Engelsk bulldog

Engelsk bulldog

Engelsk bulldog (ofte bare kaldet bulldog) er en tung, muskuløs hund med et karakteristisk rynket ansigt. I 2013 var hunden den 5. mest populære race i USA. Navnet stammer bl.a. fra hundens rolle i tyrekampe, hvor adskillige bulldogs blev sat til at kæmpe mod en tyr i en arena. Denne “sport” var populær i England, men blev erklæret ulovlig i 1835 i henhold til Cruelty to Animals Act. 

 

Flere billeder

På grund af racens rolle i disse blodige eskapader, var den kendt som en vild og aggressiv hund. Denne adfærd er dog blevet ændret markant gennem årene, og den moderne engelske bulldog besidder en helt anderledes mild personlighed og et roligt temperament.

Hundene er for det meste venlige af natur og kan udvise stor tålmodighed. Racen har desuden en tendens til at danne stærke venskabelige bånd med børn. Hundene kan blive så knyttede til deres ejere, at de ikke vil forlade haven uden en ledsager fra familien. 

På trods af alle disse milde træk, er det bestemt ikke unormalt for racen at udvise viljestyrke og stædighed. Hunden har derfor behov for, at dens ejer kan fungere som rolig lederskikkelse med tilstrækkelig autoritet.

 

Flere billeder

 Helbredsmæssigt er racen lidt udsat og har en tendens til at udvikle hofteledsdysplasi, og hjerteproblemer er heller ikke unormalt. Hundene kan også nemt blive overvægtige, hvis de ikke motioneres tilstrækkeligt eller overfodres. Racen er - ligesom den franske bulldog - følsomme overfor varme, og man bør derfor sørge for rigeligt med vand og skygge i de varme sommermåneder. Hundene sveder gennem puderne på deres poter, og sætter derfor ofte pris på at betræde kolde gulve. Gennemsnitslevealderen for racen er 7-10 år. 

 

Find mere information om de forskellige hunderacer.

Annonce