foderet kommer fra dyr der slagtes lokalt og der går kun 48 timer fra slagtning til hundefoderet bliver produceret.

Foderet har et stort indhold af naturlige ingredienser hvilket betyder at vitaminer og mineralerne kommer fra æbler, tang, græskar, gulerødder, spinat, tranebær, blåbær osv.

Dette foder er fri for GMO, der er ikke tilsat smagsforstærker, farvestoffer og kødet har ikke været frosset hvilket gør at man bibeholder flere naturlige vitaminer og mineraler. Foderet er ikke tilsat soya, hvede eller majs.

Naturea Natuals er et hundefoder som ikke indeholder Gluten da foderet er lavet på brune ris. Hvilket giver et godt og sundt hundefoder som din hund kan fordøje rigtig godt.

 

Naturea naturals foder findes i følgende varianter

Puppy: som kan bruges af alle hvalpe uanset race

Adult Chicken: Chicken/æg som er den klassiske variant der kan bruges af alle.

Adult lam: Lam denne er god til hunde som ikke kan tåle kylling. Lam er meget skånsomt for maven og fordøjelsen. Lam er meget allergivenligt og det er sjældent at hunden ikke kan tåle lam. For eksempel så har vi erfaring med at Bulldogs prutter mindre når de spiser den med Lam.

Adult Laks denne variant indeholder ekstra fiskeolier og er god til hud og pels. Men foderet er også godt til hunde som elsker smagen af fisk.

Naturea Naturals laver pt. ikke et seniorfoder men du kan supplere med et kosttilskud når din hund bliver ældre samt reducere i fodermængden hvis din ældre hund bliver for tyk. Jeg vil altid gerne rådgive omkring dette du kan ringe til os på 65 31 21 10

 

Naturea Grain Free er et hundefoder som er kornfrit og det betyder at kulhydraterne i foderet kommer fra sødkartoffel som er kendt for at have en bedre sammensætning som gør at ens blodsukker holdes godt og stabilt hele dagen.

 

Growth: Til hvalpe af alle racer og størrelser

Adult: Regional/Regional small breed er den klassiske variation lavet på kylling og æg. Den findes specielt til små hunderacer hvor foderpillerne er mindre.

Adult: Atlantica er foder som er lavet på laks og lidt ørred hvilket er med til at sikre et højt indhold af natulige fiskeolier. Foderet er godt til hunde som har hud og pelsproblemer samt hunde som elsker smagen af fisk.

Adult: Wetland Duck Foder som har betegnelsen: Singel protein.  Det betyder at hundefoderet kun indeholder and. Dette gør foderet velegnet at hunde der har allergi eller som er foder intolerante overfor andre kødtyper.

And har en kraftig og lækker smag hvilket også gør foderet velegnet til kræsne hunde.

Adult/senior: Light og senior er foderet som er tilpasset den ældre hunds mindre energibehov hvilket gør at den skal have færre kalorier.

Dette foder kan med fordel også bruges til voksne hunde som er overvægtige eller hunde som er inaktive.

Naturea findes også i vådfoder uden korn hvilket er en god måde at skifte smag og give hunden nogle nye smagsoplevelser uden at skulle ændre ved grund foderet


Uanset hvilket foder du søger så kan vi hjælpe dig med at finde et foder mærke som passer til netop din hund, jeg har i det ovenstående kommet ind på hvilke ting du skal tage stilling til for at du kan træffe en god beslutning. 

Du kan læse mere om forskellige fodertyper og fodermærker på vores side https://www.loppetjansen.dk/produkter/3147-hundefoder/

Og vi står også altid klar med rådgivning hvis du vil vide mere.

 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x