Kakaoflis - er det farligt for hunde?

Kakaoflis - er det farligt for hunde?

13. feb
Kakaoflis er det nye vidundermiddel for din have, men produktet vækker nervøsitet hos mange hundeejere. For er kakaoflisen farligt for hunde? Svaret på dette spørgsmål er ja, men dog kun hvis de spiser nok af det. Kakaoflisen indeholder ligesom andre former for chokolade stoffet Theobromin. Dette stof er naturligvis sundhedsskadeligt for din hund. Derfor ville det hurtige svar til det ovenstående spørgsmål også være ja, men hvis man ser nærmere på kakaoflisen bliver man klogere. Kakaoflis indeholder omtrent 20-35 milligram per 100 gram theobromin, hvilket er meget lavt hvis du sammenligner med eksempelvis mælkechokolade. Hunden skal af den grund spise utrolig store mængder af det, hvis det skal ende med en forgiftning. Det siges nemlig, at hunden skal nå at spise 90-250 milligram per kilo den vejer før at den kan blive forgiftet. Derfor er der store chancer for at man kan nå at stoppe sin hund inden den overhovedet når at få ondt i maven på grund af det. 
 
Kakaoflis vækker ingen interesse hos de fleste hunde 
Selvom risikoen er der for at din hund begynder at spise af kakaoflisen, har de fleste hunde ikke interesse i det. De fleste hunde vil ikke opfatte flisen som en fødevare og af den grund vil de ikke finde flisen interessant. Dog skal du være opmærksom på din hund, hvis du før har givet den chokolade at spise. Ved at den har lugtet og spist eksempelvis mælkechokolade, vil den eventuelt kunne lugte kakaoflisen og tro at dette også er chokolade. Dog er det noget, som man kan undgå ved ikke at give sin hund chokolade. Og da man er oplyst om, at chokolade kan forgifte din hund, er det også de færreste som vælger at give sin hund chokolade. 
 
Fordelen ved kakaoflis 
Når vi nu har fået afkræftet at kakaoflis ikke har de store sundhedsskadelige konsekvenser for din hundhvis man er opmærksom, ses der flere fordele ved kakaoflisen. Kakaoflisen er særlig god for din have, fordi den hjælper dig med at holde dræbersnegle væk. Dette medfører altså at du kan have smukke blomster og bevare et sundt og grønt havemiljø uden dræbersnegle som kan komme og ødelægge det. Ydermere har kakaoflis også den gode egenskab, at den holder ukrudtet nede. Kakaoflis er altså et fantastisk vidundermiddel til din have, og hjælper dig med at holde de ting væk fra haven, som man gerne vil have udebliver. Du kan se priser her på de forskellige poser med kakaoflis og tilbehør, som man kan bruge til at sprede det med. Ydermere er du også hjertelig velkommen til at kontakte havehandel.dk, hvis du ønsker yderligere uddybning for at  være helt sikker på, at der ikke sker noget med din hund hvis I vælger at få kakaoflis i jeres have.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg