Sådan kommer du bedst i mål med din hundetræning

Sådan kommer du bedst i mål med din hundetræning

2. jul 2020
Hunden er menneskets bedste ven, eller det siger man i hvert fald. Dette betyder dog ikke, at det altid er en dans på roser, når man endelig får hunden hjem, og man skal i gang med træningen. 

Derfor får du i denne artikel fem gode råd til, hvordan du kommer bedst i mål med din hundetræning, så du kan være sikker på, at du og din hund får den bedste tid under træningen sammen, mens din hund lærer de ting, som du sætter dig for at lære den. Husk dog på, at det er vigtigt, at give hundens hjerne og krop hvile, og mens dette står på, så kan du altid finde vejen til Casinotop, hvor du kan finde timevis af god underholdning, som du kan bruge, mens du venter på, at du og din hund igen skal på træningsbanen.


Gentag dine øvelser præcist
Vil du gerne have det meste ud af din træning sammen med dine nye firbenede ven, så er det vigtigt, at du sætter tiden af til, at du kan øve de mange øvelser igen og igen, mens i gør dem præcist hver gang. 

Dette betyder, at du skal sætte dig ned og lave en plan for de øvelser, som du gerne vil have, at din hund skal kunne, og derefter skal du sørge for, at den gør dem om og om igen, og at det er den præcise øvelse hunde gør, hver gang. Gør du ikke det, så kan det blive meget forvirrende for hunden, og dette vil kunne ødelægge alt den træning, som du gerne vil lave med din nye lille ven. 


Den trætte hund og den trænede hund
Det er vigtigt, at du som hundeejer lærer at kende forskellen på den trænede hund og den trætte hund. Når i kommer ud på øvebanen, så er det vigtigt, at du lægger mærke til, om hunden har den rette motivation til at lære. Der kan nemlig være mange grunde til, at den ikke er i det rette humør. Den kan være i løbetid, eller der kan være andre hunde omkring den som er. 

Det kan være, at din hund er blevet bombarderet med indtryk på den sidste gåtur, og nu har den ikke kræfterne til at kunne kommer igennem træningen. Så er det vigtigt, at du lytter til de signaler, som din hund sender dig, så du ikke presser den yderligere. Husk også, at din hund ikke er trænet, blot fordi den er for træt til at trække i snoren, når i går sammen.


Prøv med snoren først - så undgår du ulykker
Når du skal træne din hund, så er det vigtigt, at du beholder snoren på under træning, til din hund har lært de øvelser, som der er behov for. Der er nemlig en god regel, som du kan følge, som hedder: Kan din hund ikke øvelsen med snor, så kan den heller ikke uden. 

Dette betyder, at der ikke er en grund til at træne uden snor og risikere, at hunden kommer i karambolage med andre hunde, eller den løber væk, fordi du gerne vil prøve at se, om den kan lave øvelsen uden snor på. Når hunden kan øvelsen med snor på, så er det først der, at du kan begynde at træne øvelsen uden.


Lad øvelsen komme på prøve flere steder
Når du skal sørge for, at din hund kan øvelsen korrekt, så er det vigtigt, at du ikke udelukkende prøver den af hjemme i haven. Det er nemlig muligt, at din hund sagten kan komme, når du kalder, når det er mellem buskene i baghaven, men det er ikke sikkert, at dette fungerer i en stor hundeskov langt væk fra hjemmet. Derfor er det en god ide, at du sikrer dig, at de øvelser, som du gerne vil lave med din hund er testet af andre steder end blot derhjemme, så du er sikker på, at hunden har lært, at øvelsen ikke udelukkende er til hjemmebrug.


Husk de øvelser, som du lærer din hund
Når du skal lære din hund forskellige øvelser, så er det vigtigt, at du ikke lærer den noget, som du ikke kan vedligeholde. Dette betyder, at vil du gerne have, at din hund ikke hopper op ad andre, når der kommer gæster, så skal du være konsekvent hver eneste gang den gør det, så den ikke lærer, at der er nogle gange, hvor du ikke siger noget til det. 

Dette er specielt vigtigt, da det ellers kan være meget svært at få hunden til at lystre, når den bliver ældre, og du ikke har vedligeholdt nogle af de kommandoer, som du gjorde, da i først strede jeres træning sammen. Sådan kommer du altså bedst i mål med at træne din hund i hverdagen. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x