Alaskan Dog W
Følg
Følger Følg ikke

Alaskan Dog W

Mand, 44 år, Fyn
Oprettet: 11. sep 2015
Offline - Senest online: 17. sep 2015 Bruger er på filterliste

Holder af de Alaskanske hunde racer.

Opvokset som barn med en Alaskan Malamute.
Har haft Alaskan Husky, Siberian Husky, Alaskan Malamute.

Og en schæfer.

Kender alt til de racer, så mangler du viden eller hjælp til racen, kan jeg give råd og vejledning om dem.



Af alle hunderacerne i verden er Siberian Husky nok den, der mest ligner en ulv af fysisk fremtoning. Hunderacen stammer fra det østlige Sibirien i Rusland, hvor den blev opdrættet som en arbejdshund af medium størrelse, bl.a. til at trække slæder henover sneen. En Siberian Husky har ofte en grå-hvid og tæt pels. Andre navne for hunderacen er bl.a. Chukcha, Chuksha, Keshia og Laika.

En Siberian Husky er aktiv, energisk og hårdfør – egenskaber der var livsnødvendige i det ekstremt kolde og hårde arktiske Sibirien, hvor den blev opdrættet af Chuckchi-folket. På samme tid som Nome guldræset, blev hunderacen importeret til Alaska som slædehund, hunderacen fandt hurtigt popularitet og blev spredt ud over Canada og USA, hvor den også blev brugt som familiehund og udstillingshund.

Fysisk fremtoning

En Siberian Husky har mange fysiske ligheder med hunderacen Alaskan Malamute, ligesom med mange andre Spitz-racer, så som hunderacen Samoyed, der også har en sammenlignelig historie. Siberian Husky’en har en tykkere pels end de fleste andre hunderacer. Husky’en kan have mange forskellige markeringer i pelsen, sædvanligvis med hvide poter og ben, markeringer i ansigtet og på halespidsen. De mest almindelige farver er sort og hvid, grå og hvid, rødlig og hvid eller helt ren hvid. En handhund vejer typisk 20,5 til 27 kg. (en tæve ca. 15,5 til 23 kg.) Hanhunden er ca. 53,5 til 60 cm. høj til hofterne og tæven er ca. 50,5 til 56 cm.

Farvevarianter i øjnene
En Siberian Husky har blå eller brune øjne. Det er ikke ualmindeligt, at det ene øje er brunt og det andet blåt, eller at et enkelt eller begge øjne er multifarvede (både brunt og blåt). Alle disse farvevarianter i øjnene er typisk godkendt i de enkelte landes racebeskrivelse af en Siberian Husky.

En pels der kan stå imod næsten alt
En Siberian Husky’s pels har to lag, en tyk underpels og en længere yderpels. Den tykke underpels beskyttede hunden mod de hårde arktiske vintre, men pelsen kan også imødegå varme om sommeren. Husky’en er i stand til at modstå temperaturer helt ned til -50 til -60 grader Celsius. Den ydre pels kan være fraværende igennem fældningssæsonen. En Siberian Husky’s pels kræver en del vedligeholdelse og hunderacen fælder meget.

Temperament og nysgerrighed
Grundet Husky’ens oprindelse som arbejdshund, er en Siberian Husky sprængfyldt med energi og kræver meget motion. En Siberian Huskey er fremragende som familiehund eller slædehund, men den er komplet uegnet som vagthund, da den er venlig og imødekommende overfor alle fremmede. En Siberian Huskey knytter sig normalt heller ikke kun til en person. En Siberian Husky er nænsom og kærligt anlagt. Inuitterne brugte hunderacen til at trække tunge slæder henover isen og til at assistere under jagten. En Siberian Husky er både intelligent og lærenem, men kan være yderst stædig, og er typisk også ret ejenrådig – hunden vil f.eks. selv bestemme, hvornår den skal vise hundetricks den har lært.

Den gemte ulv under overfladen
Siberian Huskies er blevet beskrevet som en adfærdsrepræsentant for hundens forfader – nemlig ulven. Nogle af lighederne er, at Husky’en hyler i stedet for at gø, og at Husky’en har et meget aktivt og yderst stærkt jagtinstinkt, der gør det meget usikkert at have en løsgående Siberian Husky uden snor. Husky’en løber efter enhver lugt af bytte og går ikke af vejen for at nedlægge en hare eller familiens uheldige marsvin. En Siberian Husky kan også godt lide at grave, noget der især kan gå ud over familiens have. Siberian Husky’er er også kendt for at stikke af, ved første givne lejlighed og forcere eller grave under hegn. Meget få Siberian Huskies kan gå løst under ture, da de har en stærk tendens til at løbe efter spændende lugte og ikke nødvendigvis komme tilbage af sig selv.

Hunderacen Siberian Husky igennem historien
Siberian Husky, Samoyed og Alaskan Malamute er alle hunderacer, der nedstammer direkte fra slædehunde. DNA analyser har vist, at de nævnte hunderacer er blandt de ældste i verden. Ordet ”Husky” stammer fra inuitterne, som blev kaldt ”huskies” af de hvide tilflyttere, som foretog ekspeditioner ind i inuitternes land. Ordet ”Siberian” i hunderacen stammer fra landet Sibirien, bl.a. fordi Eskimoer brugte slædehunde til at krydse Bering Strædet ind i Alaska (dette er der dog uenighed om). Med hjælp fra Siberian Huskies var hele folkeslag i stand til ikke bare at overleve, men at udforske ukendt, hårdt og arktisk land. Admiral Robert Peary fra USA brugte Siberian Huskies i sit forsøg på at nå Nordpolen.

Guldræset i Alaska
Siberian Huskies blev importeret til Alaska i stor stil i løbet af guldræset i starten af 1900-tallet, hvor de flittigt blev brugt som slædehunde. Specielt bemærkelsesværdigt var slædehundeløbet ”All Alaska Sweepstakes” et 657 kilometer langt slædeløb fra Nome til Candle og tilbage igen. Da Siberian Huskies var mindre end de før benyttede trækhunde, dominerede Siberian Huskies straks løbet.

Medicinske forsyninger – helten Balto
Den 2. februar 1925 var Gunnar Kaasen den første, der bragte livsnødvendige medicinske forsyninger tilbage fra Nenana til Nome (en distance på over 965 kilometer). For at ære Balto, som var lederhunden under slædeekspeditionen, blev der rejst en bronzestatue af Balto i Central Park i New York. På pladen under statuen står skrevet: ”Dedikeret til den ukuelige ånd i slædehundene, der bragte livsnødvendig medicin over seks hundrede miles til det sygdomsramte Nome under vinteren i 1925”. Siberian Huskies gjorde også tjeneste i USA’s Army Arctic Search and Rescue enhed under anden verdenskrig.

Hvis du overvejer at anskaffe dig en Siberian Husky bør du overveje følgende:

Vil du gerne have en hund der er:

- Medium af størrelse og har et ulvelignende udseende.
- Er glad og legesyg.
- Er atletisk og elsker udendørs aktiviteter især i koldt vejr.
- Elsker at løbe med fuld fart og trække slæder eller vogne.
- Er venlig overfor fremmede og som regel også overfor andre hunde og dyr.
Brugerens bedømmelser af andres {{ratings.itemMoreItems}}
Antal stemmer i alt

Lav
{{ratings.lowCount}}
Middel
{{ratings.middleCount}}
Høj
{{ratings.highCount}}
Ekstra høj
{{ratings.extraHighCount}}
Stemmer: {{ratings.totalCount}}
Annonce