Bomuldshunde

Bomuldshunde

Coton de Tulear - bedre kendt som bomuldshunden - er navngivet efter byen Tuléar i Madagascar og desuden hundens bløde pels (coton betyder bomuld på fransk). Hunden er desuden Madagascars nationalhund. 

Racen blev officielt anerkendt i 1971, og kom til Danmark omkring 1990, hvor hundens popularitet er steget støt siden dens introduktion.

Hunden er relativt lille og ender generelt på en vægt omkring 4-8 kilo. 

Flere billeder

Bomuldshunden er relativt aktiv indendørs, og kan bedre klare sig i mindre boliger end mange større hunde. Men hunden har naturligvis behov for motion, aktivitet og daglige gåture ligesom alle andre racer. 

 

En bomuldshund er ofte legesyg, glad og trofast, hvilket naturligvis er gode kvaliteter for en familiehund. Hunden er kendt for sine sjove lyde og larmende adfærd, hvis den bliver ophidset eller bare morer sig meget. Derudover er hunden ivrig efter at behage sin ejer, hvilket gør den relativ nem at træne, og er desuden medvirkende til, at hunden kan klare sig godt i diverse konkurrencer, agility og lignende. 

Flere billeder

Racen har en helt unik pels, som ofte betragtes som “bomuldshår” fremfor pels. Hunden fælder næsten ikke, og er derfor særligt velegnet til ejere, der lider af allergier. Den særlige pels kræver dog megen pleje og børstning, og hvis dette forsømmes, kan man risikere at der dannes filt, og at pelsen skal klippes helt ned. Det er værd at bemærke, at det kan tage over et år, før pelsen er vokset helt ud igen. For at undgå førnævnte problematik anbefales det, at en voksen bomuldshund bliver børstet flere gange ugentligt. 

 

Racen er generelt kendt for at have et godt helbred, men der kan forekomme tilfælde af hjerteproblemer og øjenlidelser. Hunden bliver i gennemsnit omkring 14-19 år gammel. 

Flere billeder

På udkig efter en bomuldshund? Tag et kig på markedspladsen lige her: Hunde sælges

Annonce