Kom i form med din hund

Kom i form med din hund

12. apr 2019

Trænger du til at komme i form? Måske har det taget lidt for meget overhånd med hygge på sofaen med snacks og film. Den allerhårdeste øvelse er dog altid at rejse sig fra sofaen. Det kan være utroligt hårdt at komme i gang med at motionere, men det er vigtigt for både dit helbred og din mentale sundhed at komme i form. En stor motivationsfaktor kan faktisk sidde logrende lige foran dig. Det er nemlig meget sjovere og hyggeligere at forbedre sit kondital, hvis man gør det sammen med sin firbenede bedste ven. Her får du gode grunde til at komme i form med din hund.


Fysiske fordele ved gåturen

Gåture er heldigvis en mild og skånsom måde at komme i gang med at motionere på. På trods af dette skal du ikke tro, at det ikke gavner. Faktisk er der rigtigt mange gode fordele ved at gå en tur – og især når du har hunden med. Lad os starte med de fysiske fordele. For det første får du ved en rask gåtur pulsen op. Dette øger blodcirkulationen, hvilket er sundt for dit hjerte. Kredsløbets funktioner forbedres, og du er derfor med til at forebygge hjerte-kar-sygdomme. Din krop bærer sig selv på dine ben, hvilket er godt for knoglerne. Knoglemassen styrkes, hvilket faktisk kan være med til at forebygge knogleskørhed. Især i ujævnt terræn gør du kroppen og dens knoglevæv stærkere. Udseendemæssigt er der selvfølgelig den fordel, at du ved at gå ture, toner kroppen. Du aktiverer lår-, numse- og mavemuskler, så de bliver fastere og stærkere. Faktisk kan du også få en pænere hud af at gå ture. Udfordr dig selv ved at tage hunden med. Hunde er aktive og livlige dyr, og vil derfor hjælpe dig med at gå lidt længere og måske lidt hurtigere end du havde tænkt dig. Få din hund til at hjælpe dig med at sætte dig i gang.


Giv dit sind en godbid

Udover de fysiske fordele, så gavner gåturen med hunden dig også mentalt. Din hund er altid glad og logrende, og det vil helt klart smitte af på dig. Faktisk kan daglige, raske gåture virke forebyggende på angst, stress og depression. Kombinationen af lys, frisk luft og en glad hund er opskriften på et bedre kondital. Der er derfor helt klart en fordel for dyreejere, da dyr er gode til at motivere.


Tag din bedste ven med på løbeturen

Er du klar på en lidt større udfordring end en gåtur? Når du er ved at komme i bedre form, så kommer det helt naturligt at sætte tempoet lidt op. Din hund vil elske en god løbetur sammen med sin tobenede bedste ven. Udover at du selvfølgelig taber dig ved at løbe ture, så gavner løbeturen faktisk også andre steder. Du vil måske kunne mærke, at din søvn forbedres, hvilket er godt for både krop og sind. Samtidig virker løbeturen med din hund nærmest som meditation, især hvis I løber i smukke, naturlige omgivelser. Dit humør vil stige betydeligt, og forholdet til din hund vil blive endnu stærkere. Hvis du har brug for en pause, kan du altid stoppe og nusse din hund eller kaste med en pind. Nu har I en aktivitet, som er hyggelig og udfordrende at lave sammen, og det gavner både hundens og din krop betydeligt.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x