Cocker spaniel

Cocker spaniel

Spaniels går tilbage til 1100-tallet, men først i 1800-tallet begyndte man at differentiere mellem de forskellige spaniels, hvilket ledte til de racer vi kender i dag. 

De mindre spaniels blev ofte brugt til at jage skovsnepper (woodcocks) og deraf navnet.

Cocker spaniels er bl.a. kendt for at være blide, venlige hunde som kommer godt ud af det med både familien og fremmede. Selvom hunden fungerer fint som selskabshund, skal man også huske, at racen har et stærkt jagtinstinkt og behov for masser af aktivitet. 

Grundet førnævnte er hundene ofte meget interesserede i fugle og man kan med fordel starte tidligt med nogle basale lydighedsøvelser som fx indkald og lignende.

Du kan finde en cocker spaniel til salg på det store marked.

 

Flere billeder

 

Hundens status som primært værende en jagthund har ændret sig gennem årene, og racen ses nu ofte som både udstillingshund og familiehund. Hunden er selskabelig og holder sig gerne nær, så den kan være involveret i familiens aktiviteter.

 

Den amerikanske cocker spaniel var den mest populære hunderace i USA i 40’erne, 50’erne og igen i 80’erne. Den engelske var den 2. mest populære race i England i 2009 - kun overgået af labrador retriever.

 

Flere billeder

Begge typer hunde kan have en tendens til at udvikle øre- og øjeninfektioner, og kræft er den mest udbredte dødsårsag hos racen. Det er særligt vigtigt at tjekke hundens ører regelmæssigt for tegn på infektioner. Hunden ender generelt på en vægt omkring 11-15 kilo.

 

En cocker spaniel er intelligent og medgørlig. Hunden bryder sig ikke om at være alene, og vil ofte knytte sig særligt meget til en enkelt ejer - oftest den som står for fodringen. Hunden kan nemt blive bange og stresset af høje lyde, og racen reagerer ikke godt på hårdhændet træning.

Hundens pels skal trimmes relativt jævnligt, så man kan med fordel vænne hunden til pelspleje i en tidlig alder. 

Hunden har desuden en lang historie som værende populær i det hvide hus, og adskillige præsidenter har ejet en cocker spaniel gennem tiden, bl.a. Rutherford B. Hayes, Harry S. Truman, Richard Nixon og Bill Clinton.

 

Læs mere om de andre hunderacer her.

Annonce