{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
785 visninger | Oprettet:

Berit P
Berit P
Tilmeldt:
22. okt 2020
Følger: 12 Emner: 1 Svar: 9

Æder tapetet!!!! {{forumTopicSubject}}

Jeg er sikker på, vi ikke er de første med det her problem.
Men ÅÅÅÅÅÅRH!!! har brug for råd.

Han bed lidt i væggene, da han var hvalp og det er faktisk ved at være mange måneder siden han sidst har bidt i væggene.
Men så i dag, imens jeg sidder i stuen, er han pludselig igang på en væg i køkkenet, hvor en del tapet nu er i skraldespanden.

En lab på 9 Måneder, han blev ramt af en hormonhammer for 3-4 uger siden.
Han er nærmest aldrig alene hjemme, når han er, er det i gangen Med lukket dør og her har der aldrig været problemer.

Han får 3-4 ture om dagen, vi leger med ham, træner hver dag og han har altid legetøj og tyggeben frit tilgængelig. Han søger lidt foder hver dag udenfor.

Så.... HVORFOR gnaver han nu pludselig i væggen?

Nogle gode råd til at få det til at stoppe? Er det puberteten der spiller ham et puds?

Det eneste anderledes er at han socialiseres mindre med andre hunde for tiden på grund af corona.

Ps. Ville begynde Til nosework-træningshold nu her men det er aflyst på grund af corona


Kommentarer på:  Æder tapetet!!!!
 • #1   8. jan Her ville hunden få besked på at stoppe og få tilbudt noget mere hensigtsmæssigt at gnave i. Det kræver selvfølgelig at man opdager det, når hunden er ved at gå i gang, så det kræver lidt årvågenhed og at der lukkes døre osv. så hunden er i samme rum som dig/jer.

  Hvis det er bestemte steder der frister kan man evt hjælpe lidt på vej ved at spraye med bitterspray eller andet der smager grimt.


 • Berit P
  Berit P Tilmeldt:
  okt 2020

  Følger: 12 Emner: 1 Svar: 9
  #2   8. jan Han får også besked på at stoppe og tilbydes noget andet, men efter nogle timer frister væggen igen.

  Vi har desværre ingen døre, da det er stue/køkken alrum.

  Jeg smurte med pebervand, da han var hvalp, det virkede.
  Men tænker jo nu, der er en årsag til at han gnaver.
  Kan bare ikke lige se den


 • #3   8. jan MIT råd er at give din hund noget at bruge hovedet til, så han ikke orker selv at finde på noget.

  Giv ham nogle opgaver, som han skal løse. Tomme køkken/toiletruller, som lukkes ved at folde i den ene side. Foderpiller puttes i og den foldes i den anden ende. Nu kan man lukke ham i et andet rum og gemme alle rullerne.
  I kan også købe en tube torskerogn og sætte "dutter" rundt omkring, når I går ture. Både oppe (så han skal strække sig) og nede ved jorden. Han skal selv finde dutterne. Kun fantasien sætter grænser. Han bliver IKKE aktiveret i hundeskoven, så fint at I ikke kommer så meget der.


 • Berit P
  Berit P Tilmeldt:
  okt 2020

  Følger: 12 Emner: 1 Svar: 9
  #4   8. jan Mette

  Det er heller ikke hundeskoven vi plejer at bruge, men de mennesker vi plejer at bruge til socialisering er ikke i vores corona-boble.

  Kanon ide med torskerogn på tube, det kan også holde sig efter åbning, ik?
  Han snuser enormt meget på alle gåturerne i forvejen dog.

  Toiletruller har han allerede splittet 100 af som hvalp smiley det ikke hjernegymna for ham længere


 • #5   8. jan Jeg ved ikke hvorfor den gør det. Titus blev en kort overgang forelsket i vores paneler, jeg tror ikke der var nogen årsag andet end at han ikke havde lært forskel på hundelegetøj og paneler. så jeg sprøjtede dem med bitter spray.

 • #6   8. jan Sten havde en periode, hvor han åd sko. Det er jo nemt klaret ved at pakke skoene væk. Med manglende adgang gik det i sig selv.

  Tænker ikke det er alt man kan aktivere sig ud af - det lyder jo som om, hunden allerede bliver aktiveret og trænet dagligt, så jeg ville i første omgang antage, at det er en periode, der skal overstås og så bare forhindre adfærden til det forhåbentligt går over.


 • Berit P
  Berit P Tilmeldt:
  okt 2020

  Følger: 12 Emner: 1 Svar: 9
  #7   8. jan Vi må igang med pebervandet på væggen igen og krydser lidt for at det er teen-hjernen der spiller ham et puds . Dejligt at høre at andre har oplevet lignende

 • #8   8. jan Min corgi åd alle hjørnerne på fodlisterne, da hun ramte den alder smiley Og bunden af terrassedøren... Og det var imens vi var hjemme, så det var såmænd ikke fordi hun følte sig forladt smiley

  Jeg gik over til at fodre i foderbolde, og så begyndte jeg at gå til rally med hende (forud for det, gik hun ikke til træning). Så stoppede hun med at æde huset smiley

  Om det var gakkede hormoner, som bare faldt på plads i hendes hjerne, eller om det var fordi hun blev aktiveret ud af det, ved jeg af gode grunde ikke smiley


 • #9   8. jan Mit første bud ville da bestemt være aktivering, det skader ikke smiley spor er altid mit første forslag, det er nemt, det er sjovt og hundene bliver rigtig godt trætte smiley

 • Berit P
  Berit P Tilmeldt:
  okt 2020

  Følger: 12 Emner: 1 Svar: 9
  #10   8. jan Ville så gerne gå spor med ham, men vi har ikke gode steder at ligge et spor i nærområdet.
  Ville om sagt begynde til nosework, men dumme corona ødelagte det.

  Og udendørs spor og nosework starter først til april.


  A
  Foderbolde siger ham desværre intet:D vi har 2, og hvis den er fyldt med godbidder, kan den da godt puffes lidt rundt.
  Tro det eller ej, men han er ikke en madhund, en madskål kan stå fyldt en hel dag


 • #11   8. jan Berit så lav da noget "nose Work" derhjemme smiley
  ingen undskyldning der smiley

  Gem hans foder/godbidder rundt i hjemmet, og lad ham lede efter dem. Mine hunde elsker den leg! og jo dygtigere de bliver, jo mere kan man udvide med højder og svære gemmesteder.


 • #12   8. jan Jeg vil bare lige fortælle at da Sam blev 1 år og ramt af hormoner, skulle der virkelig sættes voldsomt mere ind på aktivering, som i rigtig meget ekstra..

  Længere turer, forskellig træning hver dag(lydighed, rally, miljø træning, tricks, fitness hold, impuls kontrol, agility), og mange opgaver til næsen (ID spor, schweiss spor, nosework og genstands søg)
  Kunne jeg ikke have øjne på ham når vi var hjemme, satte jeg ham altid igang med opgaver han selv kunne løse (foder aktiverings dimser, snusemåtter, papkasser med tomme toilet ruller, krøllet avis papir eller bolde med godbidder imellem, tomme køkkenruller lukket i enderne med godbidder i, kong med vådfoder, tomme flasker med godbidder i, gerne flere stykker på en gang eller han fik et kødben fra fryseren).

  Og så spær området han er interesseret i af med gitter, så han ikke kan komme til det, adfærden skal nok stoppe igen, når der kommer ro i hovedet igen og så længe han ikke keder sig smiley


 • #13   8. jan Kan den motiveres med legetøj? Pels/skind?

  Træner du noget konkret med hunden?


 • #14   8. jan Bodil - nej, aktivering skader da helt sikkert ikke. Jeg ville bare ikke forvente, at det stoppede med mere aktivering alene smiley
  Jeg ville forvente aktivt ar skulle stoppe og forhindre det en periode.


 • #15   8. jan Jeg læser tit, at når man går spor med hunden, så bliver de så dejlige trætte.
  Jeg har endnu ikke haft en hund der blev "træt" når vi har gået spor.


 • Berit P
  Berit P Tilmeldt:
  okt 2020

  Følger: 12 Emner: 1 Svar: 9
  #16   8. jan Krølle
  Det gør jeg også ind i mellem, kunne helt sikkert være bedre til det:D

  A
  Pt består træningen i at holde fast i de ting, han kan, da flere ting ligesom faldt ud af hovedet, da hormonerne faldt ind.

  Men øvelser der forbereder til agility, når vi kan komme på hold, kombinerer tricks før belønning og bygge nye tricks på. (Jeg er ikke så meget inde i hvad de forskellige træningsformer hedder).

  Han motiveres bedst med godbidder, og skal han lære nye ting eller være ekstra skarp, er skinketern det optimale smiley • Berit P
  Berit P Tilmeldt:
  okt 2020

  Følger: 12 Emner: 1 Svar: 9
  #17   8. jan Men som jeg kan læse det, skal vi nok holde fast i, hvad vi gør nu, bygge flere hjerneøvelser på og være på vagt, når han laver unoder smiley

 • #18   8. jan Ah, jamen, hvis godbidder og skinketern motiverer, så er der jo masser af muligheder.

  Ja, hans harddisk er totalt fyldt op med fluer og hoppebolde, så du skal ikke forvente at han pludselig får et gennembrud med noget som helst. Men hvis du kører med høj belønningsfrekvens og sætter forventningerne lidt ned, så kan han sagtens bruge de 2-3 aktive hjerneceller han har smiley

  Mine hunde bliver ikke “trætte” af spor, men de bliver som jeg er, efter 2 store øl smiley Sådan behageligt afslappet. Bortset fra at gamlehunden bliver TRÆT, hvis vi går 1,5-2 km spor med 12-15 genstande smiley

  Så TS, prøv engang med et spor (med skinketern, kyllingetern eller andet lækkert). Hvis det er agility du skal kaste dig over, er der ikke noget særligt du skal være opmærksom på ved spor, så det er egentlig bare at gå med lidt små skridt, læg en haps i hvert fodspor og slut med en bunke hapsere. Marker hvor du starter og hav styr på hvor du slutter. Og så sætter du hunden på sporet og følger efter. Når der ikke er noget der trænes efter, kan du sagtens starte med 150-200 meter.


 • #19   8. jan Hvad indeholder en tur for ham? smiley

 • #20   8. jan Anni det har jeg heller ikke

 • #21   8. jan Anni, samme her. Tværtimod, når sporet er slut eller duftkilderne fundet står Liva tilbage, med kæmpe øjne og siger "og hvad nu?". "Opsporing" er simpelthen en dopaminkilde smiley

  Berit, i den alder ville jeg nok forsøge at "håndtere" problemet fremfor hunden, for det lyder til, han får rigeligt med stimuli. Al køkkenophold er under opsyn og når I ikke kan holde øje med ham, så kommer han ud i gangen.
  Held og lykke med hormondyret smiley


 • #22   8. jan Det er jo en udbredt misforståelse, at et spor skal gøre “træt”. Et spor skal gøre velstimuleret og glad. Det er muligt, at nogle velstimulerede hunde er trætte, men dét er jo ikke pointen.

  Der findes næppe noget i denne verden, der kan køre en 9 måneder gammel lab “træt”.


 • Berit P
  Berit P Tilmeldt:
  okt 2020

  Følger: 12 Emner: 1 Svar: 9
  #23   8. jan Salla

  3 af dagens ture er korte ture, på 10-20 minutter. Og så er der én lang gåtur på 45-90 minutter (svinger fra dag til dag).

  På ruterne bliver der snust og kaster ind i mellem godbidder ud i marken han søger.

  A
  Tak for input, det vil jeg prøve.
  Vi har desværre meget få steder i landsbyen hvor sådan et spor kan ligge længe, uden en anden hund kommer forbi smiley smiley men ideen er god, jeg tager den til mig


 • #24   8. jan Du kan bare binde hunden af, lægge sporet og så gå det med det samme. Det betyder ikke så meget. Og det risikerer at være simpelt nok til at hans teenagehjerne kan fatte pointen smiley

 • Berit P
  Berit P Tilmeldt:
  okt 2020

  Følger: 12 Emner: 1 Svar: 9
  #25   9. jan Åååeh teenageres.

  Frygter når børnene også når den alder, det må være endnu værre ?? men i det mindste bider de ikke i væggene


 • #26   9. jan Haha, nej, de nægter bare at komme ud fra deres værelser, bliver hysteriske over ingenting og drikker sig fulde i Breezers og kaster op i sengen smiley

  Jeg er sikker på at du til den tid ville ønske, at de bare åd tapetet smiley


 • #27   9. jan Jeg tror bare at det er vigtigt at huske på at hunde der har en lav stresstærskel, kan få nøjagtig samme adfærd, hvis de bliver stimuleret for mig eller forkert, når hormonerne raser.

  Jeg synes at der er en tendens til at tid at tænke at trådstarters hund er understimuleret. Det modsatte er også tit tilfældet. Især hvis man er af den overbevusning at hunden skal køres træt, ved hele tiden at finde eller hente noget på turen. Boldkastelege og kaste pind, er klassiske eksempler. Eller dem der tror at de kan løbe eller cykle hunden træt. Rigtig mange ender med en mere stresset hund i superform.

  Tilbage til sporet. Det er langt fra alle hunde der bliver afslappet af at gå spor. I hvert fald ikke hvis det er et guf/standard spor..
  Skal man arbejde med ro, koncentration og lavere stress niveau, hos hunde med høj drift og stress, så skal det være et noget mere komplekst spor. Slæbe spor eks. Eller langt sværere opgaver, hvor hunden skal bruge hjernen. Det er førerens behov at lægge en guf i hvert fodspor. Det er ikke hundens. Det kan virke mere stressende på en hund at den forventer at den skal æde for hvert andet skridt. Imo er gufspor mest til opstart af helt små hvalpe for at indkode. Eller til hunde af meget lav drift, der ellers mister motivationen.

  Jeg har SÅ mange gange set hunde stresse på sporet, fordi de gerne vil følge sporet, men skal stoppe for at æde.

  Hunderacer arbejder meget forskelligt på spor. Det gør hunde også kva deres sind.


 • #28   9. jan Jeg synes at der er en tendens til at tid at tænke at trådstarters hund er understimuleret.

  Måske fordi erfaringen viser at netop retrieverne meget ofte er understimulerede? -)


 • #29   9. jan Det er muligt Mette, men det modsatte er finders der faktisk en del artikler omkring efterhånden. Jeg tror desværre ofte at folk har en tendens til at lade sig forblændet af en ældre tankegang og tænke at det altid er de vise sten.
  Overrstimulering af hund behøver i øvrigt ikke at handle om luftning og leg. Det var ændrede rutiner i familien. Eller skænderier osv.


 • #30   9. jan Jeg læser nu at de fleste skriver at det er hormoner og teenagehjerne, og at en løsning kan være at give hunden en ny aktivitet. Jeg læser ikke at folk skriver hunden er understimuleret.

  Som i tissetråden, kommer der forskellige vinkler og holdninger. Dét vi har til fælles, er at ingen af os har set nogen af hundene, og derfor svarer ud fra det vi læser fra TS, vores erfaring og vores overbevisning smiley


Kommentér på:
Æder tapetet!!!!

x