Sådan får du nemt haven i stand til sommeren

Sådan får du nemt haven i stand til sommeren

2. jan 2018

Inden sommeren er over os, skal haven gerne have en kærlig hånd, så I rigtigt kan komme ud og nyde solen og den friske luft. Læs med her, hvis du vil have gode råd til, hvordan haven nemt kommer i stand til sommerens grillaftener og hyggestunder.

Gør terrassen fin og ren

Skal I nyde solen på terrassen, skal den gerne gøres ren inden da. Det kan godt være lidt af et projekt, men når først det er klaret, bliver du uden tvivl glad for det. Du kan overveje at investere i en højtryksrenser for nemt og hurtigt at få terrassen gjort ren, og den kan naturligvis også bruges til mange andre ting. For eksempel maskiner og bygninger kan gøres rene med en højtryksrenser, og det sparer dig uden tvivl for en hel masse tid. Har du mange større udearealer med fliser, kan det uden tvivl være en overvejelse værd, for så klares rengøringen i en fart.

Plej din græsplæne

Efter en lang vinter med masser af nedbør og frost kan græsplænen godt trænge til en kærlig hånd. For eksempel skal den måske have noget gødning, så den igen kan blive flot og frodig. Og når så græsset er vokset stort og grønt og skal passes, kan du overveje at købe en robotplæneklipper for nemt at få slået græsset. Så er din græsplæne altid fin og velholdt, og du slipper for at skulle bøvle med det selv. På den måde får du mere tid til andre ting – såsom at passe dine bede og klippe dine hække og træer til. En robotplæneklipper fungerer ligesom en robotstøvsuger, så du behøver ikke at bekymre dig om, at den går ind i noget, den ikke skal. Du kan blot nyde din flotte, grønne græsplæne.

Find havemøblerne frem

Når solen begynder at titte frem, skal havemøblerne naturligvis findes frem, så I kan nyde kaffen udendørs. Har du havemøbler i træ, skal de sandsynligvis også have noget pleje, så de bliver flotte og kan holde sig pæne i lang tid endnu. De skal selvfølgelig også gøres rene og pudses af, så de er indbydende, og så I rigtigt kan få nydt sommeren i haven eller på terrassen. Er dine møbler i plast, slipper du for plejning af dem, men de skal naturligvis stadig gøres rene og pæne.

Gør bedene klar til beplantning

Uanset om du har blomsterbede eller bede til grøntsager og urter, skal de gøres klar til sommerens beplantning. Nogle ting kan du måske allerede begynde at plante i god tid, og uanset hvad skal bedene i hvert fald gerne gennemgås for ukrudt. Har du drivhus, skal det måske gøres lidt i stand og rengøres, så du er klar til sæsonen med friske agurker og tomater fra egen have. Sørg dog for at tjekke, at det er varmt nok til diverse planter, inden du begynder at plante og så, men hvis blot frosten helt har sluppet sit tag i jorden, er der en hel del, du godt kan begynde at plante. Så kan dine blomster, urter og planter rigtigt nå at vokse sig store og flotte. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce