Kan du tage hunden med på ferie?

Kan du tage hunden med på ferie?

6. okt 2019

Dette indhold er sponsoreret

Vi kender det alle sammen: ferien banker på døren, vi vil afsted på eventyr, men hunden sidder tilbage. Hvad gør vi med den? Kan vi tage den med? Kan den blive passet? Skal den på hundepension? Spørgsmålene er mange. Oftest vil vi gerne have hunden med - den er jo svær at undvære. Den dårlige samvittighed er også stor, når vi skal overlade hunden hos andre helt fremmede mennesker, mens hunden selvfølgelig piver efter dig i længsel. Derfor skal du tage din hund med på ferie. Men hvordan gør du det?


Sådan kommer du på ferie med din hund

Et godt udgangspunkt er at blive hjemme i Danmark. I Danmark hvor I kan nyde den danske natur, det skønne danske vejr og den dejlige danske hygge. Alt sammen i selskab med din hund. En god mulighed for at få hund med, er hvis du lejer et sommerhus. Du kan nemlig være heldig at finde sommerhuse med aktiviteter, hvor hunden også kan være med. Steder hvor der er mulighed for at tage hunden med på skønne ture i skoven, afsted til supermarkedet eller ned og bade i det skønne vesterhav. Det gælder både sommer som vinter, hvor det er fantastisk at tage i et sommerhus i Danmark. Især hvis du er vild med natur og hygge. 

Hvis du overvejer at tage din hund med i sommerhus, skal du først og fremmest finde ud af, om det er i orden med husets ejer eller udlejer. Nogle gange må man nemlig ikke have kæledyr med - for eksempel på grund af allergier. Et andet tip er at undersøge, om sommerhuset er indhegnet, så din hund får rig mulighed for at rende rundt udenfor i det fri. Et sidste tip er at tage nogle af hundens ting med hjemmefra. Det gælder for eksempel et tæppe, en hundekurv, nogle mad- og vandskåle og noget legetøj. Det gør nemlig, at din hund får nemmere ved at føle sig hjemme i ukendte rammer. Det skaber nemlig mere tryghed.


Vil du til udlandet?

Hvis du gerne vil på ferie i udlandet, er der flere overvejelser at have in mente. Her handler det derfor om at være velforbedt. Du skal finde ud af, om jeres ferieplaner passer med at have en hund med. Du skal også ansaffe et hundepas. Det gælder også, hvis du skal rejse med hunden inden for Europas grænser. Du køber sådan et hundepas hos din dyrlæge. Du bør også tjekke op på det pågældende land, som I vil rejse til - eller flere lande. Her skal I undersøge, om der er nogle bestemte indførselsregler i de lande. Det kan du læse nærmere om på Fødevarestyrelsens hjemmeside. 

Du skal også have styr på din hunds vaccinationer, og hvad de pågældende lande kræver heromkring. Du skal også forberede dig på selve transporten. Kan din hund sidde i en bil over lang tid? Har I tid på turen til at gå en masse ture med den? Skal den med på fly? Skal den med i tog? Tænk altid på hundens ve og vel. Nogle gange er det måske værd at sende den på hundepension i stedet.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce