Udnyt energien med en luft til luft varmepumpe

Udnyt energien med en luft til luft varmepumpe

16. aug 2019
Hvis du ønsker at udnytte den energi, der er i udeluften, er en luft til luft varmepumpe en rigtig god og miljøvenlig løsning. En luft til luft varmepumpe kræver nemlig ingen specielle tiltag, som en varmepumpe fra luft til vand gør. Varmepumpe luft til luft er en ideel løsning til at opvarme luften i rummet og kan snildt erstatte el-radiatorer og andre former for ressourcekrævende og miljøbelastende energikilder såsom gasfyr. 

Hvorfor skal du vælge en luft til luft varmepumpe?
Der er utrolig mange fordele ved at vælge en varmeløsning som en luft til luft varmepumpe. Disse involverer ikke kun fordele for miljøet, men også fordele for sundheden i dit hjem. Varmepumpen giver et meget bedre og sundere indeklima, da den samtidig med at varme udeluften også renser den. Varmepumpen renser luften ved hjælp af avancerede filtre, inden den sender luften ud i rummet. På den måde forhindres der skimmelsvamp, fordi luften i rummet bliver cirkuleret rundt.  

Kigger man på det miljøvenlige aspekt, er en stor og vigtig faktor det reducerede CO2-aftryk på verdenen. Ved at bruge en varmepumpe er du med til at mindske den giftige og usunde udledning, der kan være ved at bruge andre former for energikilder såsom gasfyr eller oliefyr. Det er sammenlagt med et reduceret forbrug af varme årligt og i sidste ende de mange penge, der er sparet ved et mindsket forbrug. Det kan måske skræmme nogle, at varmepumpeløsningen kan være en dyr investering, men det vil hurtigt tjene sig ind igen. Varmepumpen er nemlig en klog investering, fordi det er en vedvarende energiløsning, hvor man kan spare mange penge årligt.

Et andet aspekt er, at en luft til luft varmepumpe sagtens kan installeres uden, at huset i forvejen har el-radiatorer, hvilket også er med til at gøre installationen meget simpel og nem. Samtidig med, at varmepumpen giver varme, kan nogle også fungere som aircondition, altså give kold luft, om sommeren. Dette er dog ikke tilfældet for alle, og vigtigt at have in mente er, at varmepumpen ikke kan producere varmt vand, men kun luft.

Ideel til sommerhuse eller huse med korte visitter 
En varmepumpe, der omdanner udeluft til varm luft er ideel som supplement eller erstatning i huse, hvor der er for eksempel er el-radiator, biokedel, oliefyr eller gasfyr. Ydermere er den ideel i fritidshuse, sommerhuse eller små boliger, der kun bliver beboet i korte visitter af gangen. 
Eksempel på luft til luft varmepumpe fremstillet af Dansk Varmeservice A/S: 
Hvis du kører med traditionelle elpaneler, som er meget energikrævende, og har en temperatur kørende hen over vinteren på fem til ti grader, vil energiforbruget til opvarmningen være cirka 4000 kilowatt. Her vil du kunne spare op til 7000 kr,- ved installation af en luft til luft varmepumpe, fordi den bruger betydelig mindre energi til at omdanne udendørs luft til varm luft.     

Der er altså utrolig mange fordele ved at investere i en sådan vedvarende energiløsning. Disse fordele er både økonomiske, miljøvenlige og sundhedsforbedrende, og der findes mange forskellige varmepumper, som passer netop til dit forbrug og dine behov.   

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce