Broholmeren

Broholmeren

Broholmeren - også kendt som den danske mastiff - blev oprindeligt brugt til jagt og som vagthund hos velhavende familier. Hunderacen er gammel og har haft forbindelse til det danske kongehus i lang tid - man kan spore hunden helt tilbage til Frederik II.  

Hunderacen var både udbredt og populær i Danmark, men i starten af 1900-tallet blev racen offer for både indavl og diverse sygdomme, og oplevede derfor en drastisk tilbagegang i løbet af de næste mange årtier. 

Antallet af hunde begyndte heldigvis at stabilisere sig i løbet af 70’erne - primært fordi Dansk Kennel Klub begyndte at fokusere på avlsarbejde og bibeholdelse af racen. Antallet af broholmere begyndte at stige og det samme gjorde hunderacens popularitet.

Flere billeder

Racen er opkaldt efter herregården Broholm som er placeret i Gudme, og hunden er anerkendt som national dansk hunderace.

 

Temperamentsmæssigt skal hunden udvise en selvsikker adfærd, og desuden være rolig, godmodig samt tilpas vagtsom. 

En broholmer er generelt en fin familiehund som elsker et smut i skoven, men ellers ikke har et overdrevent motionsbehov. Hunden fungerer fint sammen med andre hunde og dyr, hvis den er blevet introduceret for dem fra hvalpestadiet. Derudover er hunden også ret tålmodig overfor børn og vil ofte se det som sin opgave at beskytte dem mod farer.  

 

Flere billeder

Broholmere ses ofte med gulbrun pels, og kan desuden opleves med hvide aftegninger omkring brystet og eventuelt sort maske. Hundene er generelt store og robuste. Dette udtrykkes bl.a. via broholmerens muskuløse ben, markante bryst samt kraftige hoved. En hanhund når gerne en højde på ca. 75 cm. og en vægt omkring 51-69 kg. mens en hunhund gerne er omkring 70 cm. høj og når en vægt på ca. 41-59 kg. 

 

I forhold til pleje er en broholmer ikke videre krævende, men man skal dog være opmærksom på, at der kommer til at være halvhøje madudgifter, da hunden har en sund appetit. Det er vigtigt at man køber den korrekte kost til hunden, særligt når den vokser.

Når broholmeren er i voksealderen, anbefales det desuden at undgå overdreven motionering, da dette kan føre til ledskader senere i livet. Hundene er generelt sunde og gennemsnitslevealderen er på ca. 7-12 år.

 

Gå til oversigt over hunderacer.

Annonce