Sådan klargør du din have til agility med din hund

Sådan klargør du din have til agility med din hund

18. mar

Hvis du er vild med at træne din hund og godt kunne tænke dig at skabe de bedste rammer for at træne agility hjemme i din egen have, så er der flere gode råd at hente, før du går i gang. Det kan nemlig være tidskrævende og omstændigt, hvis du skal køre flere kilometer med din hund for at træne agility med din hund i hverdage og weekender. En agilitybane i din egen have er måske ikke helt det samme som en professionel bane i en klub, men det er et rigtig godt supplement til jeres udvikling som team. Det kræver naturligvis lidt, at etablere en agilitybane i haven. Den skal helst have en fornuftig størrelse, og så skal den naturligvis også vedligeholdes, men alt det kan du få vejledning til ved at læse med i artiklen, som følger herunder. 

En god og velplejet græsplæne 

For at træne agility med din hund i din egen have er det vigtigt at vedligeholde græsplænen jævnligt. Det gør du blandt andet ved at klippe græsset i en passende længde, som du bedst opnår ved at bruge den bedste havetraktor på det danske marked. Der findes selvfølgelig et stort udvalg af populære og anerkendte havetraktorer, og du vil derfor få meget ud af at undersøge de bedste havetraktorer i år 2021 på ovenstående link. En plage for de fleste haveejere er muldvarpeskud i haven, og når du godt kunne tænke dig at udnytte din have til agility, vil du få gavn af at investere i en muldvarpefælde eller en muldvarpeskræmmer, som kan sørge for, at du får en mere jævn græsplæne til dine træninger med hunden. Sidst men ikke mindst er det en god idé at give din græsplæne lidt gødning, så græsset får overtaget over mos og ukrudt. 

Forhindringer og agilityudstyr 

Du tænker måske, at diverse forhindringer og det forskellige udstyr til din agilitybane i haven vil koste dig en formue, men sådan behøver det langt fra at være. På nettet kan du søge efter en masse inspiration til, hvordan du kan slippe rigtig godt fra at lave dine egne hjemmelavede forhindringer og baner til agility med din hund. Hvis du gerne vil lave noget holdbart, er det en god idé at besøge en tømmerhandel, hvor du kan købe træ til de forhindringer, du gerne selv vil bygge. Hvis træet skal holde i al slags vejr, anbefales det at du giver træet en behandling med olie eller maling, inden du tager banen i brug. Du kan også finde inspiration til hjemmelavede forhindringer i mange andre materialer som for eksempel PVC-rør eller gamle stilladsrester fra byggepladser. Her er det kun fantasien, der sætter grænser. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x