Som hashmisbruger påvirker du både dig selv on andre

Som hashmisbruger påvirker du både dig selv on andre

13. aug 2021

Der er forskel på det at ryge hash, også i hverdagen, og det at være hashmisbruger. Der er mange mennesker der ryger hash til festlige lejligheder og også i hverdagen uden at det er et problem. Et hashforbrug kan dog hurtigt blive til et hashmisbrug. Når hashforbruget bliver en vane og en del af dagligdagen med en ofte trang til rygning, så overgår forbruget til at du bliver hashmisbruger. Når du er påvirket af hash, kan det potentielt have en negativ påvirkning på din krop, ligesom den mentale efterfølgende virkning, kan have en større betydning for dine omgivelser og nærmeste. 

Hvordan leder hash til afhængighed? 

Det er som udgangspunkt ikke hash i sig selv, der skaber afhængigheden og sjældent er der tale om en fysisk afhængighed. Hash indeholder det psykoaktive stof THC. THC er et stof der har en positiv effekt på den del af hjernen der oplever glæde og afslapning med en dæmpning af stresshormoner. Det er frigivelsen af dopamin, hjernens glædesstof, der typisk skaber den mentale afhængighed, der kan opstå som følge af et jævnligt indtag af hash. Følelsen af afslapning og glæde er det en misbruger efterspørger ved indtaget af hash. Den ”skæve” effekt aftager i takt med at kroppen vænner sig til et hash indtag. Et psykisk misbrug vil påvirke humøret og den mentale tilstand i høj grad til at være utilregneligt. Det har særligt betydning for dine nærmeste, der kan have svært ved at opretholde en stabil relation. 

Ved indtaget af hash er der mulighed for en hashpsykose

En hashpsykose er en lidelse der kan opstå som følge af indtaget af hash. Der er ingen regler for hvor meget hash den enkelte person skal indtage, for at problemet kan opstå, da det er individuelt mens andre aldrig vil opleve det. En hashpsykose er en lidelse der påvirker den mentale tilstand i en meget høj grad. En hashpsykose kan have individuelle symptomer, men er oftest set med hallucinationer, det at høre stemmer og nogle former for black out. Som udgangspunkt er en hashpsykose en forbigående lidelse, der kan behandles og derefter langsomt aftager. Alligevel ses der mange, hvis de genetiske antræk er til det, at der opstår følgesygdomme der ikke kan kureres. En større andel af de personer der har undergået en hashpsykose opleves senere i livet med psykotiske lidelser som skizofreni eller lignende. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


LasseJohan
LasseJohan (Kommerciel blogger)
Oprettet 19 minutter siden
LasseJohan
LasseJohan (Kommerciel blogger)
Oprettet 11. jan
x