Amerikansk staffordshire terrier Chili Amerikansk staffordshire terrier Chili Amerikansk staffordshire terrier Chili Amerikansk staffordshire terrier Chili Amerikansk staffordshire terrier Chili
Sofie A
Følg
Følger Følg ikke

Sofie A

Kvinde, 37 år, Vestsjælland
Oprettet: 28. jul 2009
Offline - Senest online: 24. okt 2019 Bruger er på filterliste

American Staffordshire Terrie:

Den Amerikanske Staffordshire Terrier kan spores et par hundrede år tilbage, men var langt fra den hund man kender i dag. Den originale bulldog og en eller flere typer terrier, som eksisterede på de britiske øer i starten af 1800-tallet, er forfædrene til racen.

Under den store emigration mod slutningen af 1800-tallet blev hundreder af denne type, taget med til USA. Her fik hundene betegnelser som bl.a. Yankee Terrier, Half & Half, Bulldog og mange flere. Hunderacens officielle racenavn blev American Pit Bull Terrier og den første blev registreret i United Kennel Klub i 1898.

De blev hurtigt populære pga. deres alsidighed. Dette gjorde, at de blev vigtige medhjælpere for bønderne og nybyggerne der "byggede" USA. De blev brugt til at forsvare husdyrene, jagt på bjørne og andet storvildt, vagt og selskabshunde. Nogen af racens forfædre blev også brugt i datidens populære hundekampe. Men i modsætning til hvad dagens mytehistorier om racen fortæller, er det kun en lille procentdel af racens forfædre, som blev avlet og brugt i disse grusomme handlinger.

I 1936 fik nogle Pitbull entusiaster endelig racen anerkendt af The American Kennel Club. Ca. 50 Pitbulls blev udvalgt efter strenge kriterier omkring sind og krop og registreret under navnet Staffordshire Terrier.

Dette navn blev i 1974 ændret til American Staffordshire Terrier, for at undgå forveksling med den engelske slægtning Staffordshire Bull Terrieren. Så i 1936 startede altså udviklingen af den moderne Amerikanske Staffordshire Terrieren vi kender i dag som en loyal, modig og menneskeelskende familie-, udstillings- og alsidig brugshund


DEN AMERIKANSKE STAFFORDSHIRE TERRIER I DAG:

En Amstaff er meget hund i et lille format og det er uden tvivl forkasteligt, når man generaliserer Amstaff's som "Kamphunde" Amstaff er aldrig blevet avlet med det formål og skulle bruges i kamp, men er avlet som en udstllingshund, familiehund og brugshund. Ingen hunde er "kamphunde" før de har været i kamp eller bliver trænet frem mod kamp. Selv en labarador kan være en kamphund, hvis den er trænet til denne grusomme og hjernedøde sport ( Hvis man kan kalde den for en sport mener at dyreplageri passer bedst)

Indendørs er de meget rolige, og elsker at få en plads i sofaen eller sengen. Deres behov for aktivering er moderat og amstaff har ikke anlæg for at blive stressede, som man ellers kan se hos mange andre racer. Ikke alle amstaff ser det som en nydelse at være alene hjemme, de kan godt bide og ødelægge ting, samt hyle en del når de skal være alene, men med træning på dette område kommer man utroligt langt . De er også fantastiske glædesspredere som bare elsker mennesker. De er nærmest naive når det kommer til den kærlighed de kan få fra et menneske. Og Amstaff skal nok gøre sådan at den for opmærksom hvis den mener at der skal nusses, både på den ene eller anden måde, gerne på en ret så sjov måde .

Udendørs er det ekstremt robuste hunde, som elsker aktiviteter og at få tildelt arbejdsopgaver. Deres format og åbne holdning til mennesker, i kombination med deres arbejdsglæde, gør dem til fremragende søge- og redningshunde. I andre lande, bliver de også brugt som terapihunde, dvs. hunde som besøger plejehjem, sygehuse, psykisk udviklingshæmmede osv., hvilket kræver hunde med gode nerver og stort sind. De bliver også brugt som narkohunde og blindehunde.

Kort sagt, du kan bruge en Amstaff til det meste. De er førertro og vældig lydhøre. Måske ikke helt lige så nemme at dressere som for eksempel en Schæfer, men samme resultat kan faktisk opnås med lidt ekstra arbejde og ofte lidt anden type dressur - Mindre pisk og mere gulerod.
I dag er mange hunderacer kun er blege kopier af deres ophav, så derfor føles Amstaff'en mere oprigtig og ægte end de fleste hunde .
Brugerens bedømmelser af andres {{ratings.itemMoreItems}}
Antal stemmer i alt

Lav
{{ratings.lowCount}}
Middel
{{ratings.middleCount}}
Høj
{{ratings.highCount}}
Ekstra høj
{{ratings.extraHighCount}}
Stemmer: {{ratings.totalCount}}
Annonce