Sådan aktiverer du din hund på ferien

Sådan aktiverer du din hund på ferien

3. jul 2017

Det er muligt, at ferie betyder ren afslapning for dig, men din hund har brug for regelmæssig aktivering. Derfor giver hundeadfærdsrådgiver Camilla Stenild gode råd til, hvordan din hund også nyder ferien.

For www.vimedhund.dk

I ferien er der lagt op til afslapning og skønt samvær med hele familien – som selvfølgelig inkluderer vores hunde. Der er god tid til at gå velkendte og nye ture i naturen, og rig mulighed for at tilbringe mange hyggelige timer i sommerhuset, på campingpladsen eller derhjemme. Camilla Stenild er hundeadfærdsrådgiver, og nedenfor får du hendes ti bedste råd til, hvordan du holder din hund godt aktiveret, både mentalt og fysisk, på ferien.

1) Tag hunden med hen på en legeplads. Lad hunden hoppe op på tingene, kravle under, balancere, gå på noget, der drejer rundt eller gå på line. Det styrker hundens balance og er god mental aktivering. Gør det samme i skoven. Lad hunden gå hen over brændestabler, kravle under væltede træer, hoppe op på træstubbe og balancere på træstammer. Sørg for at det foregår i et roligt tempo og med kontrollerede bevægelser, så hunden ikke kommer til skade.

2) Tag aktiveringslegetøjet med på ferien. Det kan være en tom plastikflaske, et håndklæde foldet sammen med foder i, et hovedpudebetræk med foder i, en tom bøtte med låg med foder i. Det kan også være en plastikskål med strømper i, hvor man kommer foder ned imellem. Man kan også købe forskellige former for aktiveringslegetøj.

3) Lad hunden søge efter foder/godbidder i ferieboligen, i haven eller på et passende udendørsareal. Gem foder rundt omkring i boligen eller udenfor, og lad hunden bruge næsen. Du kan også gemme et stykke legetøj.

4) Gem genstande undervejs på gåturen, og lad hunden søge efter dem. Tab et stykke legetøj bag dig på turen og gå et stykke længere frem. I starten skal afstanden være kort, så det er nemt for hunden. Langsomt kan du øge sværhedsgraden ved at gøre afstanden længere og gemme legetøjet bedre. Stop op sammen med hunden, peg i retning mod legetøjet og giv hunden et signal til at den skal finde det.

5) Lad hunden finde dig eller børnene på gåturen. Gem dig bag buske eller træer med hunden og lad resten af familien gå et stykke tilbage af stien og gemme sig bag et træ. Peg ned på fodsporet, og lad hunden følge sporet. Alternativt kan man lave et spor af godbidder, som hunden skal følge. I starten lægger man en godbid for hvert skridt. Langsomt øger man sværhedsgraden ved at øge afstanden mellem godbidderne.


6) Tag forskellige gode tyggeben med til hunden, som den stille og roligt kan ligge og bruge noget tid på. Hvis der er fryser, kan det være en god ide at have nogle marvben med på ferie. En anden mulighed er f.eks. en kong med en blanding af frossen leverpostej og hundemad. Hold altid hunden under opsyn.

7) Tag foder/godbidder med på gåturen og gem nogle godbidder, f.eks. under nogle blade mellem nogle grene eller i en grankogle. Lav også gerne en ’pølsebusk’: Sæt pølsestykker fast på grenene, som hunden efterfølgende skal finde.

8) Gå lange ture med hunden ved stranden eller ved en sø, så hunden kan løbe i vandkanten eller svømme. Tilpas turen alt efter, hvor varmt det er – og husk vand til hunden.

9) Træn forskellige sjove tricks med hunden. Det kan være at give pote, rulle rundt, spille død eller at bukke.

10) Lav søgeøvelser med hunden, hvor hunden skal finde koppen med godbidden under. Placer to kopper på jorden og kom en godbid under den ene. Lad hunden snuse sig frem og vælte koppen med den gemte godbid. Øg sværhedsgraden ved at sætte flere og flere kopper op og bruge en mere neutral godbid.

 

www.vimedhund.dk



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce