Menneskets bedste ven

Menneskets bedste ven

29. apr 2019

Vores kære firbenede venner, er de fleste familiers kæreste eje. En hund er på toplisten over de dyr, som vi danskere bedst kan lide, og det er ikke uden grund. Det er sjældent, at du finder en hund, som ikke er glad for at se mennesker, og der er aldrig noget ondt i dem. Hunde tænker på sine ejere og håber lige så meget, at de har det godt, som hunden selv har det godt. Derfor ønsker de fleste også at give det bedste liv til sin hund. En måde man kan gøre dette på, er at sørge for at hunden får noget ordentligt at spise.


Giv din hund den rette næring

Den rette ernæring for en hund, er bestemt ikke ligegyldigt. Førhen var vi ikke i lige så høj grad bevidste om, hvad der var godt for hunden at spise eller ej, og derfor fik hunden ofte bare det samme som menneskene i familien. Det har senere vist sig, at der faktisk er mange ting, som vi mennesker spiser, som ikke er godt for hunde. I takt med at der kommer større viden omkring god ernæring for hunde, er flere familier begyndt at tænke over at give sin hund den rette foder.


Hundefoder er som regel det bedste du kan give din hund, da det er lavet særligt til din hund, og der er tænkt over hvilket næring, som hunden har brug for. Når det kommer til at finde det rette foder til din hund, ses der også forskellige parametre, som du bør være opmærksom på i din søgen mod at finde det bedste foder til din hund.


En god ernæring giver en glad hund

Hvis din hund er hvalp, har den særligt brug for noget næring, før at den kan vokse sig stor og stærk. Derfor ses det, at man kan købe hundefoder specielt lavet til hvalpe. I sådan noget foder er der typisk lidt flere kalorier og mere fedt, da dette kræves, for at hvalpen kan vokse på en sund måde. Derfor kan det være særlig fordelagtigt at købe foder specielt til en hvalp, hvis din hund er hvalp.


Er din hund i stedet for fuldvoksen, er det vigtigt at gå efter foder til voksne hunde. Hvis en hund som er fuldvoksen, begynder at få hvalpefoder, vil den typisk få lidt for meget fedt og kulhydrater, end den har brug for. En voksen hund har ikke lige så stort behov for disse, og derfor kan hunden også let blive overvægtigt, hvis den får dette foder. Derfor er det vigtigt at kigge på foderpakken, og se hvilken aldersgruppe det pågældende mad egner sig til.


Det kan også være, at du har en hund, som fælder utrolig meget. Dette kan foder også være med til at bekæmpe. Hvis din hund fælder ekstraordinært meget, skyldes det tit, at den mangler nogle bestemte vitaminer. Ved at hunden begynder at få noget foder, som kan hjælpe på dette problem, vil du hurtigt kunne mærke forskel og opleve, at den ikke vil fælde lige så meget, som før din fik foderet, som ville bekæmpe stort hårtab.


En god ernæring til din hund er derfor altafgørende for, at din hunds velvære er i balance, at den kan vokse, og at den kan have det godt som fuldvoksen.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce