Tips til dig, der skal rejse med din hund

Tips til dig, der skal rejse med din hund

25. maj 2018

Så er der snart sommerferie, og du skal måske ud at rejse. Har du også en hund, og er du i tvivl om, hvad du skal gøre af denne? De fleste vælger at lade hunden være derhjemme, og får måske en ven eller et familiemedlem til at tage sig af den. Mange ved dog ikke, at de faktisk sagtens kan medbringe hunden på ferie, og at mange danskere får dette til at fungere fint. Uanset om du skal en uge til Mallorca, i sommerhus ved Vesterhavet eller en uge på camping i Sverige, er der nogle meget vigtige overvejelser, du bør gøre dig på forhånd. Vi har i denne artikel skrevet en liste over tips til dig, der overvejer at rejse med din hund denne sommer.


Rejsen

Skal du rejse med fly, bør du konsultere flyselskabets kundeservice og høre dine muligheder. Nogle flyselskaber har separat hundetransport, hvor hundene har deres eget rum i flyet, som de bliver transporteret i. Dette er naturligvis under opsyn og med fuld sikkerhed. Skal du rejse i bil, bør du sørge for, at det er helt sikkert og behageligt for hunden, især hvis det er en længere distance, og din hund måske ikke er helt venligt indstillet overfor bilkørsel. Du kan eventuelt gøre det ekstra hyggeligt på bagsædet eller i bagagerummet for hunden; tag hundekurven med, læg nogle tæpper og gør det så vanligt/hjemligt for hunden som muligt. Gør det til et hyggeligt roadtrip, som bliver godt for alle parter.


Forsikring

Der kan ske mange ting under en rejse; hunden kan blive syg, skadet eller andre ting, som vi som hundeejere naturligvis helst ikke vil tænke på. Dog bør du anerkende, at dette er en risiko, og at det er fornuftigt at forsikre hunden, ligesom du ville forsikre dit hus eller dit indbo. Er du i tvivl om, hvor du kan anskaffe sådan en hundeforsikring, har Next meget attraktive tilbud på denne front. Du kan finde en hundeforsikring på deres hjemmeside.


Tag mange pauser

Rejser du i bil, er det vigtig at din hund får mange pauser. En lang tur kan måske være udholdelig for dig, som har radio og vejen at holde øje med, men for en hund, der nok ikke forstår, hvad der foregår, kan det være en lang tur. Tag flere stop på vejen, hvor du giver vovsen mulighed for at tisse, få lidt luft og få fast jord under poterne for en kort stund.


Tag hensyn til varmen

Tager du sydpå denne sommer, skal du forberede dig på, at din hund vil være ekstra udsat for hedeslag. En hund, som har levet hele sit liv i kolde Danmark, er ikke nødvendigvis forberedt på sydens varme. Giv hunden rigeligt med muligheder for at opholde sig i skyggen, undgå at gå ture med den, når det er varmest, og sørg for, at den får en masse vand i løbet af dagen. Det er meget vigtigt, at du tager hensyn til din hund, når der er meget varmt, da den har pels, som den ikke bare kan omdanne til shorts og T-shirt, ligesom vi mennesker kan, når varmen bliver for meget.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


LasseJohan
LasseJohan (Kommerciel blogger)
Oprettet 11. jan
LasseJohan
LasseJohan (Kommerciel blogger)
Oprettet 11. jan
x