Tag hunden med i bilen og ud i verden

Tag hunden med i bilen og ud i verden

7. mar

Det er altid hjerteskærende at skulle efterlade sin hund hjemme i huset, når man skal afsted på ferie, besøge familien, en tur ind til byen eller ud på andre ærinder. Mange glemmer, at det er muligt at tage hunden med i bilen og ud i verden. Faktisk er det sundt for din hund at komme med ud af opleve og udforske. Din hunds hjerne stimuleres nemlig i høj grad, når den kommer med, hvilket er med til at give din hund mere erfaring og vane med omverden. Men hvordan lyder de bedste råd så, til når du skal have din hund med i bilen og så afsted?


Hundebure er et godt bud

Der findes mange forskellige muligheder, når du skal have din hund med i bilen. Et af de bedste bud er dog et hundebur. Hundebure skal som regel placeres omme i bagagerummet af bilen, da det er her, at buret kan stå mest fast, og der er mest plads. Har du en lidt mindre hund, kan du nogle gange placere buret andre steder, men det sikreste valg er bagerst i bilen. Der findes mange forskellige hundebure, både når det kommer til størrelse og funktion. Derfor kan du med fordel tage et kig på udvalget af hundebure på https://www.billige-hundebure.dk/.

Det er langt fra alle hunde, der vil ind i et hundebur første gang, at de støder på det. Derfor kræver det i mange tilfælde træning af din hund for at få den til at vænne sig til hundeburet og opfatte det som en ufarlig ting.


Andre alternativer til hundebur

Hundebure er dog ikke den eneste måde, som du kan transportere din hund med på. Hvis ikke du har plads til et hundebur i bilen, eller din hund ikke bryder sig om at befinde sig i et - heller ikke efter træning og tilvænning af hundeburet - kan du lade hunden være frit i din bil. For din hunds sikkerheds skyld er det en god ide, at lade den være på bagsædet i steder for forsædet, selvom det kan være fristende at have den siddende der. Har du en lille hund, kan du dog godt lade denne sidde i bunden af bilen omme foran, men som hovedregel bør du altid placere din hund på bagsædet uanset størrelse.

Hvis ikke du ønsker, at din hun skal lave mærker på sæderne eller grise for meget, kan du investere i et hundetæppe til bilen. Måden hvorpå dette fungerer, er ved at hæfte tæppet på de to forreste nakkestøtter og de to yderste på bagsædet. Derved dannes der en slags hængekøje, som beskytter din hund fra at falde for meget rundt og dine sæde fra at blive beskidte og ødelagte.


Disse ting skal du huske at have med

Når hunden skal med på tur, er det ikke kun hundebur eller andet alternativ, der skal med i bilen. Du skal også have forplejning med til din firbenede ven i form af mad, vand, skåle til begge, hundesnor og hundeposer. Med disse ting er du dækket ind, uanset om du skal på en længere eller kortere tur med din hund. Du må desuden heller ikke glemme, at du altid skal huske at rulle vinduerne ned til hunden, hvis du efterlader den i bilen for en stund, om så det blot drejer sig om fem minutter.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg