Tag din bedste ven med, når du flytter i lejlighed

Tag din bedste ven med, når du flytter i lejlighed

5. jan 2018

Det er fejlagtigt at tro, at det ikke er godt for en hund at bo i lejlighed, og at man derfor er nødt til at finde en bolig med have for at have hund. En hund i en lejlighed kan have et mindst ligeså godt liv, som en hund, der har gavn af en have. Der er dog nogle ting du skal være opmærksom på, både for hundens og din egen skyld. Læs med her:


Motion og stimulering af hundens sanser

Alle hunde brug for daglig motion og stimulering. Som hundeejer skal man derfor gå ture med sin hund flere gange om dagen, og her er det ikke nok bare at lukke hunden ud i haven, hvis man har adgang til en og lade det gælde for en gåtur. Hunden har nemlig brug for at blive stimuleret via nye dufte og ved at møde nye mennesker og andre hunde.

Får hunden ikke nok motion, vil den udvikle en negativ adfærd. Det kan eksempel være, at hunden begynder at gø, når du ikke er hjemme, til gene for dine naboer, eller at den begynder at ødelægge møbler - af ren og skær kedsomhed.


Trapper

Det kan godt være usundt for hunde at gå op ad trapper, og har du en hvalp, frarådes det under alle omstændigheder. Derfor kan det være en god ide at overveje en mindre hund, som er let at løfte, hvis du bor på øverste sal, og ikke har nogen elevator i din opgang.


Hunderacer i en lejlighed

Mange tror, at det er størrelsen på hunden, der er afgørende for, om hunden er egnet til at bo i en lejlighed, men det er det ikke. Man skal i stedet se nærmere på, hvad hunderacen er avlet til eller vant til. Eksempelvis vil en jagthund eller en hyrdehund egne sig langt bedre til et liv på landet, hvor de kan løbe frit og være mere aktive. Nogle af de hunderacer, som egner sig bedre til at bo i en lejlighed er eksempelvis en bomuldshund, en fransk bulldog og af de større hunderacer, en Grand Danois. Fælles for disse hunde er, at de alle sammen høre til kategorien af rolige hunde.


Plads

Selvom det ikke nødvendigvis er hundens størrelse, der er afgørende for om den egner sig til en liv i en lejlighed, har hundens størrelse alligevel en betydning. Du bør holde hundes størrelse op mod størrelsen på lejligheden. Skal du bo i en lille 1-værelses eller 2-værelses lejlighed, kommer pladsen måske til at føles ekstra trang med en større hunderace som roomie.


Boligninja.dk kan du lejligheder, hvor det er tilladt at holde husdyr. Du kan ikke sætte det som kriterie for din boligsøgning, men det fremgår typisk at den enkelte boligannonce om husdyr er tilladt. Lige nu er der flest lejligheder i Randers med husdyr tilladt - udbuddet taget i betragtning.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce