Cavalier king charles spaniel Matti Cavalier king charles spaniel Matti Cavalier king charles spaniel Matti Cavalier king charles spaniel Matti Cavalier king charles spaniel Matti
*Thess og Matti *
Følg
Følger Følg ikke

*Thess og Matti *

Kvinde, 40 år, Fyn
Oprettet: 11. aug 2009
Offline - Senest online: 30. aug 2022 Bruger er på filterliste

Vi modtager gerne udfordringer:)
(himmelhundene dog kun fra andre himmelhunde...

*********************************************************************
De 27 vigtige spørgsmål til hvalpekøberen.

Før du køber du køber hund bør du tænke på, at det er et levende væsen, og at der følger
Mange forpligtelser med.

Alle disse følgende ting er du som ansvarlig kommende hundeejer nød til at tænke over, og tage stilling til inden du køber hund.

Har du tænk på at.

1. En hund kan ikke gemmes af vejen, så det er nødvendigt at det er lovligt at holde husdyr der hvor du bor.
Må du holde hund?

2. En hund skal luftes flere gange hver eneste dag, også søndag morgen, juleaftens dag, og på dage hvor det øser ned, eller er mørk og koldt uden for. I måske 13 år.
Gider du det?

3. En hund er ikke bare en hund, men der mange forskellige racer med mange forskellige sind, og behov. Og det kan tage lang tid at finde den hund der passer til dig.
Har du givet dig den tid?

4. En Hund med ren race, såvel som blandings hund, kan komme et dårligt sted fra, og de kan være syge i enten sjæl og krop. og man er nød til at undersøge den eventuelle avler, og hans hunde, så godt så muligt inden man køber.
Har du undersøgt tingene?

5. En hund som er af en langhåret race fælder meget synligt, og du får hundehår liggende over alt.
syntes du det er et mindre problem?

6. En hund der er stor, med mange muskler, kan føre til at du nogle gange bliver mødt med vrede og foragt af andre mennesker.
Kan du tage det med et smil?

7. En hunhund er cirka i løbet tid 2 gange om året i op til flere uger, hvor den bløder, i de perioder er du nød til at holde den i snor og undgå kontakt med hanhunde.
Kan du sørge for det?

8. En hund der er af en aktiv race skal aktiveres flere timer om dagen. hver eneste dag, også på fri dage, og på lange dage hvor du kommer hjem og er træt og uoplagt?
Har du energi til det?

9. En hund er lille som hvalp, men nogle racer vokser sig hurtigt store, og får mange muskler.
Og du skal være stærk for at kunne holde den i alle situationer når den bliver voksen.
Har du kræfter nok?

10. En hund kan ikke kun leve af dine rester fra tallerken, men du er nød til at købe mad der er beregnet til hunde, og du er nød til at sætte penge af til det hver måned.
Vil du ofre det?

11. En hund kan give allergi. Ved du om nogen af dem du bor sammen med har allergi, og har du prøvet at finde nogen du kender der har hunde, og set om hele din familie kan tåle den.
Har du testet din familie?

12. En hund er dejlig, men en del af dem du kender, eller nogle i din familie kan måske ikke fordrage hunde. Måske må du undvære deres besøg i dit hjem. Og du må indordne dig under at du aldrig må have din hund med når du besøger dem?
Kan du undvære deres selskab?

13. En hund skal ud og besørge med jævne mellemrum og helst på faste tidspunkter, også når du har halsbetændelse eller influenza, og er du alene er du er nød til at gå tur med den, selv du har feber, og du føler at du er døden nær fordi du har kastet op hele natten
Kan du over vinde dig selv?

14. En hund har et stort behov for social kontakt.
Og ind i mellem bliver du nød til at løserive dig fra computer skærmen, eller slukke for filmen du er i gang med og se, for at hellige dig det levende væsen der har behov for din opmærksomhed.
Kan du løsrive dig?

15. En hund bor somme tider hos en stor familie, men hvis folk går fra hinanden bliver der tit uenighed om hvor hunden skal bo, og hvem der ejer den.
Hvor skulle jeres hund bo?

16. En hund der er voksen, fra et internat, eller fra et andet hjem, kan blive den drømme hund du leder efter.
Men har du søgt information om hvorfor hunden skal videreformidles, hunden har allerede tabt en gang, og måske har hunden nogle problemer som der skal et helt særligt menneske til at takle, hvis hunden ikke skal ende op som taber igen.
Er du det menneske?

17. En hund er ligsom et menneske individuel, det er levende væsner med hver deres sind. Nogle gange kommer en hunhund aldrig til at kunne enes med andre hunhunde, og nogle kommer en hanhund kommer aldrig til at kunne enes med andre hanhunde.
måske kommer din hund aldrig til at kunne sammen med nogle andre hunde, uanset køn, og hvis du ikke er stensikker på at i er alene, er du måske nød til at have den i snor på offentlige steder resten af dens liv.
Kan du leve med det?

18. En hund skal passe ind i en menneske verden, og skal lære indstille sig på ting der ikke ville være hundens naturlige valg, og du er nød til at bruge alt den tid det tager på at træne og vejlede den så den bliver en god hund som folk kan være tryg ved.
Vil du tage dig den tid?

19. En hund kan blive syg, og en syg hund kan koste mange penge i dyrlæge regninger, i mange måneder, nogle mange gange år, og du kan blive tvunget til at undvære den sidste nye fladskærm, mobil eller pc hver gang andre får nyt fordi din hund ikke er rask?
Kan du undvære de ting?

20. En hund er du nød til at tage hjem til, hvis du ikke har nogen til at passe den, også når vennerne tager videre i byen.
og du er nød til at kunne sige fra og vende næsen hjem til det levende væsen der venter derhjemme.
Er du stærk nok til det?

21. En hund kan blive så afhængig af dig at den ikke kan undvære dig i længere tid.
Og du kan være nødsaget til at droppe alle ferier og længere ture hjemmefra i mange år fremover, hvor du ikke kan have din hund med.
Kan du leve med det?

22. En hund kan være bange for høje lyde, så måske er du nød til at blive hos den hele nytårsaften, og sidde alene inden for med gardinerne trukket for, og nusse med den, mens alle de andre fester og klokken slår 12.
Er du villig til det?

23. En hund er en glæde for mange, men hunde er ikke velkomene alle steder, og hvis du har en flytning i udsigt inden for de næste 10-13 år. er det noget du bør tænke over, for en hund vil begrænse dit boligvalg.
Har du tænkt over det?

24. En hund kræver vedligeholdelse, nogle hunde har problemer med anal kitlerne som skal tømmes for ildelugtende sekret, det gør du ved at trykke de rigtige steder ved dens endetarmsåbning.
Kan du få dig selv til det?

25. En hund lever mange år, og mange ting ændres hver dag. og du nød til at se så langt frem i dit liv du kan, for at få øje på ting der kunne komme i vejen for at i kan blive sammen?
Har du set frem?

26. En hund er det du gør den til. du vil være dens ejer, og den vil ikke have nogen rettigheder.
så du er nød til at tage ansvaret for dens gerninger og, ikke give hundens sind skylden hvis går galt.
Vil du tage ansvaret?

27. En hund har mange livsfaser, og bliver ikke ved med at være en kær lille hvalp.
Den er hvalp og skal udforske verden, kommer i puberteten hvor den gør lidt oprør, den bliver voksen og falder til ro, og så til sidst gammel og skrøbelig, så du er nød til at tilpasse dig efter hvad den kan klare.

Har du respekt nok for hunden til at følge den på godt og ondt gennem alle livets faser, lige til den allersidste dag?

Hvis du da du læste dette, kunne svare bekræftende på spørgsmålene, så er du godt på vej til at blive en ansvarsfuld hunde ejer.
og jeg ønsker for dig at du får mange vidunderlige år, sammen med den hund du måtte vælge.

Forfatter Mike høhling
februar 2007.

*********************************************************************
En hunds 11 bønner til dig:

1. Mit liv varer kun 10-15 år, enhver adskillelse fra dig betyder sorg for mig. Tænk på det før du anskaffer mig.
2. Giv mig tid til at forstå, hvad det er du forlanger af mig.
3. Gør mig tillidsfuld, det er hele mit liv.
4. Vær ikke vred på mig i længere tid af gangen, og spær mig ikke inde som straf.
5. Du har dit arbejde, dine venner, dine fornøjelser - Jeg har kun dig.
6. Tal med mig - selv om jeg ikke forstår dine ord, så forstår jeg når din stemme gælder mig.
7. Ved du at jeg aldrig glemmer hvordan man er imod mig?
8. Før du slår mig, så tænk på at mine kæber kan knuse din hånd, men jeg gør ikke brug af min magt.
9. Når du bliver irriteret på mig fordi du har travlt, så tænk på at jeg måske har ondt i maven, måske lå jeg forlænge i solen, måske er jeg bare træt eller ked af det.
10. Tag dig af mig når jeg bliver gammel - også du bliver gammel en dag.
11. Vær hos mig når jeg har det svært, alt bliver lettere for mig, fordi jeg har dig.

*********************************************************************

DE FØRSTE KÆRLIGE ORD
til min lille hvalp.

Så er vi her min skat, i dit nye hjem.

Dagene op til i dag har virket uendeligt lange, og siden jeg valgte dig, der hvor du blev født, har jeg haft en uudholdelig snurren i maven af glæde og forventning.
vi er stadig fremmede og nye for hinanden, men mens du ligger i min skød, og jeg holder dig tæt er der noget jeg vil fortælle dig, som jeg syntes du bør vide.

Vi skal tilbringe mange år sammen du og jeg, og der vil sikkert komme gode som dårlige tider.
Men uanset hvad der sker hvad livet bringer vil jeg stå ved de ting, som jeg nu fortæller dig.

selv om jeg har købt dig, og har betalt penge for dig, ved jeg at man ikke kan købe din sjæl, og din kærlighed for penge.
men jeg håber at du som tiden går, vil finde mig værdig til dit venskab, din kærlighed og din troskab..

jeg ved det er mig der har valgt dig, og jeg vil værre herre over dit liv, derfor skylder jeg dig evig loyalitet, og den vil du have nu, og i alt fremtid, så dagen hvor jeg svigter dig, behøver du aldrig frygte vil komme, og hver dag i resten af dit liv, vil jeg sørge for at du ved at jeg er dit menneske, og når du sidder foran mig, vil jeg hver dag sætte mig ned til dig, se ind i dine øjne, mens jeg fortæller dig at jeg elsker dig, og jeg vil trykke mig ind til dig, og så give dig et langt varmt knus, der vil varme mit hjerte ligeså meget som dit.

Selv om du vokser hurtigt, vil du i et stykke tid endnu være en lille hvalp, og du ville fjolle forvirret rundt, sove meget, og måske tisse på gulvet i ny og næ inden jeg når at tage dig ud.
Alt sammen noget som er en del af livet og af at være den lille hvalp du er.
Når du ligger og sover, vil jeg næsten ikke kunne vente til du vågner igen, og måske vil jeg i min længsel efter dit nærvær kilde dig under poterne for at få liv i dig. Måske vil det irritere dig lidt men hvis jeg kommer til det, er kun fordi jeg elsker dig, og ikke kan få nok af dig.

Men et er sikkert, Jeg vil sørge for at gemme hvert minut at vores tid sammen mens du er hvalp i min bevidsthed, for jeg ved at det er en kostbar tid, som hurtigt forsvinder, en tid som jeg en dag vil sidde og drømme mig tilbage til.

Jeg ved ikke hvilke ting vi vil møde på vores vej gennem livet, men du skal vide at uanset hvad der sker jeg vil beskytte dig med mit liv, mod alt hvad der kunne gøre dig ondt., og jeg vil aldrig vil gemme mig bag ved dig for at hytte mit eget skind, men jeg vil stille mig foran dig, som et beskyttende skjold, og værne dig mod alle farer der måtte komme.

Efterhånden som du vokser og bliver større, vil jeg efter bedste evne lære dig de ting der er nødvendige, så vi kan leve i harmoni med hinanden, og med den mærkelige menneske verden du er født ind i.
jeg vil vejlede dig med kærlige ord, og give dig tid til at forstå hvad jeg vil, så når du en dag har lært hvad du skulle, så lystrer du mig fordi du elsker mig, og fordi du ved jeg bliver glad, ikke fordi du frygter for min vrede.
jeg vil se til at huske, at behandle dig som min ven, og ikke som min slave.

Du vil blive ung hund, og du vil være fuld af livsmod, energi og spilopper, og der vil være dage hvor du syntes jeg er grænseløs urimelig, og dage hvor jeg vil være træt af dig, fordi du syntes at leve i en verden hvor min stemme ikke kan høres.
Men uanset hvad du gør eller hvor dårligt du syntes at høre, vil jeg aldrig løfte min hånd mod dig i vrede, og uanset hvor dårlig min dag måtte være, vil jeg aldrig lade dig blive syndebuk for mine frustrationer, og jeg vil sørge for aldrig lade min magt over dig blive til hersker syge.
selv på de allermørkeste dage, vil jeg minde mig selv om hvor værdifuld og kostbar du er for mig.

Som tiden går, vil du en dag blive en voksen hund, og vi vil kende alle hinandens gode og dårlige sider.
Du vil finde ro i dig selv, der vil ikke være så meget mere du skal lære, og vi vil bruge vores tid på at nyde hinandens selskab.
Vi vil være tæt knyttet til hinanden til den tid, og vores kærlighed til hinanden vil være ubrydelig stærk.
Jeg vil prale af dig hver gang jeg møder et menneske, og jeg vil ikke ligge bånd på mig selv når fortæller hvor højt jeg elsker dig, og hvad du betyder for mig.

vi vil få sammen mange oplevelser sammen på alle de ture der venter i fremtiden, og jeg vil prøve at give dig et rigt liv fuld af gode oplevelser, og Jeg vil finde hunde venner til dig, som du kan snakke med alle de ting om som jeg ikke forstår.

en dag om mange mange år, vil du så blive en gammel hund. Og jeg vil tilpasse hverdagen efter hvad du kan klare, og jeg vil se på dig med ømhed og kærlighed, og føle varme dybt i hjertet, når du med din gamle trætte krop kommer listende trofast efter mig, mens du ser på mig, med det kærlige blik jeg kender så godt.
Og når du efter en af dagens korte ture ligger på gulvet, og drømmer urolige drømme og piber i søvne, vil jeg ligge mig ned til dig, og holde din pote, og mærke hvordan du falder til ro, mens vi drømmer sammen, og jeg tænker tilbage på dengang, den første dag i dit nye hjem, hvor du lå i min skød mens jeg fortalte dig disse ord.

Men for nu, har vi livet for os min skat, og alt hvad vi skal opleve sammen starter i dag, og vi har tiden for os.
Så hvil dig trygt i mit skød, men tanken om at jeg vil gøre mit allerbedste for at gør mig fortjent til at være dit menneske i alle de år som kommer..

Forfatter

mike høhling
4. december 2008.

**********************************************************************

En Hunde historie Som hvalp underholdt jeg dig med mine narrestreger og fik dig til at le. Du kaldte mig dit barn, og på trods af en del gennemtyggede sko og et par ødelagte pyntepuder blev jeg din bedste ven. Når jeg havde været "uartig" sagde du til mig med løftet pegefinger "hvordan kunne du gøre det?", men så lod du dig formilde og kløede mig på maven. Det tog lidt længere tid end forventet for mig at blive renlig, fordi du havde frygtelig travlt, men vi arbejdede sammen på sagen. Jeg husker de nætter i sengen, hvor jeg trykkede næsen ind mod dig og lyttede til dine betroelser og inderste tanker, og jeg var overbevist om, at livet ikke kunne blive bedre. Vi gik lange ture og løb i parken, kørte i bil og holdt ind for at spise is (jeg fik kun vaflen, fordi "is er dårligt for hunde", sagde du), og jeg tog lange lure i solen, mens jeg ventede på, at du skulle komme hjem sidst på dagen. Lidt efter lidt begyndte du at bruge mere tid på dit arbejde og din karriere og mere tid på at lede efter en menneskeven. Jeg ventede tålmodigt på dig, trøstede dig i kærestesorg og skuffelser, skældte dig aldrig ud for dårlig dømmekraft, tumlede mig af glæde, når du kom hjem, og da du blev forelsket. Hun, som nu er din hustru, er ikke et "hundemenneske" - alligevel bød jeg hende velkommen i vores hjem, prøvede at vise hende hengivenhed og lystrede hende. Jeg var lykkelig, fordi du var lykkelig. Så kom menneskebabyerne, og jeg delte din begejstring. Jeg var opslugt af de små lyserøde væsener og deres lugt, og jeg ville så gerne også tage mig af dem. Men hun og du var bange for, at jeg kunne komme til at gøre dem noget, og jeg tilbragte størstedelen af tiden forvist til et andet værelse eller et hundebur. Åh, hvor jeg dog længtes efter at elske dem, men jeg blev hurtigt en "kærlighedsslave". Efterhånden som de voksede op, blev jeg deres ven. De klyngede sig fast til min pels og trak sig op på vaklende ben, de stak fingrene i mine øjne, undersøgte mine ører og kyssede mig på næsen. Jeg elskede alt ved dem og deres kærtegn - for dine kærtegn var nu så sjældne - og jeg ville have forsvaret dem med mit liv om nødvendigt. Jeg plejede at liste mig ind i deres seng og lytte til deres bekymringer og inderste tanker, og sammen ventede vi på lyden af din bil i indkørslen. Der havde været en tid, hvor du - hvis nogen spurgte dig om du havde hund - tog et billede af mig ud af din pung og fortalte dem historier om mig. Gennem de senere år har du blot svaret "ja" og skiftet emne. Jeg er gået fra at være "din hund" til "bare en hund", og du brød dig ikke om at have udgifter i forbindelse med mig. Nu har du fået et jobtilbud i en anden by, og du og din familie flytter til en lejlighed, hvor der ikke er husdyrtilladelse. Du har truffet den rigtige beslutning for din "familie", men der var en tid, hvor jeg var det eneste familie, du havde. Jeg var begejstret over køreturen, indtil vi ankom til internatet. Det lugtede af hunde og katte, af frygt og af håbløshed. Du udfyldte papirerne og sagde "Jeg ved, du vil finde et godt hjem til hende". De trak på skulderen og kiggede pinligt berørt på dig. De kendte virkeligheden for en midaldrende hund, selv en med "papirer". Du var nødt til vriste din søns fingre fri fra mit halsbånd, mens han skreg "Nej, far! Du må ikke lade dem tage min hund!" Og jeg blev bekymret for ham og for, hvad du netop havde lært om venskab og loyalitet, om kærlighed og ansvar og om respekt for alt levende. Du klappede mig på hovedet til farvel, undgik mine øjne og afslog høfligt at tage mit halsbånd og line med. Du havde en deadline, du skulle nå, og det har jeg
også nu. Da du var gået, sagde de to rare damer, at du sikkert havde kendt til din forestående flytning måneder i forvejen, men ikke havde gjort noget forsøg på at finde et andet godt hjem til mig. De rystede på hovedet og sagde "Hvordan kunne du gøre det?" De er så opmærksomme overfor for os her på internatet, som deres travle hverdag tillader. De fodrer os selvfølgelig, men jeg har mistet appetitten for flere dage siden. I begyndelsen, når nogen gik forbi min løbegård, sprang jeg hen til forsiden i håbet om, at det var dig - at du havde skiftet mening - at det hele bare var en ond drøm … eller jeg håbede, at det i det mindste ville være nogen, som brød som om mig, en eller anden som ville redde mig. Da jeg indså, at jeg ikke kunne konkurrere med glade hundehvalpe, der - uvidende om deres egen skæbne – boltrede sig for at få opmærksomhed, trak jeg mig tilbage til et fjernt hjørne og ventede. Jeg hørte hendes fodtrin, da hun kom efter mig sidst på dagen, og jeg traskede efter hende hen ad gangen til et andet rum. Et velsignet stille rum. Hun satte mig på et bord og nulrede mine ører og sagde, at jeg ikke skulle være bange. Mit hjerte bankede i forventning om det, der skulle ske, men der var også en følelse af lettelse. Kærlighedsslavens dage var talte. Som det er min natur, var jeg mere bekymret for hende. Den byrde, hun bærer, vejer tungt på hende, og det ved jeg på samme måde, som jeg altid vidste, hvordan du havde det. Forsigtigt lagde hun en årepresse om mit forben mens en tåre løb ned ad hendes kind. Jeg slikkede hende på hånden på samme måde, som jeg plejede at trøste dig for så mange år siden. Professionelt stak hun nålen ind i min åre. Da jeg mærkede stikket og den kølige væske løbe gennem min krop, lagde jeg mig søvnigt ned, kiggede hende ind i hendes venlige øjne og mumlede "Hvordan kunne du gøre det?" Måske forstod hun mit hundesprog, for hun sagde "Undskyld". Hun krammede mig og forklarede hastigt, at det var hendes job at sørge for, at jeg kom et bedre sted hen, hvor jeg ikke ville blive tilsidesat eller mishandlet eller forladt eller ville skulle klare mig selv – et sted med kærlighed og lys så meget anderledes end dette jordiske sted. Og med en sidste kraftanstrengelse forsøgte jeg med et haledunk at udtrykke, at mit "Hvor kunne du gøre det?" ikke var møntet på hende. Det var dig, min elskede herre, jeg tænkte på. Jeg vil tænke på dig og vente på dig for evigt. Må alle i dit liv altid vise dig så stor loyalitet.

***Slut Note fra forfatteren: Hvis "Hvor kunne du gøre det?" gav dig tårer i øjnene, da du læste den, som den gav mig, da jeg skrev den, er det fordi den udgør den fælles historie for millioner af tidligere ejede kæledyr, som hvert år dør i Amerikanske og Canadiske internater. Enhver er velkommen til at udbrede artiklen til ikke-kommercielle formål, når bare den er behørigt forsynet med copyright noten. Brug den til uddannelsesformål, på jeres hjemmeside, i nyhedsbreve, på dyreinternaters og dyrlægekonsultationers opslagstavler. Fortæl offentligheden at beslutningen om at bringe et kæledyr ind i familien er en vigtig beslutning for livet, at dyr fortjener vores kærlighed og fornuftige omsorg, at det at finde et andet passende hjem for dit dyr er dit ansvar, og at enhver lokal dyreorganisation kan tilbyde råd og vejledning, og at alt liv er værdifuldt. Gør dit til at standse aflivninger og støt alle sterilisationskampagner for at forhindre uønskede dyr.

**********************************************************************

Hundens 10 bud
-Vi skal luftes 8 gange om dagen
-Vi skal have lov til at gø når det passer os
-Vi skal have vores mad ved bordet og på klokkeslæt
-Vi skal altid gå først ud af døren
-Vi skal sove i mors og fars seng og have egen dyne
-Vi skal have den bedste plads i sofaen
-Vi må kræve, at der forefindes kødben og godbidder i hele huset
-Der må ikke gøres rent i huset, det ødelægger vores miljø
-Paneler, puder og fodtøj skal skiftes med jævne mellemrum, så vi altid har noget frisk at bide i - det er godt for vores tænder
-Når det er week-end bestemmer vi alt

Venlig hilsen
fra hundene

(´`-´- ´._ __..-´´-._.
`6_ 6 )´ ´ ´`-. ´`` .`-.__.`)
(_Y_.)´ ;. ._. .) `._ ´.`-._..´
..`--´_..-./ ´ /--´_.´ ,´
(i l),-´´´ (l i),_.´ ´((!..-´
Brugerens bedømmelser af andres {{ratings.itemMoreItems}}
Antal stemmer i alt

Lav
{{ratings.lowCount}}
Middel
{{ratings.middleCount}}
Høj
{{ratings.highCount}}
Ekstra høj
{{ratings.extraHighCount}}
Stemmer: {{ratings.totalCount}}
Annonce