Sådan får du et glad og sundt kæledyr

Sådan får du et glad og sundt kæledyr

14. feb 2018

Et sundt kæledyr er et rask og glad kæledyr. For at opnå dette er det vigtigt at være forebyggende, da du på den måde kan gøre dit for at undgå, at potentielle problemer udvikler sig.

Hvordan kan du hjælpe dit kæledyr til højere livskvalitet?

Vores kæledyr er en del af vores familie, og derfor er det også så vigtigt, at de er glade og har det godt. Sundhed kan være mange ting, og der findes mange holdninger til, hvad sundhed egentligt er - ligesom ved os mennesker. Men dit kæledyr er afhængig af din pleje og omsorg for at trives, og derfor er det også vores ansvar som ejere at være opmærksomme på dyrets velbefindende og trivsel.

Lær din kat eller hunds signaler at kende

Det kræver derfor, at du er opmærksom på de signaler, din hund eller kat sender dig. Hvis du bliver god til at afkode deres signaler, kan du reagere meget hurtigere, hvis de mistrives.

Vidste du f.eks., at hunde kan sende signaler med:

 • Øjnene
 • Ørerne
 • Mund og tænder
 • Halen
 • Kroppen
 • Gøen

Derudover kan hunde også gøre brug af dæmpende signaler. De dæmpende signaler bruger hunden for at dæmpe sig selv, når den føler sig stresset eller usikker. At dreje hovedet til siden kan f.eks. være et dæmpende signal, som hunden kan bruge til at signalere ubehag, eller at den er venligsindet. Ofte kigger hunden kun væk i en brøkdel af et sekund – så det gælder om at kende sin hund rigtigt godt.

Du kan læse meget mere om de signaler, din hund og kat sender dig på Netdyredoktor.dk.

Forebyggende sundhed starter med rigtigt foder og motion

Selvom dit kæledyr er en del af familien, så er det vigtigt, at han/hun ikke får det samme mad som resten af familien. Det mad, vi mennesker spiser, er ofte for salt og for fedt for hunde og kattes

maver. Dit kæledyr har brug for foder, som er specielt tilpasset dets behov for næringsstoffer. Det er derfor vigtigt for dit kæledyrs sundhed, at du fodrer med det rigtige foder i passende mængder, så det svarer overens med din kat eller hunds aktivitetsniveau, type og adfærd.

Læs guides om fodring af hunde og katte på Netdyredoktor.dk.

Derudover er det vigtigt, at dit kæledyr bliver aktiveret. Det er meget forskelligt fra race til race, hvor meget eller lidt motion der er behov for. Men alle hunde og katte har godt af at bruge deres krop og hjerne, og det er med til at højne deres livskvalitet.

Søg inspiration til, hvordan du kan aktivere dit kæledyr på Netdyredoktor.dk.
Her er et par eksempler på relevante artikler: 

Mental stimulering af din kat: 

https://www.netdyredoktor.dk/kat/tema/mno/mental-stimulering-af-katte/

Løb og cykeltræning med din hund: 

https://www.netdyredoktor.dk/hund/hundeskolen/loebe-og-cykeltraening/

Samarbejd med din lokale dyrlæge

For at bevare dit kæledyrs sundhed er det en god ide, at du samarbejder med din lokale dyrlæge. De mest nødvendige undersøgelser kan være med til at forebygge sygdomme, da de er med til at opdage eventuelle problemer tidligt.

Her er en liste over de ting, som det er en god ide jævnligt at få tjekket ved sin dyrlæge:

På Netdyredoktor.dk kan du læse mere om de forskellige undersøgelser, som kan være med til at holde din hund og kat frisk.

Ro i maven for både dig og dit kæledyr

Hvis du kan afkode dit kæledyrs signaler, giver det rigtige foder til dit kæledyrs behov og sørger for at aktivere ham/hende regelmæssigt, så gør du allerede en masse godt for dit kæledyrs sundhed. Kombinerer du det også med et sundhedsabonnement, så er du også sikret et regelmæssigt samarbejde med din dyrlæge.

Nu kan du nemlig ikke kun abonnere på avisen, motionscentret eller Netflix, men også på dyrlægen. Sundhedsabonnementer til kæledyr er en succes i udlandet, specielt i lande som USA og England er de meget populære.

AniPlan - Abonner på tryghed til din bedste ven

AniPlan giver dig mulighed for at abonnere på forebyggende pleje og sundhed til dit kæledyr. Bag AniPlan står Danmarks største dyrlægekæde – Vetfamily

AniPlan er et sundhedsabonnement, hvor du som kæledyrsejer betaler et fast månedligt beløb over betalingsservice til din dyreklinik. Med AniPlan får du adgang til en lang række ydelser, som er skræddersyet af din egen lokale dyreklinik.

En AniPlan indeholder ofte:

 • Sundhedstjek
 • Tandtjek
 • Negleklip
 • Årlig vaccination
 • Gratis receptgebyr
 • Midler til at holde dit kæledyr fri for lopper og flåter

Samtidig får du adgang til en lang række tilbud hos din dyreklinik – blandt andet på foder og diæter. Der er typisk mange penge at spare ved AniPlan, og alle ydelser bliver foretaget af specialuddannet fagpersonale på dyreklinikken.

AniPlan er en kvalitetsservice med tydelige fordele for både dit kæledyr og dig.

Læs meget mere om AniPlan her.

 

 

 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x