Sådan finder du den helt rigtige jagthund

Sådan finder du den helt rigtige jagthund

3. maj 2022

Mange jægere drømmer om at have en rigtig god jagthund, som de kan tage med, når de skal på jagt. Det er nemlig ikke bare riflen, som du kan få hos våbensmede, som er vigtig for at få en god jagt. En god jagthund er mindst lige så vigtig for at få en god jagt som riflen. Det er bare ikke altid helt nemt at vide, hvordan man finder den helt rigtige jagthund. Vi har alle hørt historier om hunde, der overhovedet ikke har kunnet finde ud af at gå på jagt, og det vil man selvfølgelig gerne undgå. Vi har lavet en guide til, hvordan du finder den helt rigtige jagthund lige her. 

Undersøg racen

Nogle racer er bedre egnet end andre racer til at gå på jagt, og derfor er det en rigtig god idé at undersøge racen, inden man køber en hund. Det vil nemlig være ærgerligt at ende med at købe en hund af en race, som overhovedet ikke egner sig til at gå på jagt. Det er både synd for hunden og for jægeren. Nogle racer, som man ofte siger egner sig til at gå på jagt, er springer spaniel, cocker spaniel, labrador og engelsk setter. Men der er mange andre racer, som også sagtens kan blive til rigtig gode jagthunde. Det er dog en god idé at undgå meget små hunde, da de ville have svært ved at gå på jagt. 

Jagttræning

At købe en hund af den rigtige race er en god start, men hvis man ikke træner den, så kan den ikke hjælpe særlig meget, når man skal på jagt. Hundetræning er nemlig mindst lige så vigtigt som racen på hunden. Det er derfor vigtigt, at man begynder at træne sin hund, så snart den er gammel nok til at gå til hundetræning. For at den bliver en god jagthund, skal den nemlig kunne adlyde og være godt opdraget. Man har ikke lyst til at stå i en situation, hvor man ikke kan styre sin hund, når man er på jagt. En rigtig god idé er også at melde sig til et specielt kursus, der er skræddersyet til at træne jagthunde. Der er nemlig nogle helt bestemte egenskaber, som der er rigtig gode for en jagthund at have, men som man måske ikke vil sætte nær så stor fokus på til en normal hundetræning.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce