Sund og lækker mad til din hund, uden det store besvær

Sund og lækker mad til din hund, uden det store besvær

2. nov 2023

I gamle dage fik hunde ikke en særlig kost, på samme måde som de gør i dag. Familiens hund fik oftest de rester der var, når menneskerne var færdige med at spise. I dag er vi langt mere opmærksomme på hvad vi giver vores hunde at spise, på samme måde som vi også er blevet langt mere opmærksom på vores egen kost. Vi bruger flere penge på dyrt hundefoder, end på NetBet, biografture, koncerter eller andre fornøjelser. Derfor er det ekstremt vigtigt at det vi giver vores hunde rent faktisk er sundt og lækkert. Læs med herunder og få tips til hvordan du kan sikre dig at din hund får sund og lækker mad, uden det store besvær for dig.

Menneskemad og hundemad

Kaffe, te, chokolade, kage og cola er ikke sundt for mennesker, men noget vi alligevel nyder og værdsætter højt. Kaffe, te, chokolade, kage og cola er kun tiltænkt mennesker og faktisk direkte giftigt for hunde.

Det er blandt andet derfor, ikke en god ide at genoptage fortidens kutyme, med at give hunden alle resterne fra menneskets bord. Der er mange ting, som simpelthen ikke er sunde for hunde. Når det så er sagt, giver det god mening alligevel at kigge på resterne fra menneskets bord. Stort set alle kogte grønsager, er det en udmærket ide at sortere fra og give hunden, som supplement til dens faste foder. Det samme gælder kød og fisk. Dog har hunde ikke godt af krydderier og stegefedt. Eksempelvis bør du pille skindet af kyllingen og kun give din hund det rene kød, hvis du har stegt kyllingen.

Hunde har brug for protein

Hunde har brug for et højt indhold af protein i deres foder. Når du vælger foder til din hund er procentdelen af rå protein, det du skal være mest opmærksom på.

Det samme gælder resterne fra dit bord. Rå protein er alt kød og fisk. Fedtkanter, stegt skind fra fisk eller kylling, er ikke gavnligt. Men, alt det rene kød fra gris, ko, lam, kylling, kalkun, fisk og hvad det nu ellers kan være er super at supplere med.


Hunde har ikke brug for tomme kalorier

Kartofler, hvidt brød, ris, pasta og deslige er hverken godt for dig selv eller din hund. Kalorier er i det hele taget ikke noget der bør være i kosten i store mængder.

Hunde kan godt fordøje de tomme kalorier og føler sig mætte mens de gør det, men de gavner ikke hundens sundhed. Det samme gælder for mennesker. Det eneste de tomme kalorier gør, er at give en følelse af mæthed.

På sigt og i store mængder, er tomme kalorier faktisk meget usunde for både mennesker og hunde.

Kød og fisk

Kød og fisk er godt og sundt for din hund. Hunde har brug for mere rå protein i deres kost, end vi mennesker har.

Kød, fisk og æg bør være tilberedt uden ekstra salt, sukker og krydderier. Det bedste er at koge kødet.

Frugt og grønsager

Nødder, rosiner, tomater, korn, kartofler, bønner og avokado er ikke hundemad. Derudover kan du sagtens bruge rester af frugt og grønsager som supplement til din hunds foder. Kogte rester fra middagsbordet er en god ide, men faktisk er en rå gulerod både en kilde til vitaminer og en god tandbørste.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce