Ideer til møbler og indretning i et dyrevenligt hjem

Ideer til møbler og indretning i et dyrevenligt hjem

20. apr 2019

Når man vælger at få et kæledyr, så siger man også ja til et hjem, hvor dette kan ses. Kattens kløer i den flotte sofa og hundens klør på spisebordets kant. Pels over det hele, fra køkkenbordet til sengen. Men hvad kan man gøre for at undgå disse situationer? Med denne artikel kommer vi med tips, tricks og ideer, så man kan være proaktiv og få inspiration til hvordan, man ikke lade hunden og katten overtage hjemmet. Samtidig gives der også ideer til at omfavne kæledyret og lade dette påvirke indretningen - det er trods alt endnu et familiemedlem, som man anskaffer sig.


Start med et dyrevenligt overblik over boligen


Et godt udgangspunkt kan være at få et overblik over boligen inden kæledyret flytter ind. Hvor må den være, og hvor må den ikke være? For mange små dyr kan det være en fordel at skabe områder, hvor den kan være uden at ødelægge noget. Dette kan for eksempel betyde, at man gør plads til hunden i vindueskarmen, uden den vælter noget ned i farten. Det kan også være at lægge tæpper i stole og sofaer, hvor det gøres okay, at hunden eller katten lægger sig og hygger. Det kan være et dårligt udgangspunkt at finde steder, hvor dyrene ikke må være, for dette kan ofte ikke undgås. I stedet kræver det god opdragelse, hvor man fjerner dyret, hver eneste gang de finder hen til de steder, som de ikke må være.


At tænke på dyrene, når man vælger møbler


Et andet godt udgangspunkt er at undersøge det store udvalg for hårdføre møbler der kan anvendes i et hjem med kæledyr. Dette er for eksempel tæpper. Her kan det være en god idé at indrette gulvet med tæpper som kan vaskes. På den måde er det ikke en krise at huden eller katten strinter på gulvet, da tæppet blot kan smides i vaskemaskinen eller en hurtig tur til rens. En anden idé er at skaffe møbler, som har et råt look, der ikke bliver ødelagt af et kæledyrs små, skarpe negle. Dette kan som eksempel være et kabeltromle spisebord. Disse spiseborde er lavet af genbrugsmaterialer, gamle, brugte kabeltromler. De har derfor også et råt og industrielt look. Det er rustikt og kan skabe en hyggelig stemning i hjemmet, uden det bliver ødelagt af kæledyr.


Skab en dyrevenlig stemning


Det kan også handle om at omfavne kæledyret, så hunden eller katten bliver en stor del af familien, og derfor også et rigtigt familiemedlem. Dette kan betyde, at man tager hyggelige billeder af dyrene, som kan blive fremkaldt. Med kæledyrene i rammer kan det skabe en rigtig god og hyggelig stemning i hjemmet. Det kan også være at have wallstickers eller tapet på væggene med dyremotiver. Eller professionelt lavet plakater. Det handler om at omfavne dyret og den dyreven, som man er. Det behøver ikke blot at være motiver af de dyr, som man har, men det kan også være motiver med junglens dyr, eller skoven eller savannen.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x