Sådan kommer du godt i gang med at træne din hvalp

Sådan kommer du godt i gang med at træne din hvalp

4. jan

Har du besluttet dig for, at du gerne vil have en hvalp ind i dit hjem, så er du ikke alene. Der er flere hundrede hunde, som bliver solgt i Danmark hvert år, og alle som en har de brug for opdragelse, når de først bliver introduceret til deres nye hjem. Derfor får du i denne artikel tre gode råd til, hvordan du kan træne din hund, så i kan blive bedste venner på ingen tid. For eksempel er er det vigtigt, at du giver din hvalp ro til at sove mellem træning, og her kan du så altid prøve online odds. Så kan du være godt underholdt, indtil din hvalp igen vågner og er klar til hygge og leg.

Træn længe og dedikeret

Der vil komme perioder, hvor hvalpen måske ikke er lige så lysten til at træne, og her er det vigtigt, at du holder hovedet koldt og bliver ved. På denne måde glemme hunden ikke sin træning, og den vil i de fleste tilfælde vende tilbage igen til dig og være klar til flere øvelser og godbidder. Et godt råd er, at når du mener, at din hund har lært en øvelse til punkt og prikke, hvor den ikke længere behøver en godbid for at gøre det, så blive ved i seks til otte uger mere. Så sidder øvelsen fast resten af livet. 

Husk, at en lille hvalp bliver hurtigt træt 

Nu har du læst artikler omkring alle de øvelser, som din hund skal kunne, men dette betyder ikke, at din hvalp skal lære dem alle på en gang. Det er en god ide, at du spreder øvelserne ud, og at du ændrer dem efterhånden, som den bliver ældre. Det er også vigtigt at huske, at din hvalp er en lille hund, og at den ikke har den nødvendige energi endnu til at blive ved så længe som en voksen hund. 

Husk at socialisere din hvalp 

Når du først får den lille pelsklump med dig hjem, så kan det være fristende at blive derhjemme og nusse dagen lang. Dog er det nødvendigt, at du tager din hvalp med dig ud i verdenen, så den kan møde andre dyr, både grise, heste og mange andre. Den skal også møde det meste af trafikken, så den ikke bliver bange senere i livet, og den skal møde en masse mennesker, så den bliver vant til at blive kælet med. Så får du hurtigt en rolig og afbalanceret hund, som du har styr på i offentligheden.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x