Shih tzu Gizmo *Besøgsven* Shih tzu Gizmo *Besøgsven* Shih tzu Gizmo *Besøgsven* Shih tzu Gizmo *Besøgsven* Shih tzu Gizmo *Besøgsven*
Camilla Madsen  -
Følg
Følger Følg ikke

Camilla Madsen -

Kvinde, 34 år, Nordjylland
Oprettet: 2. feb 2007
Offline - Senest online: 16. maj 2014 Bruger er på filterliste

Er amatørfotograf i min fritid (:
Tager billeder af heste og hunde, men er altid klar på en udfordring (: - Ellers bliver man jo ikke bedre :P
Bruger et Canon EOS 1100D med flere forskellige objektiver.
Skriv PB for mere info (:




Hvor er fordomme dog en grum ting !!!
Hunde-debatten har i sjælden grad bragt det værste frem i danskerne – og så siger vi, at “kamphunde” er slemme …

Få folkeslag er som vi danskere dygtige til at drive hetz på uønskede elementer i samfundet. Når vi først har bestemt os til, at et mindretal skal holdes uden for det gode selskab, så går vi til opgaven med liv og sjæl, optændt af retfærdighedens flamme.

Kvinder med tørklæder, rygere og overvægtige er efterhånden effektivt rubriceret som uønskede elementer, genkendelige på lang afstand, som var de påhæftet en gul papirsstjerne eller lyserød trekant. Og disse grupper er det selvfølgelig helt legalt at håne og nedgøre efter behag, om det nu drejer sig om tilråb fra gaden, kronikker i aviserne eller udtalelser fra Folketingets talerstol!

Oven på denne succes har borgerskabets korrekthedspoliti, anført af Ekstra Bladet, Dansk Folkeparti og andre højtråbende moralister, nu udpeget et nyt offer: Hunde.

Lydigt og ukritisk samler vi os under fanerne. “Ud med kamphunde!”, “Ud med muskelhunde!”, “Forbyd dem!”, “Afliv dem!”. Sådan lyder det folkelige krav. Politiet, der egentlig hellere vil beskæftige sig med andre ting og egentlig ikke har den store uddannelse inden for omgang med dyr, kaldes ud, hver gang en hund har vist en hjørnetand, og aviserne trives med, at agurketiden nærmest er afskaffet – nu er det pludselig forsidestof, at en hund har jagtet en kat, og ingen gør jo af journalister, der fumler rundt i racebetegnelser eller skriver om én race, medens der vises billeder af en anden. Research er som kvadratrødder – noget man lærer i skolen og aldrig bruger igen.

Resultatet er, at vi – hr. og fru Danmark – er prisgivet jounalister, der ikke kan stave til Staffordshire Bull Terrier, og som får deres informationer fra politifolk, der ikke kan kende forskel på en Pit Bull og en puddel. Er der noget at sige til, at “kamphunde”-debatten foregår på det mest ubehjælpsomme leje, der er set, siden Jorden var flad?

Boligselskaber og udlejere indfører forbud i flæng ud fra den gode danske logik: “Det betyder intet, hvad du siger og gør, det er dit udseende, der afgør, om du hører til i det danske samfund.” Hunde, der er udstyret med store muskler, brede muler og kommodeben skæres over én kam som farlige “kamphunde”, uanset de dårligt kan stavre af sted og bruger 20 af døgnets timer på at snorke og prutte.

Naboer samler sig i tæskehold for at drive hundeejere ud af de pæne kvarterer. Politikere tordner forbud og aflivning i alle de nyhedsudsendelser, de kan klemme sig ind i, alt imens alle som én komplet ignorerer det faktum, at ingen endnu har haft held til at definere, hvad en kamphund, endsige en muskelhund er.

Man skulle tro, at landets hundeejere ville stå sammen mod en så massiv og tydeligvis uretfærdig hetz, men nej, det er ikke tilfældet. I stedet har man startet sit eget hundeslagsmål, der bølger frem og tilbage over internettets, avisspalternes og mødelokalernes debatrum.

Man hævder med en vis ret, at de hunde, der skaber problemer, er utrænede og dårligt opdragede – alt imens man fralægger sig ethvert ansvar og i fuld enighed lukker træningspladserne for de forkætrede “muskelhunde” eller gør livet så surt for de ejere, der rent faktisk gør en indsats for at socialisere og træne deres hund, at ethvert forsøg på at begå sig på træningspladsen drukner i mundkurv og særregler.

“Muskelhunde-ejere” under Dansk Kennel Klub påberåber sig særstatus og kræver, at alle andre end lige hunde med deres stambog forbydes, medens de ihærdigt forsøger at spænde ben for alle fælles initiativer, der ikke kommer fra egne rækker, for tænk, om man blev set sammen med det dårlige selskab!

Det uundgåelige sker, som det altid gør, når moden skifter: Det er pludselig ikke længere “sejt” at vise sig på gaden med sin “kamphund”, og så ryger den ud som sidste års designerjeans.

Hundehandlere holder brandudsalg af de sidste masseproducerede hvalpe, som pludselig er faldet betragteligt i værdi, “brugte” hunde i alle aldre er billigt til salg eller foræring, dyrlægerne arbejder på overtid med den blå aflivningssprøjte, og internaterne kimes ned af hundeejere med halen mellem benene, der ikke kan komme hurtigt nok af med deres firbenede modetilbehør – selvfølgelig med “blødende hjerte”.

Men så er det jo godt, at der findes ægte dyrevenner, der har som mission at tale dyrenes sag og hjælpe, hvor der er hjælp behov. Tag nu for eksempel Dyrenes Beskyttelse – eller burde organisationen ikke snarere omdøbe sig til “Små Søde Bløde Dyrs Beskyttelse”? For her har man vedtaget at lukke alle internater for “muskelhunde” samt at sidde i justitsministerens hundeudvalg med det ene formål at få flere racer forbudt. Og åbenbart også at lukke øjnene for de hunde, der lider og dør, når ressourcesvage hundeejere til sidst ikke kan få øje på andre udveje end at hænge hunden i et træ i skoven eller skære halsen over på den med en sløv kniv.

Dette skal på ingen måde være et forsøg på at benægte, at store muskuløse hunde i stigende omfang spreder skræk og rædsel i gaderne. Det gør de. Men én ting bliver ganske og aldeles overset i debatten: at for hver lille hund, kat, kanin, barn eller voksen, der bides af en af disse hunde, er der en stor hund, der er blevet svigtet, måske vanrøgtet af sin ejer. Opdraget ubehjælpsomt eller brutalt, understimuleret eller stresset, behandlet uden ansvar og omsorg, så den ikke har lært, hvornår det er o.k. at følge sine instinkter, og navnlig hvornår det ikke er o.k.!

Er denne hund ikke et sagesløst offer, der har krav på vores omsorg nøjagtig som mindre og blødere skabninger? Det skulle man tro, men i stedet dæmoniseres den, selv af såkaldte “dyrevenner”, der burde vide bedre.

Vi har en lovgivning, der i bund og grund behandler dyr som sjælløst bohave, men netop over for “muskelhunde” afkræver vi pludselig hunden ansvar for sine gerninger, og vi vil have den straffet med døden – efter nogle politikeres mening endda gerne uden forudgående undersøgelse. Det er et skridt ud på en glidebane mod rent barbari!

Der skal herfra lyde en opfordring til at finde menneskeligheden frem igen. Og kan det ikke lade sig gøre, så prøv logikken – den vil kunne fortælle, at når en bestemt type hunde i dage tegner sig for så mange problemer, så er det, fordi der for det første er for mange af dem og for det andet i de forkerte hænder.

Modeluner har aldrig gjort noget godt for dyr, og hunde er ikke skabt til at være potensforlængere eller modetilbehør. De kræver, endda i højere grad end mange andre levende væsner, indsigt, viden og engagement af de mennesker, der har ansvaret for dem. Og det er de færreste unge – den gruppe, der ejer de fleste “muskelhunde” – i stand til at mønstre i tilstrækkelig grad. Navnlig hvis ønsket om at have hund er udsprunget af en trang til selviscenesættelse snarere end af kærlighed til menneskets bedste ven.

I stedet for at følge hobens lyster og lade sensationspressen skrive landets love burde vore politikere måske koncentrere sig om at uddanne vordende hundeejere, så en eventuel fremtidig hundemode ikke får lige så katastrofale konsekvenser som den netop overståede.

Ingen seriøs hundeelsker vil lade sig skræmme af et krav om hundekørekort – vi går alligevel til træning med vores hunde. Hvis vi altså må

Dansk Dyrlæge Forening
Mundkurvs betydning for en hunds adfærd

Mundkurvens effekt på testhundenes adfærd og Mundkurvens effekt på testhundenes cortisol niveau.

Mundkurvens effekt på adfærd:
I forhold til kontrolgruppen udviser de hunde, der påføres mundkurv en anden adfærd. De ligger ned en større del af tiden, de bevæger sig mindre og de udviser ”underlegen adfærd”: holder hoved og hale nede samt lægger ører tilbage.

Efter fjernelse af mundkurven ses en øget aktivitet hos hundene, der bar mundkurv i forhold til kontrol gruppen.

I artiklen gives følgende forklaring: Adfærden kan skyldes hundens reaktion på en fremmed stimulus. Det kan også være en reaktion betinget af hundes sociale adfærd. Hunde kan lægge munden om en anden hunds snude og trykke let for at udvise kraftig dominerende/ truende adfærd. En hund, der bærer mundkurv, kan muligvis derfor opfatte mundkurvens tryk over snuden på samme måde og derfor udvise ”underlegen” adfærd, for at få ”truslen” til at stoppe.

Lugtesans:
Hunden har en utrolig god lugtesans (den bedste blandt domesticerede arter) og de kan lugte substrater, der er opløst ned til en hundrede del i forhold til, hvad mennesker kan lugte (”Clinical behavioral Medicin for Small Animal”, Overall 1997). Hundene bruger deres lugtesans til at få oplysninger fra artsfælder (”Clinical behavioral Medicin for Small Animal”, Overall1997). Dette er primært lugte fra urin og fæces, men det kan også være lugten fra talgkirtler i trædepuder og ører, samt fra analkirtler. Hvis hunde levede vildt ville de desuden bruge deres lugtesans til at opspore et bytte. Hunden får således en stor del af information om omverden via lugtesansen. Hvis man iagttager en hund i det fri vil man se den snuse til omgivelserne en stor del af tiden. Dette forgår med snuden helt tæt til og ofte i berøring med det, den lugter til, hvad enten det er en anden hund, jorden, et menneskes fremstrakte hånd og lignende.

Vurdering af mundkurvens betydning: Da en lukket mundkurv forhindrer en hund i at få snuden i nærkontakt med det, den vil lugte til, har jeg svært ved at forestille mig andet end, at det vil nedsættes hundens evne til at modtage stimuli via lugtesansen.

Pheromoner:
Pheromoner er lugtløse signalstoffer som opfattes af hjernen uden om hjernens bevidste del. Lige over ganen har pattedyr det vomeronasale organ, som opfatter disse signalstoffer og sørger for transporten til hjernen. Dette organ er meget rudimentært hos mennesker, men meget veludviklet hos hunde. Når man ser hanhunde stå og slikke på græsset, hvor f.eks. tæver har urineret, er det ikke for at slikke på det, men fordi tungen bringer pheromonerne til det vomeronasale organ.

Vurdering af mundkurvens betydning: Mundkurven vil fuldstændig forhindre en hund i at udføre denne naturlige adfærd.

Kommunikation med andre hunde:
Udover deres kropssprog bruger hunde deres mimik herunder også deres mund til at kommunikere med andre hunde.

For eksempel vil kortvarig slikken om munden være et udtryk for usikkerhed/venlighed og ikke-truende adfærd og sammen med andre elementer i kropsproget være med til at undgå at en konfliktsituation opstår. Et andet eksempel er formen på hundens mundvige: korte mundvige vil signalere truende adfærd, mens ”lange” tilbagetrukne mundvige vil signalere en mere ”underlegen”/usikker/venlig adfærd

Vurdering af mundkurvens betydning: Andre hunde vil have svært ved at se ovenstående signaler hos en hund, der bærer mundkurv. Det er derfor svært at tro andet, end at en mundkurv vil nedsætte hundens evne til at kommunikere med andre hunde. Derved nedsættes dens evne til at undgå konfliktsituationer også.

Konklussion
Ud fra ovenstående er det vores vurdering, at en mundkurv vil have en grad af negativ effekt på hundens livskvalitet i form af nedsat aktivitet, højere grad af ”underlegen” adfærd (i hvert fald på kort sigt), nedsat evne til at modtage stimuli (lugte, pheromoner) og nedsat evne til at kommunikere med andre hunde.


Listeracerne er iblandt dem som klare sig bedst i samtlige mentaltest.

Nyeste mentaltest fra ATTS - knap 33.000 hunde blev testet
Her er nogle af dem

Hunderace
1st tal = Antal hunde testet
2 tal = Antal hunde Bestået
3 tal = Antal hunde dumpet
4 tal = procent hunde bestået

SHETLAND SHEEPDOG 491 334 157 68.0%
STAFFORDSHIRE BULL TERRIER 115 103 12 89.6%
STANDARD POODLE 243 209 34 86.0%
SIBERIAN HUSKY 295 257 38 87.1%
WEIMARANER 215 173 42 80.5%
WHIPPET 193 165 28 85.5%
SAMOYED 282 224 58 79.4%
ROTTWEILER 5,357 4,470 887 83.4%
RHODESIAN RIDGEBACK 424 358 66 84.4%
PORTUGUESE WATER DOG 154 120 34 77.9%
PEMBROKE WELSH CORGI 200 157 43 78.5%
NORWEGIAN ELKHOUND 121 90 31 74.4%
NEWFOUNDLAND 174 152 22 87.4%
MIXED BREED 968 832 136 86.0%
MINIATURE SCHNAUZER 111 87 24 78.4%
MASTIFF 177 149 28 84.2%
LABRADOR RETRIEVER 763 704 59 92.3%
IRISH SETTER 142 128 14 90.1%
Fabis GREAT DANE 275 219 56 79.6%
GREAT PYRENEES 140 118 22 84.3%
GREATER SWISS MOUNTAIN DOG 240 195 45 81.3%
GIANT SCHNAUZER 253 193 60 76.3%
GOLDEN RETRIEVER 746 631 115 84.6%.
GERMAN SHEPHERD DOG 3,038 2,559 479 84.2%
GERMAN SHORTHAIRED POINTER 125 95 30 76.0%
ENGLISH SPRINGER SPANIEL 146 123 23 84.2%
ESTRELA MOUNTAIN DOG 1 1 0 100.0%
FIELD SPANIEL 9 7 2 77.8%
FILA BRASILEIRO 13 10 3 76.9%
DALMATIAN 329 271 58 82.4%
DANDIE DINMONT TERRIER 7 5 2 71.4%
DOBERMAN PINSCHER 1,574 1,222 352 77.6%
DOGO ARGENTINO 13 12 1 92.3%
COCKER SPANIEL 227 186 41 81.9%
COLLIE 846 674 172 79.7%
CURLY-COATED RETRIEVER 174 159 15 91.4%
CHESAPEAKE BAY RETRIEVER 108 93 15 86.1%
CHIHUAHUA 38 27 11 71.1%
CHINESE CRESTED 33 25 8 75.8%
CHINESE SHAR-PEI 210 149 61 71.0%
CAVALIER KING CHARLES SPANIEL 53 44 9 83.0%
CARDIGAN WELSH CORGI 70 55 15 78.6%
CANE CORSO 96 79 17 82.3%
BRIARD 368 299 69 81.3%
BRITTANY SPANIEL 116 105 11 90.5%
BRUSSELS GRIFFON 11 10 1 90.9%
BULL TERRIER 73 66 7 90.4%
BULLDOG 134 94 40 70.1%
BULLMASTIFF 129 102 27 79.1%
CAIRN TERRIER 49 36 13 73.5%
BOSTON TERRIER 65 55 10 84.6%
BOUVIER DES FLANDRES 893 759 134 85.0%
BOXER 418 351 67 84.0%
BOERBOEL 14 14 0 100.0%
BOLOGNESE 1 1 0 100.0%
BORDER COLLIE 265 215 50 81.1%
BORDER TERRIER 120 109 11 90.8%
BORZOI 103 92 11 89.3%
BELGIAN SHEEPDOG 486 391 95 80.5%
BELGIAN TERVUREN 466 372 94 79.8%
BELGIAN MALINOIS 289 265 24 91.7%
BASENJI 167 113 54 67.7%
AUSTRALIAN SHEPHERD 634 517 117 81.5%
AUSTRALIAN CATTLE DOG 184 145 39 78.8%
AMERICAN BULLDOG 178 151 27 84.8%
AMERICAN ESKIMO 82 68 14 82.9%
AMERICAN FOXHOUND 2 2 0 100.0%
AMERICAN PIT BULL TERRIER 772 664 108 86.0%
AMERICAN STAFFORDSHIRE TERRIER 608 510 98 83.9%
ALASKAN MALAMUTE 222 189 33 85.1%
AFGHAN HOUND 162 117 45 72.2%
AIREDALE TERRIER 101 78 23 77.2%
AKBASH DOG 15 13 2 86.7%
AKITA 514 387 127 75.3%


- Så få dog øjnene op i regeringen!!???
Brugerens bedømmelser af andres {{ratings.itemMoreItems}}
Antal stemmer i alt

Lav
{{ratings.lowCount}}
Middel
{{ratings.middleCount}}
Høj
{{ratings.highCount}}
Ekstra høj
{{ratings.extraHighCount}}
Stemmer: {{ratings.totalCount}}
Annonce