{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
865 visninger | Oprettet:

Hvor meget, lille hund {{forumTopicSubject}}

Langt de fleste siger 'hold da op, det er meget!' når jeg fortæller at jeg min går 4 timer dagligt med min hund (lille 4 kgs)
1 time om morgenen og så to timer enten eftermiddag eller aften. Den anden tur tager en time. Jeg går altid til grønne områder og skove og han nyder det og får snust og tisset. Synes i det er meget? Jer med små hunde, hvor meget går i?


Kommentarer på:  Hvor meget, lille hund
 • #1   23. jul Næh, jeg har da ofte gået mere med Vaks. Bare han hygger sig, så er jeg godt tilfreds.
  Nu går jeg ikke 4 timer med mine hunde, da de går tur hver for sig, og jeg har altså ikke tiden til at gå 8 timer i døgnet med dem, lol.

  Men de kan begge sagtens gå 4 timer. Det kan Vaks også stadig med hans spæde 4 kilo og 13 år.


 • #2   23. jul Jeg tænker det mere kommer an på hvordan man har hund smiley

 • #3   23. jul Jeg tænker ikke det er størrelsen der gør, at folk synes det er meget... Det er trods alt ikke gennemsnittet der går så meget med deres hunde - måske en weekenddag, men ikke som almindelig dagligdags ting. Men er det det man nyder at lave med hunden, så er det da fint, uanset hvad andre gør.

  Vi kan sagtens gå adskillige timer eller tage en heldagstur af og til... Men gåtur i mange timer er ikke normen. Det varierer en del, men et sted mellem 1,5-3 timer er normen - så bruger vi istedet tid på træning og leg.


 • #4   23. jul Jeg synes- uanset størrelse- det er meget hvis det er hver dag. Jeg tror somend sagtens hunden kan holde til det og den nyder det sikkert. Men hvordan får du tid?

 • #5   23. jul Jeg oprettede på et tidspunkt en tråd om det samme. Husker ikke hvad der kom af svar.
  Mine små går mellem 5 og 10 km om dagen, løber 2-3 gange om ugen 3-4 kilometer og går til forskellige former for træning/hundesport.
  Det synes en del af Yorkie-folket er synd; men det er dem der har dem som pyntehunde/havehunde der siger sådan.
  Flere dyrlæger, massører o.l. roser mine hundes fysiske (og mentale) form og formåen.


 • #7   23. jul Jeg ved ikke om min lavben tæller som “lille”. Hun kan sagtens gå i 4 timer om dagen, og vi går det af og til, omend det er sjældent. 2 timer om dagen er nok mere rammende for os.

  Tiden er dog mindre relevant - mine kan sagtens bruge 2 timer på at gå 5 km rundt om Egå Engsø, fordi de skal snuse, bade, rulle sig, snuse lidt mere, spise græs, bade igen osv.

  Jeg bruger så i stedet 6-8 timer om ugen på træning. Og så forsøger jeg også både at passe mit arbejde, sove 7 timer hver nat og ser om jeg også kan nå at slappe af på sofaen en time eller to i ny og næ smiley

  Hvordan får man tid til at gå 4 timer hver dag? smiley


 • #8   23. jul Jeg tænker det er fordi, det er meget i en hverdag med almindelig fuldtidsjob. Som jeg husker det har du været sygemeldt/gået hjemme (?) og så er det jo bare lækkert at bruge tid i den skønne natur. Men måske har de et andet udgangspunkt end dig, og det er derfor, de tænker 4 timer er meget?

  Jeg kan se, at andre også har nævnt det, men det var faktisk det første der lige slog mig, fordi det nok afhænger så meget af, hvad man tager udgangspunkt i. Til hverdag med studie, arbejde, andre pligter - ikke bare engang imellem, men hver dag - så synes jeg da også det lyder af meget uagtet hundens størrelse smiley


 • #9   23. jul PS. hvor bader hundene rundt om Engsøen?! Ved broen/shelterpladsen? Skal jo lige have de gode fifs når min hvalp (krydser fingre, krydser fingre) udvikler sig til vandhund smiley

 • #10   23. jul Jeg er fleksjobber 12 timer/ugen smiley jeg må så også indrømme at jeg er komplet færdig efter en dag med arbejde og hund.

  Min bruger meget tid på at glo, snuse og tisse plus at vi også tit sætter os på en bænk og hviler benerne

  Jeg bor i lille lejlighed så jeg må også kompensere for det ved at lufte af ude og hygge indenfor


 • #11   23. jul Hvis Sam og jeg gik 4 timer hver dag, ville vi godt nok nedlægge rigtig mange km. smiley
  Jeg går "kun" 1 time morgen og 1 time og 1/2 eftermiddag/aften, det er 3 km om morgen og mellem 5-10 km om eftermiddagen, det passer fint her. Vi bruger så meget af vores tid på forskellige hundesport.

  Jeg er sikker på Sam sagtens kan gå 4 timer om dagen, men det har vi faktisk aldrig gjort, det har ikke tid til med fuldtids arbejde og alt det træning vi laver smiley

  Det kan din hund sikkert sagtens også holde til. Det er jo også forskelligt hvor mange km man hver især "når" at nedlægge.

  Sam og jeg går 12 km på 2 timer, men det gør jeg kun i weekender og ferier..


 • #12   23. jul Fünke, både ved badebroen, men også ved broen over åen (oppe ved cykelstien fra Langengevej) og så er der nogle steder langs Lystrupvej, hvor der er fin adgang til vandet.

  Bella er typen der kan bare i en vandpyt, som i at hun bare lægger sig ned i den, så jeg tænker hun kan betegnes som vandhund smiley

  Pernille, jeg synes det er dejligt at du har tid og overskud, til at gå så meget med ham. Overvej om det er nødvendigt hver dag - der er ikke noget mere belastende, end at passe en hund, som ikke kan forholde sig i ro, fordi den er vant til at gå og gå. Hvis han er ok med dage, hvor han kun lige bliver luftet en time i alt, så fortsæt endelig.

  Og måske kunne han trives med at bruge noget af sit krudt på noget træning? I stedet for at gå?


 • #13   23. jul 4 timer er ret meget for en lille hund, hvis I går konstant. Så runder I jo 20 km om dagen.
  Så vil hellere spørge hvor mange km går du dagligt med din hund?

  Hvis hunde er i god form så går de let 25-30 km om dagen uanset størrelse. Men det er vel de færreste hundeejere der har tid og overskud til det dagligt.

  Jeg går gerne 5-10 km dagligt med hundene. Men jeg gør mere ud af at give dem oplevelser, som strandture hvor de kan svømme, lege sammen eller grave efter mus.
  Derudover træner vi jo lidt forskelligt engang imellem


 • #14   23. jul Snakker vi fire timer i rask tempo, eller to timers gang og ro timers sidde og nyde naturen?

  Hvis tempoet og belægningen er varieret, hunden ikke konstant er i line, og den ellers får hvilet rigeligt, så burde det være ok. Hunde skal hvile/sove 14-16 timer i døgnet.
  Jeg ser en del små hunde til træning, som er top stressede fordi ejer går hjemme og hunden konstant er i aktivitet. De har ikke lært at hvile. Det giver virkelig meget uro. Så hvile er lige så vigtigt som korrekt aktivering.
  Jeg ville nok personligt skære i ned på gåtur, og udskifte med noget problemløsning og anden mentaltræning. Bare for balancens skyld.


 • Holly
  Holly Tilmeldt:
  feb 2018

  Følgere: 56 Emner: 2 Svar: 1.936
  #15   24. jul Ganger man så op ?
  Lille hund 4 timer om dagen, mellemstor 8 timer om dagen og stor hund 12 timer om dagen ?

  Kæææft det er et spøjst sted det her smiley

  Altså vi går normalvis en tur hver dag og jeg tager ikke lige tid på hvor lang tid det tager, men jeg vil skyde på en times tid.


 • #16   24. jul Vi går 1,5 time (7 km.) hver morgen i rask tempo, hvor de løber løse.
  Sen eftermiddag går vi en halv time i snusetempo.


 • #17   24. jul Han er oftest i 8 m fleksline ja (har styr på at styre ham i den), jeg forsøger at finde steder han kan rende løs.

  Svarer lige ordentligt på det hele senere smiley


 • #18   24. jul Jeg synes 4 timer om dagen er meget- lige så meget i forhold til hvordsn får du tid til det?

 • #19   24. jul Jeg arbejder 2-3 timer om dagen smiley

 • #20   24. jul Jeg har mine hunde med i min dagligdag rundt. så jeg ved ikke hvor lang tid jeg decideret går ture..

  hvis din hund fungerer så lad være med at måle dig på andre.


 • #21   24. jul Jeg synes også, at fire timer dagligt er meget - men det handler om, at jeg ikke selv gad/kan nå at/har hunde der kan ......... gå så længe, hvis der altså er tale om at gå i alle fire timer smiley
  Hvis du og din hund kan og har lyst til det, TS, er det da bare dejligt smiley


 • #22   24. jul Nu har vi jo have, så udover at jeg jo pt har hvalp og derfor har brugt tid på socialisering, så er de daglige gåture, for at gå og ikke for at ligge og slappe af på græsset, det gør de jo derhjemme.
  Hvor langt jeg går på en almindelig dag afhænger lidt af om vi har træning eller andet den dag.
  Hvis vi ikke har planer går vi vel sammenlagt 1-2 timer, oftest fordelt på 2 ture, det er dog ikke altid at alle 3 er med på dem begge. Det er ikke fordi vi går særlig langt, for det gør vi ikke, men teemo skal jo stadig opleve verden. Hvis jeg kun havde rosa ville 1-2 km gåtur være mere end rigeligt hver dag, for hun vil vildt gerne med, men man kan godt mærke på hende at efter 2 km så gider hun faktisk ikke gå mere, og det er ikke fordi hun ikke kan, hun vil bare hellere aktiveres på andre måder, men 2 km er også mange for så lille en hund.
  Når teemo bliver ældre, vil han da sikkert kun nyde hvis han får lov til at gå længere ture, men jeg tror ikke vi tidsmæssigt kommer til at ændre så meget, for så går vi jo bare mere i stedet for at observere verden.
  I weekender og ferie kan vi sagtens tage på heldags ture, men det er ikke hver dag.

  Hvis vi har træning eller andet den dag, kommer de kun ud på 1 tur. Medmindre jeg. Kun har en til træning den aften, så kommer de to andre ud at gå med min forlovede imens jeg træner den sidste smiley


 • #23   24. jul Nu har jeg selv en aktiv race, som helt sikkert kan gå længe og langt, men vi går ikke i 4 timer og har aldrig gjort det.
  Tid eller ej, så kan jeg ikke rigtig se ideen i det, men nu har jeg også en race hvor der skal ske andet end bare at gå.
  Jeg tænker også, du har ikke haft hunden ret længe og du har fået den imens vejret er godt. Overvej lige om du også har lyst til at gå i 4 timer til vinter. Med tanke på kulden, men også det faktum at der ikke er ret mange lyse timer på det tidspunkt.


 • #24   24. jul Zenta - så hvis ikke man vil til vinter, så hvad? Så bør man ikke nu?

  Min erfaring er nu, at hunde fint kan have mere aktive perioder og mindre aktive perioder... Det er jo f.els. livet for mange jagthunde, slædehunde mm.

  Sten gider godt gå 4 timer... eller 10 timer... Han har ikke behov for det, men han synes det er hyggeligt. Det er der sikkert mange hunde der gør


 • #25   24. jul Sam ville også elske at gå i 4 timer, for ham er tur bare det bedste og at trave derudad i uendeligt tempo er lige ham, men vi har stadig ikke gjort det endnu, vi skulle faktisk have prøvet heldags vandring og overnatning i shelter her i ferien, men planerne blev desværre total ændret smiley

 • #26   24. jul Jeg vil meget gerne køre noget mere træning ind i ham, jeg tror egentlig han kunne blive en god makker. Vi har god kontakt og han kan godt “fanges” i opmærksomheden. Jeg har så kun haft ham et par måneder og kun en måned som min helt egen. Så det har mest været “gå pænt” og lære ham at være alene osv

 • #27   24. jul Men ja, god ide med at bytte ud med lidt træning i stedet for gå. Vil til at kombinere det lidt mere end jeg gør. Det bliver bare en vane med at gå, også fordi han suser afsted. Han kommer fra et hus på landet med stor have, så jeg føler også jeg må kompensere smiley

 • #28   24. jul Hvis du er glad for at gå, så er det super fint, mine hunde er med når jeg går rundt, det bliver da sikkert også til minimum 4 timer dagligt, de elsker det, mine er så ikke i snor fordi jeg jo går mest på min egen jord;) men så længe hunden har bevægelsesfrihed fx i flexline så er det helt sikkert fint, hvad andre mener eller gør kan du da være ligeglad med, det er dinhund og dit liv, du skal bare gøre som du og din hund har det bedst med;)

 • #29   24. jul God ide. På mig virker det også lidt sådan at du går, for at gå.
  Mine hunde ville heller ikke sige nej, de bliver også ved og ved og ved, men der skal ske lidt mere end bare gåture.
  Mine bliver ikke trætte efter gåture feks. Får jeg ved et uheld ramt deres kædehalsbånd efter en ellers lang tur, jamen så står de klar igen.
  Men tager jeg en pakke pølser og skære ud i små tern og spreder ud over et stort areal, jamen så er de færdige når området er gennemsøgt for pølser.
  Jeg har ikke noget imod at gå eller gå meget, jeg ville bare passe på med ikke at give hunden så indgroede vaner, at den rent faktisk forventer det hver dag. Giver det mening?
  Herhjemme har vi meget meget aktive dage, og dage på sofaen, jeg har hunde der trivedes med begge dele og som ikke render på væggen når jeg er syg, netop fordi de ikke ved hvad de kan forvente, fordi ingen dage er ens.
  For mig er det lidt som de hunde der bliver ulidelige at være i nærheden af indtil de har fået deres mad, fordi de får mad på samme tid hver evig eneste dag. Det sker heller ikke herhjemme, for de får ikke mad på bestemte tidspunkter. Det eneste der er sikkert er at de får mad 2 gange i døgnet.

  Jeg nævner det med at gå 4 timer til vinter, fordi du måske ikke selv havde tænkt over det.
  Ja nogen hunde kan fint omstille sig, men der er også en del der ikke kan og hvor vanerne hurtigt får fat og hunde hvor mere vil have mere.


 • #30   24. jul Har aldrig haft en hund, der var "helt færdig" efter at have søgt efter pølser/fødder, selv når det var del ud over stort/mete vanskeligt areal.

  Mine hunde har alle haft behov for den fysiske del også (for Sten et den faktisk langt vigtigere end den mentale del), og det er faktisk ret sjældent, jeg har oplevet at mine hunde bare er slået helt ud, udover lige o hvalpetiden. Det er mest sket på vandreture i vanskeligt terræn og efter nogen dage på farten.

  Jeg har aldrig oplevet en hund ude af stand til at omstille sig f.eks. fra sommeraktivitet til ivinteraktivitet - ikke en der ikke i forvejen havde problemer i hvert fald (f.eks. med stress mm)


 • #31   24. jul Jeg skriver sørme intet om at den ene del skal stå alene, tværtimod.
  Med "helt færdig" mener jeg jo selvfølgelig ikke at de er bevidstløse, men det vidste du sikkert godt, men at man kan mærke de er brugt på den gode givende måde.


 • #32   24. jul Når jeg har en dagvagt, lufter jeg hundene en halv times tid inden 7.
  Når jeg har aftenvagt eller fri, lufter jeg ikke før efter 8-9 tiden.

  Når jeg har dagvagt, får hundene morgenmad ved halv seks tiden. Det gør de IKKE, når jeg har aftenvagt eller fri smiley

  Det går faktisk OK fint at veksle smiley


 • #33   24. jul Jeg har aldrig haft tid på, hvor længe mine gåture varer.
  Gåturenes længde både på tid og kilometer har altid været afhængige af lyst, tid, behov og vejret lige netop den dag vi går.
  Somme tider er det blevet til mange kilometer andre dage til få kilometer, selv om vi har brugt samme tid.
  Jeg går jo tur for hundens skyld, altså foregår turene på hundens premisser, hvor den får lov til at muntre sig med det den nu har lyst til.
  En af Gaddafis store hobbyer er at grave efter mus, det kan han gøre timevis, så det får han lov til.
  Her efter at jeg har fået så mange skavanker tager jeg sådan fiskerygsæk med indbygget klapstol på ryggen og så sætter jeg mig ned og tager en kop kaffe mens han graver efter mus. Elle vi kører til strand eller søerne så han kan bade, hvilket han elsker og snuse og snaske rundt i vandkanten efter døde krabber og rådden tang.
  Trænger han til at løbe og strække ud, så laver vi eftersøgninger hvor han skal søge efter sin boldt eller han får lov til at lege fangelege med sine venner.
  For mig og mine hunde har det altid fungeret fint på den måde, og jeg har aldrig forstået at man skal sætte kilometer og tid på sine gåture.

 • #34   24. jul Jeg tænker at langt de fleste hunde trivedes med en god blanding af det hele og derfor ville jeg helt sikkert blande noget mere ind i hverdagen, end bare at gå.

 • #35   24. jul Det er ikke sådan at vi bare går og går og går smiley vi stopper også og snakker med folk, hopper på en træstub, sætter os på en bænk og hviler.

 • #36   24. jul Noget andet er jo også at din mor vel på sigt skal passe ham engang imellem? Hun kan måske ikke gå 4 timer om dagen.
  Det kan sagtens være han er den type der nemt kan omstille sig og som ikke forventer 4 timer om dagen, og så er der ingen ko på isen jo, men ellers er det jo også en god grund til at varierer dagene.


 • #37   24. jul ...... og så er de dage, hvor vi går spor.
  De dage står den slet ikke på gåtur. Det eneste der sker den dag ud over spor er, at når vi er færdig, så får hundene lov til at søge efter foder mens vi tobenede drikker kaffe.


 • #38   24. jul Pernille det er helt fint det du gør, hvis du nyder tiden med din hund så er alt godt, ture i naturen hvor hunden hygger, snuser og bruger kroppen er for mig altid at foretrække frem for Opsatte aktiviteter som godbidder i græs m.m, der er millioner af dufte og oplysninger til hunden i naturen smiley

 • #39   24. jul Hvem er alle de hunde der ikke kan omstille sig?
  Jeg har virkeligt aldrig oplevet den.

  Alle mine har kunnet passes af nærmest hvem som helst (inkl hvor der kun er yderst begrænset aktivitet) i et par dage uden problemer, også selvom vi faktisk laver en del i hverdagen... altid...

  Det har også været tilfældet for de mete aktive hunde i min omgangskreds.


 • #40   24. jul Zenta, hun passer ham ikke særlig tit og kommer nok kun til det hvis jeg skal noget der tager lang tid. Han er min hund smiley vi havde snakket om en dele-hund men jeg har selv hentet ham og købt ham. Men jo der har hun en have han render rundt i. Plus hun har bil så hun kan nemt komme rundt

 • #41   24. jul Okay smiley

 • #42   24. jul Jeg starter om morgenen med at lukke mine ud så kan de gå så meget de lyster.
  Midt på dagen skal jeg selv have motion så de trasker med.
  Det tager 1 times tid den rute jeg går.
  Resten af dagen styrer de selv ved at patruljere ejendommen. smiley


Kommentér på:
Hvor meget, lille hund

x