Ting du skal huske når du anskaffer din først hvalp

Ting du skal huske når du anskaffer din først hvalp

21. okt 2020
For de fleste er det en stor og en anelse overvældende oplevelse, når man skal hente den lille nye hvalp hjem første gang, og derfor er det en god ide, at der er styr på de forskellige ting, som kan gøre tilværelsen nemmere med en lille hvalp i hjemmet. I denne artikel finde du fire ting, som du skal huske, inden du henter din første hvalp. For eksempel er det vigtigt, at du tegner en ansvarsforsikring, som dækker din hvalp, da dette er lovpåkrævet i Danmark. Du kan se mere omkring en eventuel ansvarsforsikring til bilen på https://heyforsikring.dk/ansvarsforsikring

Bestem hvor hvalpen skal sove
Når du først anskaffer dig en hvalp, så er den sød og nuttet, og det kan være fristende at tage den med i sengen, hvor den er tæt på dig. Dette kan dog være en fejltagelse, da hunden efterfølgende vil blive vant til at sove i sengen, og dette kan være forstyrrende for din nattesøvn, når hunden som voksen vejer 30 kilo. Derfor er det en god ide, at du har gjort det klart for dig selv og andre i hjemmet, hvor hunden skal sove, når den først flytter hjem til dig. På denne måde skal du ikke senere til at fravænne hunden sin plads i sengen, og den kan blive vant til sin kurv eller sit tæppe hurtigere.

Aftal tid til hundetræning
Det er ikke lovpåkrævet, at du tager din hund med til hundetræning, men det kan være en god ide, da det som oftest giver hunden en positiv oplevelse med dig som ejer, hvor i kan arbejde sammen om et fælles mål. Derudover kan din hund møde mange andre racer af hunde, mens den træner. på denne måde bliver hunden godt socialiseret, og du behøver ikke bekymre dig omkring, om din hund senere hen skulle få problemer med at møde nye hunde. Hundetræning er også godt for din hunds daglige energiniveau, da en hund som oftest ikke brænder nok energi, når den blot får en daglig gåtur. Hundetræning vil gøre, at din hund er træt efterfølgende i både krop og sind, hvilket kun vil gøre det nemmere, når den er i hjemmet. 

Tal med andre hundeejere
Inden du henter din hvalp hjem, så er det en god ide, at du taler med andre hundeejere omkring deres oplevelser, da de hentede deres hvalp hjem. Dette kan gøre, at du får tips og tricks omkring, hvordan hunden nemmest vænner sig til sit nye hjem, og hvordan du nemmest lærer hvalpen, hvordan den skal være alene hjemme i hverdagen. Det er også herigennem, at du kan finde de bedste råd til, hvordan du undgår, at din hund trækker, når den går i snor, eller hvordan du undgår, at hunden tisser indendørs. Kender du ikke nogen med en hund i dit private netværk, så kan det her være en god ide, at du benytter dig af de sociale medier, hvor du kan finde mange spændende hjemmesider og grupper for hundeejere. 

Find en god hundeforsikring
Det er altid til at sige, hvornår uheldet er ude, og derfor er det en god ide, at du inden du henter din hvalp har tilmeldt den en hundeforsikring. Her får du både den lovpåkrævede ansvarsforsikring, mens du samtidig kan få et godt tilbud på en sundhedsforsikring. Denne dækker, hvis din hvalp skulle blive syg, eller den får en skade, hvor der er behov for en operation og efterfølgende genoptræning. Når du skal vælge den bedste hundeforsikring til din hvalp, så er det her en god ide, at du henter flere tilbud fra forskellige forsikringsselskaber, så du kan være sikker på, at du får det mest dækkende tilbud til den bedste pris. her er det vigtigt, at du husker på, at du ikke er tvunget til at takke ja til nogen af de tilbud, som du indhenter fra forsikringsselskaberne, og at du frit kan vælge og fravælge forsikringstilbud. 

Disse fire ting kan altså hjælpe dig med at være bedre dækket ind og parat, når du skal hente din første hvalp hjem. Så kan du bedre nyde tiden med den lille pelsklump, hvor du ikke behøver at bekymre dig mere end højst nødvendigt. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


LasseJohan
LasseJohan (Kommerciel blogger)
Oprettet 26. nov
x